Wie houdt je tegen?

je terug houden

Een van de problemen die we momenteel hebben met verkiezingen, is dat ze te lang zijn. Van een kandidaat proberen te verwachten dat hij het meer dan een jaar haalt zonder dat hij / zij er als een idioot uitziet, is bijna onmogelijk. Het is net zo moeilijk voor de president ... iedereen vraagt ​​zich af wie deze plek runt, aangezien hij de hele tijd onderweg is om gekozen te worden. En elke seconde van elke stap van elke toespraak wordt belachelijk tot de dood geanalyseerd, totdat onze media een soort schroot van een probleem kunnen vinden om op aan te pakken. Het is walgelijk.

Ik ben geen kandidaat, maar als je jezelf op sociale media zet, sta je open voor hetzelfde onderzoek. Terwijl je doorgaat met schrijven, tweeten, updaten en delen, is de kans dat je een totale schok van jezelf maakt bijna 100 procent. Als je het nooit doet, stop je hier gewoon niet je hart en passie in. Ik steek de hele tijd mijn voet in mijn mond. Op een dag zal ik mensen vertellen dat ze er zijn geen regels voor sociale media, dan zal ik schreeuw tegen iedereen op Google+ voor de manier waarop ze het gebruiken.

Veel mensen (en bedrijven) zouden ineenkrimpen bij de gedachte verstrikt te raken in een tegenstrijdigheid als deze.

Ik niet.

Waarom? Ik ga me er niet eens van laten weerhouden mezelf uit te drukken door de angst om er als een eikel uit te zien. Als je het niet leuk vindt, zoals Zei Chris Brogan... je kunt me uit je kring laten vallen.

aisha tylerIk heb twee geweldige mensen ontmoet op BlogWorld Expo en ik wil ze hier noemen. Een was Aisha Tyler, een persoon met zoveel talenten (inclusief de snelste humor die ik ooit heb gezien) dat ik ze niet eens kan noemen.

mevrouw loriNa de keynote ging ik toevallig zitten Mevrouw Lori, een beroemdheid die bekend staat om haar werk aan PBS en haar voortdurende werk op sociale media, in de media en in het onderwijs. We brachten uren door met praten ... en ik was zelfs gezegend dat ik vanmorgen een taxi mocht delen met juffrouw Lori! Ik kan niet eens onder woorden brengen hoe geweldig ze was om mee te praten.

Interessant ... de twee mensen die een onuitwisbare indruk op me maakte, waren briljant, sterk, zwart, vrouwelijk en mooi. Nu - voordat je begint met het gooien van je vieze oude man grappen, zal ik je daar meteen afsnijden. Het was niet de schoonheid die me raakte… het was de ontzagwekkende moed van deze twee dames. Ik dacht dat het moeilijk voor me was om eruit te stappen, maar ik kan me niet eens voorstellen welke dingen Aisha en Miss Lori hadden kunnen tegenhouden. Het heeft ze niet vertraagd. Ze hebben een pad gebaand overal ze zijn weg. En sociale media is het volgende dat ze moeten veroveren (ze zijn al goed op weg!).

Ik ben er niet aan blijven denken.

Een van de dingen die mijn groei in deze branche de afgelopen jaren hebben gestimuleerd, is mijn vermogen om voorbij de faalangst te werken. Ik stopte gewoon met luisteren naar mensen die me vertelden dat ik het niet kon, zou of zou moeten. Ik luisterde niet meer naar collega's, vrienden en zelfs familie. Ik stapte toch naar voren. Mensen ... ik ben 43! Zo lang duurde het voordat ik overwon en naar voren stapte. Zelfs vandaag de dag, als iemand zegt dat mensen achter mijn rug praten of dat ze geruchten delen, trek ik me niet terug - ik val aan. Angst heeft me twintig jaar lang lamgelegd. Het heeft minstens de helft van mijn leven gestolen, zowel persoonlijk als professioneel. Ik ben niet zonder angst, maar ik zal me nooit meer door angst laten tegenhouden.

Dat gezegd hebbende ... Ik ben een totaal kieskeurige vergelijking met Aisha en Miss Lori. Beiden doken in sociale media zonder een steungroep (ik was omringd door geeks). Beiden kwamen uit traditionele media waar sociale media nog steeds met scepsis werd (en wordt) bekeken. Beiden zijn vrouwen, cultureel gezien is er daar een kloof met vrouwen en technologie. Beiden hadden een indrukwekkend cv en bleven groeien in een traditionele carrière. Om nog maar te zwijgen van het feit dat deze industrie niet bepaald een diversiteitsmagneet is.

Maar ze deden het toch.

Waarom? Door naar hen te luisteren, is dat omdat hun passie en visie om te zien dat er een kans was in deze branche veel groter was dan de angst die ze hadden (ik weet niet eens of ze bang waren!). Aisha plaatste het perfect in de uiteindelijke vernietiging van de keynote ... f *** ze ze zei. Ik was gepompt om daarnaar te luisteren, omdat het was wat ik van binnen zei telkens wanneer iemand achter mijn rug sprak over mijn naderende ondergang.

Je moet begrijpen dat zodra je je losmaakt van de kudde, je anders bent. De kudde wil je weer naar binnen halen. Ze willen niet dat je vooruit rent. Ze willen je tegenhouden. Je kunt ze niet toestaan. Gelukkig voor jou zijn er andere zoals jij die je zullen helpen. Terwijl ik tijd doorbracht met mijn vrienden bij BlogWereldexpo, Merkte ik dat ik thuis was bij mensen die wilden dat ik slaagde. En ik wil dat ze ook slagen.

Wie houdt je tegen? Ik weet wat je ze kunt vertellen ... vraag het maar aan Aisha.

2 reacties

  1. 1

    Doug, ik ben nog nooit op je blog geweest. Miss Lori heeft het op Twitter gepost, dus lees het ... en herinner me je te zien op #Bwela, maar wist niet zeker wie je was. Dus, ter zake, dit is een geweldige en eerlijke post. Ik ben een eigenwijze kerel, maar heb me door angst veel in mijn leven tegengehouden. Over een paar dagen word ik 35, maar ik heb hard gewerkt om die angst achter me te laten. Ik waardeer je bericht enorm en het is altijd geweldig om anderen te horen terwijl ze door dat doolhof zijn gegaan. Bedankt man, heb een goeie !!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.