2010: filteren, personaliseren, optimaliseren

2010

We worden overweldigd door informatie van sociale media, zoeken en onze inbox. De volumes blijven stijgen. Ik heb niet minder dan 100 regels in mijn inbox om berichten en alerts correct te routeren. Mijn agenda synchroniseert tussen mijn Blackberry, iCal, Google Agenda en Tungle. ik heb Google Voice om zakelijke oproepen te beheren, en YouMail om directe oproepen naar mijn telefoon af te handelen.

Joe Hall schreef vandaag dat privacykwesties en gebruik van gepersonaliseerde gegevens door Google kunnen leiden tot zelfvernietiging. Ik ben dol op Joe's berichten, maar ben het hier helemaal niet mee eens. Terwijl ik Google blijf gebruiken, wil ik dat ze elk laatste stukje gegevens gebruiken om me een gestroomlijnd antwoord te geven dat op mij persoonlijk is gericht. Ik wil de resultaten niet doorwaden ... geef me het antwoord dat ik nodig heb.

Twitter wordt onhandelbaar… er zijn te veel bedrijven, collega's, professionals en diensten die ik wil volgen, maar de informatiestroom is nu een brandslang. Dankbaar, Feedera identificeerde dit als een kans ... dus ik kan hiervan uitgaan:
seemic.png
deze:
feedera.png

Mijn voorspelling voor 2010 is dat productiviteit daarbij past filter, te optimaliseren en Verpersoonlijken zal de woede zijn. De voortdurende inkrimping van bedrijven zal extra werk met minimale middelen stimuleren. Onze productiviteit zal moeten toenemen, of we nu denken dat we de capaciteit hebben of niet.

Facebook en LinkedIn hebben de levensstijl van Twitter voor het rapporteren van updates gekopieerd. Blackberry bootst deze ervaring op mijn telefoon na met spraak, e-mail en Facebook. Hoewel ik dol ben op mijn Mac en hou van hoe prachtig de iPhone-interface is, blijft mijn werklast toenemen. Ik heb geen mooie ... ik heb productief nodig. Streaming-interfaces hielpen in 2009, maar nu hebben ze geen controle meer en heb ik hulp nodig om ze samen te vouwen tot fragmenten die voor mij persoonlijk relevant zijn.

Deze week ben ik begonnen met het werken met ChaCha. In het verleden heb ik hun service niet gebruikt; ik heb nu echter 242242 aan mijn adresboek toegevoegd, zodat ik vragen kan sms'en en één relevant antwoord kan terugkrijgen. Er is al veel voldoening… terwijl ik aan het rijden ben kan ik het adres, telefoonnummer, openingstijden etc. van mijn bestemming vragen. Ik hoef niet op een website te zoeken, te filteren en vervolgens te navigeren. Ik heb alleen het antwoord nodig ... een enkel antwoord.
questions.png

Ik ben niet de enige. De groei van meer relevante, gedetailleerde vragen groeit ook snel op Google. Ik denk dat de zoektrend zich in deze richting zal voortzetten - waarbij services om naar het beste resultaat te filteren waardevoller worden.

Als gevolg hiervan zal mijn voorspelling voor 2010 een overvloed aan ongelooflijke tools zijn die in opkomst zullen zijn om bedrijven en consumenten te helpen hun online ervaringen te filteren, optimaliseren en personaliseren. Dit is weer een klap voor marketeers - het betekent dat hun boodschap moet zijn meer relevant, actueel en belangrijk ... anders wordt het weggefilterd.

3 reacties

  1. 1
  2. 2

    Ik ben het er absoluut mee eens dat Twitter gemakkelijk onhandelbaar kan worden en dat er een mooie toekomst is voor tools zoals degene die hier wordt besproken.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.