5 uur: Projectmanagement SaaS met volledige functionaliteit

Screen Shot 2014 10 25 in 4.46.47 PM

Een van de uitdagingen bij het hebben van een uitbesteed of offshore ontwikkelingsteam is simpelweg proberen uw werk te volgen en prioriteit te geven. Ik werk met maar liefst drie uitbestede middelen, waarvan één offshore. Het lijkt erop dat wanneer je de werkdag verdeelt over tijdzones, je natuurlijk een vertraging introduceert bij alles wat je doet.

Ik kreeg wat pers toen ik geannuleerd Basecamp een jaar geleden. De ironie is dat ik, toen ik me aanmeldde voor mijn nieuwe baan, weer in Basecamp werkte. Ik klop niet op Basecamp, het is een waardige toepassing. Ik heb gewoon iets nodig met een robuuster taak- en tijdbeheer. Dat deed ik toen, en ik merk dat ik dat nu nog steeds doe. Een discussiebord met een eenvoudige takenlijst is gewoon niet geschikt als projectbeheertoepassing.

Ik weet niet of Sergei Podbereschi en Greg Roy (oprichters van 5:XNUMX Projectmanagement software) ooit Basecamp hebben gebruikt, maar ze hebben zeker een aantal van dezelfde problemen ondervonden waar ik me vandaag in bevind met hun bedrijf, QG-software.

Dus ze staken hun hoofden bij elkaar en ontwikkelden zich 5PM. De applicatie is, ironisch genoeg, ontwikkeld op twee verschillende continenten in 5 verschillende talen die door de (nu) zes medewerkers worden gesproken.

Na het zien van een preview van 5 uur nam ik contact op met Sergei. Zo kwam 5 uur tot stand:

Het is ontwikkeld zoals de meeste projectmanagementoplossingen - uit noodzaak. Het was in 2003 toen we begonnen en het was niets dat we leuk vonden. Dus zijn we voor onszelf begonnen en noemden het Project & Team Manager. In feite is die eerste versie in eerste instantie door mij ontwikkeld, daarna hebben we extra programmeurs ingehuurd om deze uit te breiden. 5 uur groeide uit dat oorspronkelijke product. Het is allemaal web20, maar zoals je kunt zien, is het gebaseerd op veel oudere ideeën. 5 uur was in feite een totaal herontwerp. Alles veranderde - van het ontwikkelplatform en de interface tot de branding. We lanceerden het in november 2007, als SaaS (vorige versie was downloadbaar).

Ik denk dat je maar één keer moet kijken om te zien hoe het anders is. We hebben niet bezuinigd bij het ontwerpen van de interface. We wilden alles binnen een paar klikken en de mogelijkheid om de interface aan te passen. Het wordt zelfs geleverd met een Flash-tijdlijn (ik ken geen projectbeheersoftware die AJAX en Flash combineert).

5:XNUMX Screenshot

We hebben een iets andere benadering van de interface en functies - we proberen het aan de oppervlakte eenvoudig te maken terwijl we veel kracht "onder de motorkap" inpakken. Ook is 5 uur het resultaat van een interessante mix van visies – Greg is een IT-manager met 15 jaar ervaring, terwijl ik een jongere webdesigner en ontwikkelaar ben. Managers houden van gedetailleerde overzichten en rapporten. Ontwikkelaars hebben eigenlijk een hekel aan tools voor projectbeheer. Daarom hebben we geprobeerd een interface te ontwerpen waarmee teamleden gemakkelijk berichten kunnen toevoegen of een taak kunnen sluiten met een enkele klik (zelfs via e-mail), terwijl managers de macht hebben om dieper te graven.

Ik denk ook dat we meer zullen differentiëren naarmate we functies toevoegen, gebruikmakend van de feedback van onze klanten. Verwacht de komende maanden grote veranderingen in onze tijdlijn en rapporten.

Ik heb onze ontwikkelingspartners verzocht om 5 uur onmiddellijk te beoordelen. Het team was aan het kijken naar Jira, maar de interface is eerlijk gezegd verwarrend voor mij. Ik hoop dat ik een kans krijg om 5 uur te gebruiken!

Kantoorruimte - InitechVoor jullie Office Space-fans die er zijn, zul je de demo ook waarderen. Genoeg gezegd.

4 reacties

 1. 1
 2. 2

  Hey daar!
  Ik heb net je bericht gelezen en aangezien je op zoek bent naar een goede tool voor projectmanagement, raad ik je ten zeerste aan om er eens naar te kijken ProjectOffice.net. Het is een op wij gebaseerde pm-oplossing die ook een heel goed geregeld tijd- en onkostenbeheer, wiki's en het volgen van problemen biedt.
  Ik denk dat je het leuk zult vinden.
  Dus probeer het en laat me je ervaring weten.
  Hoogachtend,
  Natalija

 3. 3
  • 4

   Ha! Nee - maar ze zijn dichtbij ... in Ohio;).

   Na het bekijken van de applicatie was ik behoorlijk opgewonden en wilde ik erover schrijven. Vooral omdat ik er nergens anders online over had geschreven. Een zoektocht naar andere blogs leverde niets op en Sergei deed een 'virtueel interview' per e-mail.

   De timing was ook geweldig - aangezien we momenteel op mijn werk worstelen met deze managementkwesties.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.