Voeg deze 2 elementen toe aan elk bericht en je blog zal in populariteit exploderen

2

Heb je gezien wat ik daar heb gedaan? Totaal, cheesy, off-the-charts linkbait… en het werkte. Je bent hier omdat ik de titel van een blogpost op een specifieke manier heb geschreven. Dit is de belangrijkste strategie op sites als Upworthy en Buzzfeed en ze hebben miljoenen lezers getrokken door hun posttitels aan te passen zodat ze slechts 2 sleutelelementen bevatten: nieuwsgierigheid en emotie.

 1. nieuwsgierigheid - door 2 items te noemen, begint je geest zich af te vragen en is de verleiding om door te klikken gewoon te groot.
 2. Emotie - Ik heb de term zorgvuldig gebruikt populariteit in de titel van het bericht. Wie wil er niet dat hun blog populair is?

Deze 2 elementen in een post titel zijn belachelijk succesvol, maar je moet ze met uiterste voorzichtigheid gebruiken. Ik ben al moe van de sites die ik hierboven noemde. Hoewel ze vaak onweerstaanbare inhoud hebben, vind ik er geen waarde in en verlies ik vaak waardevolle minuten door foto's van katten te bladeren of tranende verhalen te bekijken. Opmerking: ik heb niet naar die sites gelinked uit angst dat ik de komende 45 minuten uw aandacht zou verliezen.

Betekent dit dat je de tactiek moet vermijden? Nee ... maar ik denk dat je moet voorkomen dat de titels over de top gaan en precies leveren wat je zei dat je zou doen. Ik vind dat veel van de sites die deze tactieken gebruiken simpelweg niet voldoen aan de verwachting van de titel. Verlaag het een paar inkepingen en je zult het een fantastische strategie vinden.

Dus ... laten we zeggen dat je een fotograaf bent en je hebt een bericht met 8 tips voor het maken van foto's. In plaats van de standaard ol ' 8 Tips blogpost, zou je een bericht kunnen schrijven zoals Voer deze 8 eenvoudige stappen uit voordat u uw volgende foto maakt en u zult versteld staan ​​van de resultaten. Nieuwsgierigheid (welke stappen?) En emotie (verbaasd!).

Misschien is het niet zoiets illuster als het maken van een foto. Misschien controleert het uw banden! Je zou over tips schrijven van professional mechanica. In plaats daarvan… De professionele geheimen van het verlengen van de levensduur van banden zonder in te boeten aan veiligheid. De post kan nog steeds gaan over het handhaven van de luchtdruk en het draaien van je banden ... maar je kunt het gesprek transformeren door nieuwsgierigheid (geheimen?) En emotie (veiligheid!) Aan te boren.

Geloof me niet op mijn woord. Probeer het eens op uw volgende serie blogposts. Als u de doorklikpercentages kunt verhogen, zullen uw artikelen meer worden gezien, meer gedeeld en leiden tot extra omzet. Ga exploderen in populariteit!

2 reacties

 1. 1

  Doug, het is waar dat de linkbait "werkte" in de zin dat ik hier ben. Ik heb je bericht gelezen. Maar ik heb het niet gelezen vanwege de titel - ik heb het gelezen omdat ik de auteur kende en ik dacht dat je misschien je belofte zou kunnen nakomen.

  Je krijgt op deze manier wat meer bezoekers en je krijgt wat betrokkenheid van mij in de vorm van een opmerking, maar ik heb eigenlijk het gevoel minder momenteel betrokken bij uw merk. Ik wil dit bericht niet delen. Ik heb niet het gevoel dat het iets opleverde dat ik eerder niet wist.

  Maar dat is misschien uw doel. Ik denk dat sites als Upworthy en Buzzfeed proberen ontelbare mensen door te laten klikken omdat ze niet geïnteresseerd zijn in betrokkenheid op hoog niveau. Ze zijn op zoek naar indrukken voor hun advertenties en merkbekendheid, niet naar mensen die respect ontwikkelen voor hun expertise en diepgaande rapportage.

  Is uw advies geldig? Het hangt af van de doelen van de marketeer. Als je mensen wilt die onder de indruk zijn van het "geheim" van het draaien van je banden of "verbaasd" zijn over het advies om de rule-of-thirds te gebruiken, dan is deze formule misschien de moeite waard. Maar ik weet voor deze consument, ik probeer NIET op linkbait te klikken. Ik ben hier alleen omdat ik je persoonlijk ken. Iedereen met deze titel zou zijn genegeerd.

  • 2

   Geweldig antwoord @robbyslaughter: disqus - en je zult merken dat ik het daar helemaal mee eens ben. Ik gebruik deze strategie niet echt op mijn blog en het heeft me uitgeschakeld op andere blogs. Ik wil echter wel betere posttitels schrijven, zonder overboord te gaan door mensen te lokken. Hoewel deze specifieke strategie misschien overdreven is, denk ik dat het gebruik van nieuwsgierigheid en het aanboren van emoties de sleutel zijn… zonder het goedkope linkbait. Bedankt voor het starten van een goed gesprek!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.