AdSense: een gebied verwijderen uit automatische advertenties

Google Adsense

Het lijdt geen twijfel dat iemand die mijn site bezoekt niet beseft dat ik met Google Adsense inkomsten genereer met de site. Ik herinner me de eerste keer dat ik Adsense hoorde beschrijven, de persoon zei dat het zo was Welzijn van webmasters. Ik ben het er meestal mee eens, het dekt niet eens mijn hostingkosten. Ik stel het echter op prijs om de kosten van mijn site te compenseren en Adsense is behoorlijk gericht in hun benadering met relevante advertenties.

Dat gezegd hebbende, heb ik een tijdje geleden mijn Adsense-instellingen gewijzigd door alle beschikbare regio's op mijn site te verwijderen en in plaats daarvan Adsense in staat te stellen te optimaliseren waar het advertenties plaatste.

Ik liet Adsense de advertentieplaatsing een paar maanden optimaliseren en zag een kleine stijging in mijn maandelijkse inkomsten. Echter, de enorme banner die Google plaatst boven mijn toonaangevende galerij met artikelen is absoluut onaangenaam:

Google Adsense Auto-advertentiegebied

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, Automatische advertenties geeft u controle over de regio's en het aantal advertenties dat Google op uw site plaatst. Als u zich aanmeldt bij Google Adsense, selecteert u Advertenties> Overzicht:

Google Adsense - Overzicht van advertenties

Op het rechterpaneel bevindt zich een bewerkingsknop op uw publicatie. Wanneer u op die knop klikt, wordt de pagina geopend met zowel een desktopversie als een mobiele versie van uw site waarop u kunt zien waar Google uw advertenties plaatst. En het beste van alles is dat u de regio zelfs helemaal kunt verwijderen. Ik deed dit met de onaangename header-banner die mijn hele site in beslag nam.

Voorbeeld van gebied voor automatische advertenties van Google Adsense

Hoewel die banner meer klikinkomsten kan genereren, is het vreselijk voor mijn gebruikerservaring en lijkt het alsof ik gewoon een spammer ben die geld probeert te verdienen. Ik heb de regio verwijderd.

Ik heb ook het minimum aantal advertenties per pagina afgewezen tot 4. U kunt dat vinden in het gedeelte Advertentie laden aan de rechterkant en zijkant. 4 is het minimum dat u kunt selecteren.

Er zijn andere opties die u op uw site kunt in- en uitschakelen, waaronder in-page-advertenties, overeenkomende inhoud, ankeradvertenties en tussenadvertenties die volledig schermadvertenties zijn die worden weergegeven tussen het laden van pagina's.

Als uitgever die een hoop gratis onderzoek en informatie levert, vind je het hopelijk niet erg dat ik geld verdien met mijn site. Tegelijkertijd wil ik mensen echt niet irriteren en voorkomen dat ze terugkeren!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.