Is de marketing van Apple slecht?

Depositphotos 24060249 s

Wie is de marketing hier echt aan het winnen, Apple of Microsoft? Klik door als je de video niet ziet.

Dit bericht is geïnspireerd door een gesprek waarover ik meedeed Microsoft wint terrein terug tegen Apple. Het gesprek ging verder op Twitter met een geweldige tweet van Kara:

Van Karaweber: @douglaskarr heeft genoten van het bericht van vandaag. Snarky is uit, en de "I'm a Mac" -campagne begint als snarky te lezen. (FTR, ik ben ook een Apple-fan).

Ik hoop dat dit een enorm debat op gang brengt. Apple wordt tegenwoordig beschouwd als een van de beste marketingteams in technologie, maar ik begin bedenkingen te krijgen over hun inspanningen. Heeft marketing een grote rol gespeeld in het recente succes van Apple? Of was het gewoon besteedbaar inkomen? Meng hier alstublieft geen product met marketing - ik realiseer me dat de iPhone een game-wisselaar is in de industrie. Mijn vraag is niet of Apple geweldige producten heeft of niet, maar hoeveel invloed heeft marketing gehad op de enorme omzetgroei van Apple?

Was het echt de marketing van Apple die het verschil maakte?

In moeilijke tijden en het beschikbare inkomen daalt, moeten consumenten en bedrijven moeilijkere aankoopbeslissingen nemen. Aangezien Microsoft marktaandeel van Apple terugwint op items zoals laptops, lijkt het erop dat Microsoft het waarde oorlog. Dat wil zeggen, Apple's marketing van een cool, elegant ontwerp, gebruiksgemak en minder problemen… werkt niet.

Dat betekent dat intelligente consumenten niet langer geloven dat de kosten van een Apple het waard zijn. Apple pleit niet voor de zaak… en ik geloof niet (en Kara ook niet) dat snauwerige reclames hen helpen. Sterker nog, ik denk dat ze misschien gewoon klinken als een paar verwende kinderen die opscheppen over hun nieuwste speeltje en de vinger naar het establishment steken (dat zijn jij en ik).

Het is misschien tijd om de hele Mac vs. pc-campagne te stoppen.

Een belangrijk element van goede marketing is tijdigheid. Het is belangrijk dat uw marketing relevant blijft voor uw publiek… en veranderingen in de economie hebben invloed op de aankoopbeslissingen van mensen. Daarom is het belangrijk om je dienovereenkomstig aan te passen. Het is tijd dat Apple zich aanpast.

9 reacties

 1. 1

  Doug,

  Ik denk dat je laatste alinea verklaart waarom Apple marktaandeel verliest. De mindset van de consument is het afgelopen jaar drastisch veranderd en Apple moet zijn marketingstrategie nog veranderen. Microsoft heeft ervoor gezorgd dat de laptopreclame van minder dan $ 1500 rechtstreeks naar het hart van een prijsbewuste consument gaat.

  Adam

 2. 2
 3. 3

  Ik denk dat ze marketing op een bepaald kennisniveau zijn, en dat al een tijdje doen. Voor mensen die helemaal niet aan hun machines willen sleutelen (zeker niet ik), is hun marketing effectief omdat het probeert te laten zien hoe eenvoudig ze zijn. Hun advertentie die de 'Geniuses' promoot, doet niets voor mij, ik wil en kan tijdens normale kantooruren echt niet naar een overvol winkelcentrum gaan, maar ik KAN online zoeken om hulp te krijgen van het 90% + marktaandeel van pc gebruikers. Hun "Elimination" -advertentie probeert me te vertellen dat maar één keuze goed is, maar toen ik mijn nieuwste laptop kocht, werden de Mac's gepasseerd omdat ze niet de juiste functieset hadden die ik nodig had, maar ik kon de juiste pc vinden dat had alles wat ik wilde.

 4. 4

  Ik was een fan van de subtiele jabs gemaakt in de eerste paar series Mac-advertenties. Maar ik dacht dat ze ongeveer 9 maanden geleden, rond de tijd dat de "Vista bashing" begon, een te negatieve wending namen. Sindsdien is mijn mening over hun advertenties gestaag afgenomen.

  Voor mij zorgen de recentere advertenties er beter voor dat bestaande Mac-gebruikers zich superieur voelen over hun keuze dan dat ze nieuwe gebruikers binnenhalen. Laat voorzichtig (en komisch) de voordelen van uw product zien en mensen zullen aan uw zijde komen. Als u de concurrentie overdreven beledigt, en indirect degenen die er gebruik van maken, riskeert u vervreemding en koppige weigering om zelfs maar een verandering te overwegen.

  Ik weet niet zeker hoe effectief de advertenties van Microsoft Laptop Hunter in het algemeen zijn, maar ze demonstreren op zijn minst de prijs en de verscheidenheid aan voordelen van Windows-computers. Persoonlijk wilde ik een 2,800 ″ MacBook Pro van $ 17, maar ik kocht een Windows-netbook van $ 325. De netbook is het tegenovergestelde van de MacBook Pro, maar door het prijsverschil moest ik heroverwegen wat essentieel is versus wat echt leuk zou zijn om te hebben.

  Apple zal altijd een trouwe tech-enthousiasteling hebben, en daarnaast zullen er mensen zijn die bereid zijn meer te betalen voor een grotere bruikbaarheid. Maar de huidige economie dwingt meer mensen om beslissingen te nemen die uitsluitend gebaseerd zijn op vooraf gemaakte kosten, en dat is nooit een marktsegment geweest waar Apple wil concurreren. En hun huidige advertenties verbeteren deze situatie op geen enkele manier, in positieve of negatieve zin.

 5. 5

  Een tijdje geleden hoorde ik Merlin Mann zeggen dat als het kopen van een appel het geld niet waard is, het het geld ook niet waard is - wat ik geloof.

  Openbaarmaking: ik gebruik een Mac op het werk en een Windows-machine thuis.

 6. 6

  Ik denk dat je verwarrend bent verkoop en reclame.

  De marketing van Apple sinds de terugkeer van Jobs was onmiskenbaar briljant, terwijl sommige individuele advertenties en campagnes af en toe tekortschoten.

  Ik geloof dat het argument dat Apple's recente enorme successen te danken zijn aan marketing absoluut onjuist is. De hoeksteen van de strategie van Apple is altijd geweest om geweldige producten te maken, geen geweldige marketing.

  De iPod was een enorm succes, niet vanwege de dansende silhouetreclame, maar omdat het een fenomenaal product was / is dat veruit superieur was / is aan al het andere op de markt.

  Ongeacht de economische omstandigheden zullen consumenten altijd betalen voor geweldige producten. Apple is opgericht in een recessie en blijft gedijen in deze recessie.

  De bewering dat Microsoft marktaandeel wint op Apple, is misschien wat voorbarig. De meldt die ik heb gezien, lijken het tegenovergestelde te beweren.

  • 7

   Hallo Brian!

   Hoewel ik de advertenties noem, twijfel ik nog steeds aan de marketing, niet aan de advertenties. Ik twijfel ook niet aan de ongelooflijke producten. Ik reageer op deze opmerking via Ipod en mijn favoriete laptop is mijn MacBookPro. Mijn vraag is hoeveel gewicht hadden de marketingstrategieën van Apple in hun succes? Was het gewoon rijkdom die een rol speelde?

 7. 8

  Doug,

  Ik hou van deze discussie. Bedankt voor het initiëren. Naar mijn mening heeft Apple briljante marketing en zal dat ook blijven. Het bedrijf heeft vele neergangen doorstaan, grotendeels vanwege hun marketingkennis en het vermogen om zich snel aan te passen. De huidige advertentiecampagne is slechts één element van de strategie, waar ik denk dat veel van de commentaren zich iets te sterk concentreren. Ik denk dat de verwijzing naar de advertentie aan het begin mensen op dat spoor heeft gezet. Hoe dan ook, de marketingstrategie van Apple omvat zoveel meer dan een stukje tactische reclame. Productplanning, prijsstelling, positionering, ontwerp en timing die worden uitgevoerd door middel van gerichte advertenties, pr, evenementen en andere directe en indirecte verkoopstrategieën en -tactieken, zullen ervoor zorgen dat dit bedrijf lang in de voorhoede van marketingdiscussies blijft.

 8. 9

  Hallo Douglas, het spijt me dat ik een opmerking achterlaat die niet op het onderwerp betrekking heeft, maar het lijkt erop dat de eerste link, die zegt om te klikken om een ​​video te zien, een link naar een video is die naar een 404-pagina leidt: "Dat konden we niet vinden! Of je bent verdwaald of wij zijn! ”. Nogmaals… mijn excuses voor de off-topic opmerking.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.