Een open brief aan @Jack Over Twitter

ik hou van twitter

Beste Jack,

Sinds een jaar maak ik grapjes dat Twitter net het meisje is waar ik verliefd op was op school, dat me niet de tijd van de dag zou geven. Een keer speelden we flesje draaien in de kelder, en ze stootte tegen de fles om de man naast me te kussen die een eikel was. Zij heeft mijn hart gebroken. En hij brak uiteindelijk de hare. We hebben allebei verloren. Twitter verliest ook.

Je schreef in uw inkomsten bellen:

We zijn verheugd te kunnen melden dat het dagelijkse actieve gebruik voor het derde kwartaal op rij is versneld, en we zien dat die sterke groei doorzet.

Ik weet niet zeker wie We is, maar toen ik de term hoorde dagelijks actief gebruik versneld, Ik heb een traan gelaten. Je kust de eikel. En het is stom, want ik was degene die van je hield.

Jij voegde toe:

Je gaat geen dag zonder iets over Twitter te horen.

Hoewel dat waar is, laten we eerlijk zijn tegen elkaar. Dat komt eigenlijk door de term tweeted is voorafgegaan door de naam Donald Trump al meer dan een jaar.

Die vent waar je niet zoveel om geeft, is eigenlijk de enige reden waarom de meerderheid van de mensen vorig jaar überhaupt van Twitter hoorden. En het lijkt erop dat dit dit jaar doorgaat. Nauwelijks het geschenk dat Twitter in zijn oude glorie zal brengen.

Ik ben geen hack

Ik werk sinds het begin in de online-industrie en daarvoor traditionele marketing. Ik zag hoe kranten zelfmoord pleegden, het journalistieke talent negeerde waar de lezers hen om waardeerden en het inruilde voor oogballen en kortingsbonnen. Ze werden verliefd op de eikel.

Ik heb due diligence-onderzoeken gedaan en SaaS-consultaties gegeven over meer dan $ 3 miljard aan investeringen en acquisities. Ik voorspelde (zoals vele anderen) de ondergang van de grijze kant van de zoekindustrie. Ik was een vroeg onderdeel van de groei van ExactTarget en hielp bij het starten van een ander bedrijf dat aan Oracle verkocht. Ik schrijf elke dag over marketingtechnologie. Ik kom in de buurt.

En ik hou van Twitter ... ondanks dat ze niet naar me luistert.

Hoe ik geloof dat Twitter snel kan veranderen

Laten we meteen ter zake springen. Ik ben gefrustreerd op Twitter omdat ik denk dat het probleem veel minder gecompliceerd is dan je denkt te zijn. En omdat ik geloof dat je verliefd bent geworden op een groeiend aantal - de eikel - die tot je eigen zelfmoord leiden.

De Twitter-ervaring was de ongelooflijke ontdekking van een geweldig persoon, merk of zelfs genie, verpakt in 140 karakters. De ervaring is nu alsof je probeert een gesprek te voeren in de grootste mosh pit op de planeet. (Ik heb altijd de term mosh pit in een artikel willen gebruiken).

Het lawaai op Twitter is niet aflatend ... en je viert die toename in actief gebruik.

Dit is wat ik onmiddellijk zou aanbevelen:

  1. Blokkeer herhaalde tweets. Stop de waanzin. Op mijn Twitter-account mag het me niet worden toegestaan ​​dezelfde tweet voor een bepaalde duur te herhalen, tenzij ik betaal om een ​​Tweet te promoten. Waarom zou ik je betalen als ik elke dag een echo kan laten klinken? Hint: ik betaal je niet.
  2. Aanklagen API gebruik per gepubliceerde tweet. Het hoeft niet veel te zijn… maar als uitgever betaal ik graag een maandelijks abonnement waarbij ik automatisch alerts over mijn artikelen kan tweeten zodat mijn volgers reageren. Spammers zullen dat niet doen. Ze zullen vertrekken.
  3. Breng kosten in rekening voor gebruik van #ad per gepubliceerde tweet. Miljoenen dollars stromen elke dag door uw platform waar u geen inkomsten mee genereert. Natuurlijk zullen mijn vrienden me haten omdat ik dit suggereer, maar ik probeer je te helpen - niet zij. Het vermindert de verzoeken, en we kunnen altijd de spammers blokkeren of schoppen zonder te taggen.
  4. Toevoegen Opt-in privéberichten. Ik kan en wil mijn DM's niet controleren omdat ze niet onder controle zijn. Ik heb geen idee waar ik moet beginnen, maar ik had graag de gelegenheid gehad om een ​​aantal gebruikers privé met me te laten praten. Op dit moment zijn ze vermengd met duizenden andere berichten en ik weiger ze te controleren.
  5. Stuur me geen e-mails meer om te volgen Popcultuur Twitter-accounts die voor mij totaal niet relevant zijn. Als je naar me luisterde (bijvoorbeeld keek met wie ik omging), zou je weten dat Kanye West en Justin Bieber mensen zijn waar ik geen interesse in heb. Hoewel je jezelf beschouwt als een sociale TMZ, is dat niet de reden waarom ik je gebruik ... en niet hoe miljoenen anderen je gebruiken. 
  6. Onderscheiden Merken van People. Er hoeft niet veel verschil te zijn, maar het zou geweldig zijn als ik het verschil kon zien. Ik kon mijn feed filteren en segmenteren tussen persoonlijke en professionele gesprekken.
  7. Omarm het zijn van een Klantenservicekanaal. Miljoenen klachten en beoordelingen gaan elke dag door uw platform en gaan naar bedrijven die social media monitoringtools kopen om ze vast te leggen. Waarom bied je hiervoor geen tools aan? Waarom trekt Twitter het tapijt niet uit apps van derden en doet het het zelf? Ik zou graag een recensie-bot op mijn site hebben die me tagt en op Twitter publiceert zodat de wereld het kan zien. Ik zou graag zien dat je automatisch sentiment en recensies geeft als onderdeel van een merkprofiel.
  8. Corrigeer uw intern zoeken en autocomplete nauwkeurigheid. Dat moet ik gebruiken site: twitter.com zoekopdrachten op Google om mensen op Twitter te vinden, is belachelijk.

img 0339
Daar heb je het, Jack. Ik hoop oprecht dat Twitter niet zal vasthouden aan die eikel die ze op feestjes blijft kussen. Schop tegen de gebruikershonger en omarm betrokkenheid. De ware liefde van Twitter wacht hier.

Psst ... Bel me. 😉

Douglas

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.