Arrrgh Microsoft Office VBA & XML!

Depositphotos 41937889 s

Ik was vandaag wat aan het spelen met Microsoft Office en heb eigenlijk een formulier gemaakt dat naar een API en breng vervolgens de antwoord-XML terug. Aangezien Office 2003 XML-geïntegreerd is, heb ik toen gekeken hoe ik de geretourneerde XML gemakkelijk kon ontleden om het op te slaan in een tabel of een tijdelijke recordset….

Aarrrgh!

Dit is wanneer ik ontdek dat Microsof Office 2003 volledig is geïntegreerd met XML (of MSXML) via de GUI (Graphical User Interface), maar NIET via de VBA-engine (Visual Basic for Applications). Dat betekent dat, hoewel ik het XML-antwoord kan krijgen, ik code moet gebruiken om de XML te ontleden en ermee te werken.

Ik vermoed dat het probleem is dat VBA echt niet is veranderd sinds Visual Basic 6.

OPMERKING VOOR MICROSOFT: Update uw programmeerinterface wanneer u functies vrijgeeft in uw grafische gebruikersinterface! Geeez.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.