Adobe Creative Cloud: lees de kleine lettertjes over licenties!

Geld verbranden

Toen Adobe Creative Cloud werd gelanceerd, heb ik me aangemeld! U hoeft geen dure licenties meer te kopen en dvd-sleutels te beheren ... gewoon downloaden en installeren als dat nodig is. We hebben een geweldig team dat aan onze ontwerpen werkt, maar we hoeven vaak alleen een snelle bewerking of aanpassing uit te voeren nadat we bestanden van onze ontwerpers hebben ontvangen, dus heb ik een licentie gekocht. Mijn zakenpartner begon te helpen, dus kocht ik ook een tweede licentie voor haar. En toen had een van onze klanten niet het budget voor een licentie, maar moest hij van tijd tot tijd bestanden bewerken, dus kocht ik een licentie voor hen.

Ik heb nooit de kleine lettertjes gelezen

Ik dacht dat ik gewoon een maandelijkse licentievergoeding betaalde en de licenties naar behoefte kon toevoegen en verwijderen. Ik heb op de harde manier ontdekt dat dat niet het geval is. Nadat mijn zakenpartner haar eigen bureau had opgericht en mijn klant de werknemer had laten gaan ... merkte ik dat ik maandelijks twee ongebruikte licenties betaalde. Nadat ik door het vreselijke administratieve paneel voor Adobe Creative Cloud strompelde en de twee gebruikers had verwijderd, merkte ik dat het aantal licenties hetzelfde bleef.

Een snelle zoekopdracht naar 'licenties verwijderen' in hun kennisbank leverde het antwoord op dat niemand ooit wil ... contact opnemen met ondersteuning. Ugh ... ik opende een chatvenster. Ik dacht dat iemand me misschien zou overhalen de licenties uit te schakelen. Na 23 minuten en 51 seconden deden ze dat. Maar het is misschien niet waarom u denkt.

Adobe Creative Suite-chat

De eigenlijke chat is hierboven opgenomen om je de onzinnige pitch te laten zien die ik werd gegooid, die volledig voorbijging aan het feit dat ik mijn eigen licentie gebruik. Ik weet hoe geweldig het programma is, ik kocht een licentie!

Een bedrijf met de grootte van Adobe zou zich eerlijk moeten schamen om deze strategie te gebruiken om hun klanten voor een paar dollar af te zetten. Ik wist niet dat ik per ongeluk een nieuw jaarcontract tekende. Ik erken dat sommige bedrijven hoge onboardingkosten hebben bij klanten, maar dat bestaat niet met Adobe Creative Cloud. Net als bij elk ander SaaS-platform, zou ik gebruikerslicenties moeten kunnen toevoegen en verwijderen als dat nodig is. De reden dat ik me aanmeldde, was dat ik een eerlijke gebruiker ben die de waarde van het platform op prijs stelde en er graag voor betaalde.

Nu betaal ik 300% van mijn licentiekosten voor Adobe Creative Suite terwijl de andere twee licenties inactief zijn. Adobe, ik bel je absoluut 16 juli 2018. Misschien is het tijd voor mij om een ​​aantal alternatieve platforms te vinden.

Waarschuwing: Er is ook geen optie op het administratieve paneel om automatische verlenging uit te schakelen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.