Ziet uw uitschrijfpagina er zo uit?

Afmelden

Ik was geabonneerd op een vrij complexe stappencampagne van een bedrijf met een aantrekkelijk aanbod. De e-mails waren platte tekst maar hadden een geweldige lange kopie. Elke keer dat ik een actie ondernam op hun site, kreeg ik andere inhoud op basis van mijn activiteit (of inactiviteit). Vandaag ontving ik een goedgeschreven e-mail, maar ik besloot af te zien van het aanbod en me af te melden voor de e-mails.

Hier is hoe ze afscheid namen:

Afmelden bestemmingspagina

Au! Dit is de boodschap hierachter: "je bent gestopt met spelen, dus we zijn op weg naar de volgende sukkel ... tot ziens!"

Alleen zonder de "see ya!".

Drie componenten voor uw bestemmingspagina voor afmelden:

 • Rolgebaseerde abonnementen - Bied op onderwerp gebaseerde afmeldingen aan in plaats van een master afmelding. Het kan zo simpel zijn als: "U bent afgemeld voor deze e-mailcampagne, hier zijn enkele andere onderwerpen waarin u mogelijk geïnteresseerd bent:" met een aanbod om u aan te melden voor anderen. U kunt zelfs proberen er een stimulans aan te verbinden.
 • Redenen om je uit te schrijven - Vraag waarom! Waarom hebben ze zich afgemeld? Was het te veel e-mails? Niet genoeg? Niet geïnteresseerd? Geen enkele e-mailcampagne is perfect, waarom vraagt ​​u zich niet af hoe u het beter kunt doen? Bedank hen voor hun deelname en bied hun excuses aan als ze een reden kiezen die zegt: "you suck!".
 • Extra aanbiedingen - Gebruik al die pagina onroerend goed voor andere aanbiedingen! Gooi geen grote witte blanco pagina naar deze persoon! Ze waren er ooit met interesse en intentie (toen ze zich inschreven). Waarom laat u uw nieuwste producten, diensten, whitepaper, enz. Niet zien? Hoe zit het met de te volgen sociale profielen?

Toen ik voor ExactTarget werkte, heb ik dit generieke voorbeeld systeembreed geïmplementeerd (en marketing deed de kopie en het ontwerp). De pagina heeft een bedankje, een blurb over ExactTarget, een gepersonaliseerde demolink, evenals links naar de rest van hun site!

ExactTarget Afmeldingspagina

Soms begint de verkoop als de klant of prospect de deur uitloopt. Je hebt de kans om een ​​blijvende indruk te maken, mis het niet met een blanco pagina!

5 reacties

 1. 1

  Ik vraag me af hoe mijn ouder wordende (maar web-compatibele) grootouders 'verwijderd' kunnen interpreteren (ervan uitgaande dat ze kunnen achterhalen hoe ze zich kunnen afmelden voor iets. Verwijderd van internet? Verwijderd uit hun snelle verbinding? Verwijderd uit hun huis? Ik kan me hun wanhopige verzoeken om hulp voorstellen….

 2. 3

  Douglas, dit is een goede tip. Mijn uitschrijving is zeker niet zo erg, maar het is ook niet oogverblindend. Ik vraag waarom ze zich hebben afgemeld en bedank ze voor het lezen.

  Maar ik denk dat het een goed idee is om de pagina opnieuw te bezoeken om te zien wat ze zien en ervoor te zorgen dat dit het bericht is waarmee u ze wilt achterlaten.

 3. 4

  Ik denk dat een "mooiere afscheidspagina" oké is. Maar ik heb een vermoeden dat het zinloos is, tenzij je de gebruiker herinnert aan de informatie waarvoor ze zich uitschrijven.

  Meestal, als iemand de moeite neemt om op de afmeldlink te klikken, is het een uitgemaakte zaak.

  Wat betreft een dialoogvenster waarin wordt gevraagd waarom de gebruiker zich uitschrijft, zou ik graag wat concrete statistieken willen zien over of de gebruiker het formulier invult en wat ze zeggen.

  Persoonlijk, als een "Waarom ga je weg" -vak of pagina wordt geladen nadat ik mijn wensen heb bevestigd ... wacht ik niet eens tot de pagina is geladen voordat ik op de sluitknop van de browser druk.

  • 5

   Hallo Chris,

   Ik ben het ermee eens dat het afmelden waarschijnlijk een uitgemaakte zaak is - mijn punt is dat je kunt blijven proberen een relatie met de persoon op te bouwen en hem alternatieve producten of diensten kunt aanbieden.

   Ik denk zelfs dat een geweldige manier om met een pagina als deze om te gaan, is door je analysepakket te volgen en te zien hoeveel mensen er interactie hebben NA de afmelding!

   Bedankt!
   Doug

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.