Tips voor het schrijven van whitepapers die de verkoop stimuleren

witte papieren

Ik download wekelijks whitepapers en lees ze. Uiteindelijk wordt de kracht van een whitepaper gemeten, niet in het aantal downloads, maar in de inkomsten die je hebt behaald door het publiceren ervan. Sommige whitepapers zijn beter dan andere en ik wilde mijn mening delen over wat volgens mij een geweldige whitepaper is.

 • De whitepaper beantwoordt een complex probleem met details en ondersteunende gegevens. Ik zie enkele whitepapers die gewoon een blogpost hadden kunnen zijn. Een whitepaper is niet iets dat u potentiële klanten gemakkelijk online wilt laten vinden, het is veel meer dan dat - meer dan een blogpost, minder dan een eBook.
 • De whitepaper deelt voorbeelden van echte klanten, prospects of andere publicaties. Het is niet voldoende om een ​​document te schrijven waarin het proefschrift staat, je moet er een geldig bewijs van overleggen.
 • De whitepaper is AESTHETISCH aangenaam. De eerste indruk telt. Als ik een whitepaper open en Microsoft Clip Art zie, lees ik meestal niet verder. Het betekent dat de auteur niet de tijd nam ... wat betekent dat ze waarschijnlijk ook niet de tijd hebben genomen om de inhoud te schrijven.
 • De whitepaper is niet vrij verspreid. Ik zou me ervoor moeten registreren. U ruilt uw informatie in voor mijn informatie - en u moet mij prekwalificeren als lead met het vereiste registratieformulier. Formulieren voor bestemmingspagina's zijn eenvoudig te realiseren met een tool zoals een online formulierbouwer. Als ik het onderwerp niet serieus neem, zou ik de whitepaper niet downloaden. Zorg voor een geweldige bestemmingspagina die de whitepaper verkoopt en de informatie verzamelt.
 • De whitepaper van 5 tot 25 pagina's moet overtuigend zijn genoeg voor mij om u te beschouwen als de autoriteit en bron voor elk werk. Voeg checklists en gebieden voor notities toe, zodat ze niet zomaar worden gelezen en weggegooid. En vergeet niet om uw contactgegevens, website, blog en sociale contacten binnen het oeuvre te publiceren.

Er zijn een aantal manieren om whitepapers aantrekkelijk genoeg te maken om de verkoop te stimuleren.

 1. Transparantie - De eerste is om de lezer op transparante wijze precies te vertellen hoe je zijn probleem oplost, tot in de kleinste details. De details zijn zelfs zo eindig dat ze je veel liever bellen om het probleem op te lossen dan het zelf te doen. Doe-het-zelvers zullen uw informatie gebruiken om het zelf te doen…. maak je geen zorgen… ze zouden je toch nooit bellen. Ik heb een paar artikelen geschreven over het optimaliseren van een WordPress-blog - er is geen tekort aan mensen die mij bellen om hen daarbij te helpen.
 2. Kwalificatie - De tweede manier is om uw lezer alle vragen en antwoorden te geven die u als hun bron beter dan wie dan ook kwalificeren. Als u een whitepaper schrijft over “Hoe u een Social Media Consultant inhuurt” en u geeft uw klanten openstaande contracten die ze op elk moment kunnen verlaten… maak dan dat gedeelte van uw whitepaper over het onderhandelen over contracten! Met andere woorden, steun en speel in op uw sterke punten.
 3. Oproep tot actie - Ik ben oprecht verrast door hoeveel whitepapers ik lees waar ik het artikel beëindig en ik heb geen idee van de auteur, waarom ze gekwalificeerd zijn om over het onderwerp te schrijven, noch hoe ze me in de toekomst kunnen helpen. Door duidelijke call-to-action in uw whitepaper op te nemen, inclusief telefoonnummer, adres, de naam en foto van uw verkoopprofessional, registratiepagina's, e-mailadressen… ze zullen allemaal het vermogen versterken om de lezer te bekeren.

3 reacties

 1. 1

  Goede punten, Doug. Ik heb ook ontdekt dat veel bedrijven die whitepapers proberen te gebruiken om het verkoopproces te versnellen, twee van de belangrijkste ingrediënten weglaten. Ten eerste: beschrijven ze een probleem dat absoluut pijnlijk relevant is voor wat ze als product of dienst leveren, en ten tweede, wat maakt hen anders? Niet per se beter. (De consument zal dat beslissen, ongeacht hoe vaak een verkoper het zegt).

 2. 2

  @freighter, ik ben het er niet mee oneens dat je moet definiëren wat jouw verschil is - maar niemand gelooft een bedrijf echt meer door te zeggen dat ze anders zijn. Daarom is het zo belangrijk om binnen de whitepaper een kwalificerende boodschap te ontwikkelen. Door de kwalificaties te definiëren, kunt u zich onderscheiden!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.