Soms zijn Macs niet zo slim

iTunesAls ik een technoloog zou vragen wat het primaire geluidsbestandsformaat is op internet en daarbuiten, moeten ze zeggen MP3. Het is een sterk gecomprimeerde standaard die de kwaliteit van het geluid dat door mensen wordt gehoord, behoudt. Dat gezegd hebbende, als ik Apple (of Microsoft) was, zou ik waarschijnlijk MP3 aanbieden als een algemene bestandsconversie tussen mijn programma's.

Het standaard bestandstype van Apple is de aiff. Iedereen ervan gehoord? Tenzij je op een Mac werkt, waarschijnlijk niet.

Voor jullie Mac-goeroes zou ik gek kunnen zijn. Corrigeer me als ik het mis heb, maar ik heb nogal wat programma's doorlopen voordat ik erachter kon komen hoe ik een aiff bestand naar MP3.

Garage band? Nee.
Soundtrack? Nee.
Quicktime Pro? Nee.

Dus ik doe wat Googlen voor aiff naar mp3 en vind een heleboel artikelen over het gebruik van iTunes (je weet wel, die GRATIS software) en het is zogenaamd mogelijk. U stelt gewoon de instellingen voor Importeren in op Bestanden importeren naar een MP3-bestandstype.

Stoer! Dus ik importeer het bestand dat ik heb opgenomen in iTunes, voila! Ummm ... nee voila.

Dit begint echt te zuigen.

Uiteindelijk klik ik met de rechtermuisknop op het geluidsbestand in iTunes en ik zie het ... daar is het ...Converteer naar MP3. God houd van me. De wereld is eerlijk. Na een uur kan ik eindelijk mijn bestand converteren. Gedaan!

Als ik nu eens wist waar het het plaatste ...

Ik kwam er uiteindelijk achter hoe ik het MP3-bestand van iTunes en zet het op mijn site. Ik weet gewoon dat de RIAA zit hier ergens achter. Ik kan niet geloven dat elke moderne geluidstoepassing geen overduidelijke functie heeft om standaard met MP3's te werken of automatisch naar MP3's te exporteren. Belachelijk.

10 reacties

 1. 1

  Het kostte me een tijdje om te beseffen hoe ik ook op een Mac naar MP3 kon converteren.

  Het bestand zou in uw standaard iTunes-muziekmap moeten staan. Maar de eenvoudigste manier is om dat bestand rechtstreeks van de iTunes-afspeellijst naar uw bureaublad of een andere map te slepen. 😉

 2. 4

  Ik denk dat het mp3-conversieprobleem meer te maken heeft met de rechten op mp3. Het lijkt erop dat ik ergens heb gelezen dat de codering uit winkelsoftware moet worden gehouden. Ik denk dat dat klopt. Corrigeer me als ik het mis heb.

 3. 5
  • 6

   Kun je zien dat ik een iTunes-nieuweling ben, Tibor? Bedankt! En ja, ik was gefrustreerd en sarcastisch ... de gebruikerservaring van OSX is best slim. (Converteren naar MP3 is dat echter niet!)

   • 7

    Doug: Meestal is het eenvoudiger dan je zou verwachten, zou ik zeggen. Maar ik ben het ermee eens: de manier waarop iTunes (en iPhoto, wat dat betreft) met bepaalde dingen omgaan, kan een beetje verwarrend zijn.

 4. 8
 5. 9

  .aiff is een formaat dat de audio niet comprimeert. Dat is geweldig als je professioneel met geluid werkt (zoals nogal wat mac-gebruikers doen; na graphics en video is geluidsbewerking de derde meest gebruikte app voor Macs).

  Dat gezegd hebbende, ben ik te verbaasd dat QT niet naar MP3 converteert.

  Als je regelmatig geluidsbestanden moet converteren, kan ik de app van $ 10 aanbevelen Geluidsconverter.

  Bij het zoeken naar Mac-software zou ik aanbevelen Mac-update via Google.

 6. 10

  In overeenstemming met de titel van dit blogbericht:
  Veel dingen maken me gek van Macs. Ik gebruik beide systemen nu al jaren en beschouw mezelf als gekwalificeerd om dit soort statemnten te maken. Ik ben geïrriteerd als de knop "Venster uitvouwen" de vensters… alleen een klein beetje groter maakt. En waarom kan ik in godsnaam geen enkele rand van het raamkozijn slepen om het formaat te wijzigen? En waarom werkt de delete-toets niet zoals een echte delete-toets zou moeten?

  Ik heb eens een ervaren ontwerper een G3 zien uitschakelen omdat de aan / uit-knop eruitzag als de cd-uitwerpknop. Intuïtief ontwerp? misschien niet.

  Ik zou door kunnen gaan 🙂

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.