Kunnen we alsjeblieft de aandachtsspanne-mythe doden?

Aandacht Span Myth

Probeer als ik zou kunnen verdrijf de mythe van de afnemende aandachtsspanne, blijft het veel te veel marketingpresentaties en keynote speeches domineren. Dus ik werkte samen met een collega van mij bij Ablog Cinema om de eerste in een reeks video's te produceren die sommige mythen en misvattingen online verdrijven ... en om een ​​aantal van mijn tirades onder de aandacht te brengen.

Maak je blogposts korter, maak je video's korter, maak je graphics eenvoudiger ... de lijst met vreselijke adviezen gaat maar door. En de aandachtsspanne mythe is niet alleen verspreid door marketeers, maar ook door grote nieuwsmedia, waaronder Time magazine  Telegraaf  VoogdUSA Today  New York Times  National Post, Harvard op Amerikaanse radio en in het managementboek Slips​ Ugh.

Gelukkig deed een mediakanaal het werk en onderzocht de mythe dat menselijke aandachtsspanne werd kleiner… de BBC. Auteur Simon Maybin nam contact op met de vermelde bron van de gegevens - het National Center for Biotechnology Information van de Amerikaanse National Library of Medicine en de Associated Press - en geen van beide kan vind een record van onderzoek dat de statistieken ondersteunt.

In, nog een andere ironie ... Simon vindt dat goudvis hebben eigenlijk ook geen korte aandachtsspanne!

Het is over keuze!

We leven nu in een wereld waar alles on-demand en letterlijk binnen handbereik is. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • SEO - Ik heb vanmorgen hulp gezocht bij een code die ik aan het schrijven was. Ik klikte op de eerste paar resultaten op de resultatenpagina van de zoekmachine en vond niet wat ik zocht. Ik heb de zoekopdracht vervolgens een paar manieren herschreven en uiteindelijk de exacte informatie gevonden die ik nodig had. Betekent dit dat mijn aandachtsspanne korter was omdat ik weinig tijd aan elk zoekresultaat besteedde? Nee, het betekende dat ze niet relevant waren en ik bleef zoeken naar de informatie die ik nodig had totdat ik die vond. Mijn aandachtsspanne nooit, elk zwaaide af van de taak die voorhanden was ... maar de keuzes wel.
  • Audio en video - Ik luister graag naar podcasts en bekijk video's, maar ik heb geen geduld voor opzwepende of zelfpromoterende sprekers. Ik zal het continu luisteren of bekijken van video's overslaan ... totdat ik een resultaat heb bereikt waarbij de kwaliteit en productie mij geeft wat ik wil. En dan kan ik uren luisteren als het onderwerp informatief en onderhoudend is. We leven in een wereld van binge-watching on-demand video ... mensen, er zijn geen problemen met de aandacht tijdens een weekend Game of Thrones!

AJ doet geweldig werk door zelfs video's te delen waarbij de doelgroep tussen de negen en vijftien jaar oud is! Voor de hele geschiedenis hebben oude curmudgeons jonge mensen gestreden om op te letten… en deze Youtubers kunnen miljarden views krijgen voor video's die soms meer dan een uur duren.

Wat onze jongeren hebben dat we niet hadden, is keuze en gemak.

Dus wat betekent dat voor marketeers?

Ik zou marketeers uitdagen om in de tegenovergestelde richting te gaan. Bied diepgaande artikelen, tonnen statistieken, nuttig advies, infographics, video's en podcasts die diep ingaan op onderwerpen die van belang zijn voor uw doelgroep. We gaan door

Elke klant die we ontwikkelen een inhoudsbibliotheek want met deze diepe duiken krijg je geweldige resultaten voor hen. Zeker… sommige irrelevante bezoekers scannen en vertrekken… maar prospects die op zoek zijn naar de informatie blijven, verslinden, delen en gebruiken de verstrekte informatie. Als u wilt winnen met inhoud, stop dan met het produceren van eindeloze stromen ongewenste inhoud en bied hoogwaardige, informatieve inhoud waar uw doelgroep naar op zoek is!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.