Een gemiddelde tiener?

Seth opmerkingen vandaag op een artikel uit de LA Times. Het is een zeer gedetailleerd artikel over 12- tot 24-jarigen.

Interessant genoeg spreekt het artikel tot kinderen uit Hollywood … maar mijn zoon (17) is hier in Indiana! U zult echter merken dat de duizenden mijlen weinig verschil tussen de twee vinden. Op een willekeurige dag zul je mijn zoon het volgende zien doen:
Bill

 • Instant Messaging
 • Zijn Mijn ruimte
 • Zijn Blog
 • Zijn eigen muziek opnemen (Check out BillKarr.com)
 • Muziek schrijven met zijn vrienden
 • Muziek mixen met Acid Music Studio
 • Naar shows gaan (kleine concerten)
 • Reageren op andere MySpaces
 • Naar muziek aan het luisteren
 • Bellen
 • dating
 • Proberen te daten
 • Leren rijden
 • Kerk jeugdgroep
 • Lezen (ik laat hem lezen ... maar hij begint rond te komen)

Bill is nu uit met een paar vrienden in de bioscoop. Naar de bioscoop gaan is echter vrij zeldzaam ... het snijdt in zijn muziekbudget. Je merkt misschien dat er een item ontbreekt in zijn lijst ... TV. Ik moet hem bijna smeken om met mij naar een tv-programma te komen kijken! Mijn zoon is ongelooflijk intelligent, goedhartig en gezond. In het verleden heeft hij gevoetbald, basketbal, honkbal, skateboarden, skaten, enz., enz. gespeeld. Af en toe zet hij zijn XBox aan en speelt hij een paar spelletjes met vrienden.

Zonder druk van mij is mijn zoon welgemanierd en een heel sociaal persoon. Al zijn vrienden lijken erg op elkaar. Ze hebben een heel eigenaardige smaak in muziek, kleding, haar, schoenen, enz... die allemaal niet mainstream zijn. In feite is mainstream de vijand. Dat brengt me terug bij Seth's opmerkingen:

Als je bezig bent met marketing alsof je mijn aandacht hebt, heb je al een grote fout gemaakt.

Mijn zoon moet de nachtmerrie van een marketeer zijn. Vrijwel al zijn 'smaak' komt van zijn sociale gedrag, en niets daarvan door reguliere advertenties. Dat is echt iets om over na te denken! Ik denk niet dat mijn zoon zich verveelt. Sterker nog, ik denk dat het net het tegenovergestelde is. Hij probeert absoluut elke minuut van elke dag iets productiefs te doen. Hij leeft met volle teugen en wil geen minuut van elk uur verspillen.

En... in tegenstelling tot de meeste vaders van tienerzonen, maakt hij me niet gek. Je zult ons elke avond zien lachen en rommelen. Ik zou hem nooit als gemiddeld bestempelen - hij is een fantastische jonge man waarvan ik zeker weet dat hij zoveel zal bereiken in het leven.

PS: Ik moet nog steeds schreeuwen om hem de hond te laten uitlaten, maar ik zal dat elke dag aankunnen vergeleken met wat mijn vader moest verwerken!
PPS: Ik heb een 12-jarige dochter die even indrukwekkend is, maar ik houd haar van internet af.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.