Dit was de oude klassieke Can of Worms

Blik van wormenWanneer je die 30e reactie op een blogpost in één dag bereikt, weet je dat je een gevoelige snaar hebt geraakt!

Wow!

Toen ik besloot om post over mijn recente ontevredenheid met 37 Signals, op geen enkele manier probeerde ik de voorpagina van TechMeme of Jason Fried zeg me persoonlijk af. Degenen onder jullie die al een tijdje in de buurt zijn, weten dat ik een aardige vent ben die niet graag ophef maakt met mijn blog.

Sterker nog, als mensen boos op me worden, probeer ik mijn uiterste best te doen om te proberen weg te lopen als vrienden. We kunnen het oneens zijn en toch vrienden zijn. Sterker nog, ik ben het vaker dan de meeste mensen oneens met mijn vrienden! Vraag het ze maar!

Dat gezegd hebbende, de blogosfeer is een wilde grens. We hebben geen, noch zullen we ooit een Gedragscode. Wij ook niet! Ik geloof absoluut in vrijheid van meningsuiting op internet.

Ik geloof ook in verdeeldheid. We zijn onze eigen sheriffs in dit Wilde Wilde Westen en we zouden nooit moeten toekijken hoe andere bloggers dreigen, liegen of zelfs gewoon slecht advies geven. naar mijn bescheiden mening, hoe hoger uw autoriteit, zij het door Google or Technorati, hoe meer verantwoordelijkheid je hebt om ervoor te zorgen dat je feiten presenteert als feiten en meningen als meningen.

Ik ben eerlijk als ik zeg dat ik wil dat u mij onder de loep neemt voor mijn geschriften. Ik respecteer je absoluut dat je me uitdaagt. Weet gewoon dat nadat het stof is neergedaald, ik het misschien nog steeds niet met je eens ben. Het is oké dat twee mensen een verschillende kijk op dezelfde situatie hebben. We hebben niet dezelfde perceptie, dus we zullen dingen nooit identiek waarnemen.

6 reacties

 1. 1

  Jason heeft het je verteld? Waar was dat? Voor of nadat je zijn post "een stuk onwetendheid" noemde? Denk je dat je mensen "onwetend" kunt noemen en je handen ervan kunt wassen? Je hebt een persoonlijke klap uitgedeeld.

  • 2

   Nee Michael, ik was mijn handen er niet van af. Daarom heb ik er nog een keer over gepost. Maar ik neem het woord onwetend niet terug. Volgens alle nauwkeurige definities van het woord, is dat precies wat de post was. Als iemand het tegendeel zou willen bewijzen, sta ik daar zeker voor open. Ik ben er echter vrij zeker van dat ze geen bewijs zullen zijn. Vandaar de term 'onwetend'.

 2. 3

  Hoe kun je iemand onwetend noemen en je dan verschuilen achter het mom van een 'aardige vent'? En verder klagen dat ze bij het verdedigen van hun eigen mening je afzeiken?

  • 4

   Wie is precies die persoon die ik onwetend noemde? De exacte term was: "Een paar dagen geleden introduceerde hun blog nog een stuk onwetendheid:". Ik verschuil me duidelijk nergens achter, SH. Ik ben geen anonieme commentator op een blog met mijn initialen. Mijn blog en mijn identiteit zijn vrij in de openbaarheid.

   Als de post niet onwetend was, had SvN alle gelegenheid om hun bewering te staven met enkele aanvullende feiten. Deden ze? Nee. Kunnen ze? Nee. Daarom was onwetend een juiste term.

 3. 5

  Douglas, als je iemands schrijven onwetend noemt, noem je ze onwetend. De conclusie is dat de auteur van het bericht onwetend is, ongeacht of je het met zoveel woorden zegt. Mensen schrijven, schrijven schrijft niet. Schrijven kan zichzelf niet schrijven.

  En hoe maakt het gebruik van mijn initialen mij een anonieme commentator? Je hebt mijn e-mailadres, het is geldig en bevat mijn volledige naam. Als ik het papierwerk voor een nieuwe woning begin, doe ik dat dan anoniem?

  Kies je woorden wat verstandiger, Douglas. Je algemene uitspraken stinken naar, nou ja, onwetendheid.

  • 6

   Bedankt, SCH. Het is duidelijk dat we het totaal oneens zijn met het gebruik van de term onwetend. Dat is prima, ik waardeer het dat je de tijd neemt. Ik had liever gezien dat je al heel lang een bezoeker was en me had leren kennen... maar ik veronderstel dat je niet iedereen altijd tevreden kunt stellen.

   Take Care,
   Doug

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.