3 stappen om uw blog te beschermen tegen een grote, dikke rechtszaak

Depositphotos 17005161 s

Vandaag was de eerste dag van BlogINDIANA en het was fantastisch. Ik heb er veel gedaan twitteren van het evenement, en liep zelfs een tijdje een live feed.

De eerste sessie die ik bijwoonde, blies me echt omver, het ging over de juridische aspecten van bloggen. De sessie werd niet geleid door een advocaat, maar door een blogger, Andrew Paradies, die echt kennis nam van alle fijne kneepjes van de wettigheid die met bloggen te maken heeft. Het onderwerp was zo boeiend dat ik onmiddellijk mijn voettekst heb bewerkt en een disclaimer heb toegevoegd aan mijn servicevoorwaardenpagina.

1. Voeg een disclaimer toe aan uw blog met een link in de voettekst

Alle gegevens en informatie op deze site zijn alleen voor informatieve doeleinden. Martech Zone doet geen uitspraken over de nauwkeurigheid, volledigheid, actualiteit, geschiktheid of geldigheid van enige informatie op deze site en is niet aansprakelijk voor eventuele fouten, weglatingen of vertragingen in deze informatie of enig verlies, letsel of schade die voortvloeit uit de weergave of gebruik. Alle informatie wordt verstrekt in de huidige staat.

De disclaimer laat mensen weten dat de informatie die ze op deze blog vinden, bedoeld is als mening en niet als feit. Hoewel dat juridisch vrij duidelijk lijkt het is niet tenzij je het aangeeft! Zet vandaag nog een disclaimer op je blog. Doe het nu! Wacht niet.

Het is beter om een disclaimer dan risico a $ 20 miljoen proces.

2. Start een Limited Liability Corporation voor uw blog

Daarnaast heb ik ook mijn blog gezet voor mijn vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (Llc). De blog onder mijn LLC plaatsen, DK New Media plaatst mijn blog onder de paraplu van mijn bedrijf (wat het al is sinds ik de Llc ben begonnen - maar ik heb verzuimd dat schriftelijk te vermelden in de voettekst van mijn blog).

U hoeft zich geen zorgen te maken over door gebruikers gegenereerde inhoud zoals opmerkingen - dat is beschermd op grond van artikel 230 van de eerste wijziging.

3. Steun de Electronic Frontier Foundation

Ik zou eraan willen toevoegen dat het derde dat u kunt doen om uzelf indirect te beschermen, is door u te abonneren op of te doneren aan de Electronic Frontier Foundation.

Dit is de enige organisatie die opkomt en strijdt voor de rechten en vrijheden van bloggers.

4 reacties

 1. 1

  Bedankt, Douglas.

  Dit overtuigde me uiteindelijk om in ieder geval de eerste stap te doen.
  In uw Servicevoorwaarden staan ​​twee kleine spelfouten. Misschien wil je nog twee dingen toevoegen:
  1.) Handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren
  2.) U bent niet verantwoordelijk voor de inhoud waarnaar u linkt.

  Martin

 2. 2
 3. 3
 4. 4

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.