Apple lanceert ... een telefoon. Geeuwt er nog iemand?

Depositphotos 8898355 s

Jullie weten misschien wel of niet dat ik onlangs op mijn werk ben overgestapt op een MacBook Pro. Ik ben er blij mee, het is indrukwekkend. OSX is geweldig... maar ik heb nog steeds applicaties die crashen en ik heb er nog steeds problemen mee. Ik ben er niet zo verliefd op dat mijn huishouden helemaal uit Mac bestaat. Ik heb één G4 en de rest van mijn computers zijn pc's met XP, samen met een Buffalo Linkstation met Linux.

Ben ik de enige man ter wereld die niet echt onder de indruk is dat Apple een telefoon heeft gebouwd? Het is een telefoon mensen! Termen als 'revolutionair' worden gebruikt. Revolutionair? Werkelijk? Wat mis ik? Is dit niet gewoon Telefoon 2.0?

iPhone

Laten we de lijst met functies doornemen en me vertellen waar ik de fout in ga:

 • In plaats van een standaard toetsenbord gebruikt de iPhone een gepatenteerde Apple-technologie genaamd "multi-touch". Het gebruikt geen stylus, heeft "bewegingen met meerdere vingers" en beweert onbedoelde aanrakingen te negeren. Jobs vergeleek het met twee andere revolutionaire Apple UI's: de muis op de Macintosh en het klikwiel op de iPod.

Cool, ze hebben een touchpad verbeterd.

 • 3.5 inch touchscreen met een virtueel toetsenbord.

Wauw, groter scherm. Ik heb al een 'virtueel toetsenbord' op mijn telefoon.

 • iPhone draait op OS X, het standaard besturingssysteem van Apple; volgens de uitstekende berichtgeving van Engadget: "Hiermee konden we desktopklasse-applicaties en netwerken maken, niet de kreupele dingen die je op de meeste telefoons aantreft, dit zijn echte desktop-applicaties."

Ik kan Illustrator op een 3.5 ″ scherm draaien? Ja! Komt het met 2 Gb RAM?

 • Synchroniseert met iTunes: “iTunes gaat al je media synchroniseren met je iPhone, maar ook een heleboel gegevens. Contacten, agenda's, foto's, notities, bladwijzers, e-mailaccounts… "

Ja, dat heb ik nu ook met mijn telefoon.

 • Het design van Apple is overal op de iPhone terug te vinden: “3.5-inch scherm, scherm met de hoogste resolutie die we ooit hebben geleverd, 160 ppi. Er is maar één knop, de “home”-knop […] dunner dan welke smartphone dan ook…”

Beter ... sneller ... sterker ... het is de $ 6 miljard telefoon.

 • 2 megapixel camera ingebouwd

Ja, ik snap het. En mijn telefoon doet ook video en audio.

 • Uitstekende mediafuncties - blader door uw muziek, breedbeeldvideo, albumhoezen, ingebouwde luidspreker ...

Ik heb daar ook wat van. 3.5 ″ is breedbeeld? Voor wie, een vlo?

 • Synchroniseer uw iPhone met uw pc of Mac (voor contacten enz.)

Begrepen.

 • Standaard telefoonfuncties - SMS, agenda, foto's, etc. Bij foto's is er een bewegingssensor die foto's roteert wanneer je de telefoon omdraait.

Mijn scherm draait als ik het toetsenbord uitschuif. Oké ... je hebt me ... bewegingssensoren zijn lief.

 • Visuele voicemail

Zoet. Spraak naar tekst was precies wat ik nodig had als ik mijn voicemail op de snelweg check! Ik kan met twee vingers scrollen als ik de vangrail tegenkom!

 • Rich HTML-e-mails - werkt met elke IMAP- of POP3-e-mailservice. Dit betekent problemen voor Blackberry!

De mijne doet dat.

 • De Safari-browser draait op de iPhone - "het is de eerste volledig bruikbare browser op een mobiele telefoon." Jobs laat zien dat de NYT op de iPhone draait - de eigenlijke website, geen nietige WAP-versie.

Shenannigans! Ik gebruik Opera Mobile en het is 'volledig bruikbaar'.

 • Google Maps

Met een browser en internetverbinding… ja, dat doe ik ook. Natuurlijk zal de extra centimeter scherm me helpen mijn weg gemakkelijker te vinden.

 • Widgets die naadloos verbinding maken met internet (via wifi en EDGE)

Dus ik kan het weer bekijken terwijl ik naar mijn werk loop! O... wacht even...

 • Gratis "push" IMAP-e-mail van Yahoo

Super-duper.

Ik weet dat ik hier kortzichtig over ben, maar ik snap het gewoon niet. Klinkt als veel van hype voor een telefoonupgrade, nietwaar?

Gooi breedbandvideo naar video-connectiviteit op die slechte jongen en deze Star Trek-nerd zal het plafond raken. Maar zonder dat is dit gewoon ... durf ik te zeggen ... een telefoon.

Wat nu, Apple lanceert TV? Euhm….

PS: Speciale verontschuldiging aan Bill... hij was buiten zichzelf aan het kwijlen tijdens de lunch vandaag en berekende al hoeveel jaren van zijn pensioen hij moest opgeven om er een te kopen. Ik wil je niet beledigen, Bill, maar dit is een verdomd goede marketinghype voor een telefoon.

10 reacties

 1. 1
 2. 2

  Ik heb onlangs $ 400 uitgegeven aan een iPod-video en accessoires, dus ik ga niet op zoek naar de iPhone. Sommige mensen zullen misschien dol zijn op de iPhone, maar ik geef de voorkeur aan aparte apparaten voor telefoon en mp3-speler in plaats van een apparaat dat misschien wel een "alleskunner is, geen meester".

 3. 3

  Ik denk dat het ding dat de iPhone doet opvallen, de eenvoud is. Ik ben nu een niet zo trotse eigenaar van een telefoon die het zogenaamd allemaal doet. Maar je moet zoveel knoppen indrukken (en die zijn er veel van hen), dat het me gewoon afschrikt. Crasht de hele tijd. Geen simpele synchronisatie (hey, vanaf vandaag kan ik het niet eens synchroniseren met OSX). Buggy.
  Dus ja, elk kenmerk is op zichzelf misschien niet zo speciaal, maar het feit dat ze door Apple worden gecombineerd, doet me hopen dat er misschien een PDA-telefoon is die echt kan worden gebruikt.
  Eenvoud is het woord voor mij.

  Ik ben verbaasd dat je crashes op OSX ervaart. Ik voer zeer veeleisende videotaken uit op mijn Macs en krijg zeer zeldzame crashes. Misschien één per week - en zelfs dan heb ik geen herstart nodig. Gebruikt u veel plug-ins van derden?

  Disclaimer: ik ben een heel gelukkige eigenaar van ongeveer 5 Macs 🙂

 4. 4

  Martin,

  Ik wil niet dat iemand denkt dat ik een ongelukkige Apple-klant ben ... ik ben in elk geval dol op mijn MacBook Pro. Helaas verlaat het vaak nooit mijn zijde! 🙂 Uw punt over 'eenvoud' is alles wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Ik ben gewoon echt verbaasd over alle hype op een telefoon!

  Ik had moeten verduidelijken ... Ik heb OSX nog nooit gecrasht, slechts enkele van de draaiende programma's.

  Mijn disclaimer: ik zou 5 Macs bezitten als ik ze kon betalen. 😉

  Doug

 5. 5

  Gesproken als een echte Mac N00b. Wacht even, Doug…. je zal het krijgen.
  Ben jij niet de persoon die het me altijd zou vertellen als je iets kocht…. "Ja…. maar het is cool. "

  je zei Super-duper

 6. 6

  🙂 Ja - wij Applefans zijn altijd in de verdediging 😉

  Apple is gewoon erg goed in hun hype. Als ik naar de keynote kijk, ben ik altijd in de verleiding om op een "Koop nu" -knop te drukken. 'Gelukkig' komen de producten echter later naar Europa (en zelfs later naar Noorwegen) dan naar de VS, dus ik kan altijd enkele ervaringen uit de praktijk lezen van 'normale' gebruikers.

  "Revolutionair" in AppleTalk betekent "Het werkt". Helaas is dat niet de industriestandaard ...

 7. 7

  Ik hoop nogmaals dat ik geen blogstalker word 😉
  Ik heb net de keynote-presentatie voor de iPhone gezien en het lijkt erop dat de telefoon het surfen op het web niet alleen mogelijk maakt (zoals de meeste telefoons nu doen), maar zelfs prettig. Hetzelfde geldt voor de meeste functies.
  Wat me daarna ook trof, was dat dit ding OSX draait en Desktop-kracht zal hebben - maar er was geen enkele app om dat tijdens de presentatie te laten zien. Met andere woorden: de maanden tot aan de verzending zullen geen nieuwe hype laten 😉 Apple is hier goed in.
  Ik herinner me dat toen de iPod voor het eerst kwam, veel nerds er kritisch over waren. Ik herinner me er een die zei "nou, het is een draagbare harde schijf, dus wat?". En vandaag zijn ze eigenaar van de markt.
  Op de telefoonmarkt zijn ze een laatkomer, maar ze zijn sterk in bruikbaarheid en ze zullen een zeer goed distributienetwerk hebben in de VS. Dus 1% marktaandeel in 2008 zou niet buiten bereik moeten zijn.
  Spannende tijden 🙂

  Hier is een interessante link over wat dit zou kunnen betekenen voor publiceren in het algemeen en bij uitbreiding ook voor bloggen: http://www.buzzwordcompliant.net/index.php/2007/01/10/two-approaches-to-mobile-publishing/

  En dat is je misschien opgevallen Yvonne is terug onder de levenden.

 8. 8
 9. 9

  … Achteraf gezien, zou je dit bericht herzien 😉?

  Het lijkt erop dat de iPhone een bepaalde impact heeft gehad, en het heeft zeker mijn gebruikspatroon van internet veranderd.

  Andere telefoons die ik eerder bezat, waren technisch in staat om deze functies uit te voeren, maar ze waren omslachtig, gecompliceerd en traag.

  • 10

   Ik weet het niet zeker, Foo. Het marktaandeel en de populariteit zijn geen verrassing gezien de cultus van Apple. De functionaliteit is een stap hoger, een display met een betere aanraakreactie, een betere resolutie… evenals een app store (niet origineel). Ik denk dat ze de lat zeker hoger hebben gelegd, maar ik zie nog steeds niet veel verder dan de 'coole' factor.

   Aan de slechte kant krijgt de iPhone nog steeds slechte cijfers voor tactiele bruikbaarheid (je moet ernaar kijken om hem te gebruiken, meestal met twee handen) en er zijn verschillende problemen opgetreden - inclusief de kill-schakelaar, de uitgeschakelde tethering (gebruik hem als conn voor uw laptop), de verminderde kwaliteit onder 3g, en meer.

   Het is nog interessanter: de iPhone neemt het op tegen draagbare gameconsoles. Dat kan een marktwisselaar zijn!

   Android is het mobiele besturingssysteem dat mijn ogen erop gericht heeft. Een open source-telefoon die zonder beperkingen op vrijwel elke hardware kan draaien en een open applicatiewinkel kan een enorme stap verder zijn dan de iPhone.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.