WiFi in auto's? De auto-industrie begrijpt me niet

cadillac que

Een van de luxe die ik in het leven geniet, is een mooie auto. Ik ga niet op dure vakanties, ik woon in een arbeidersbuurt en ik heb geen dure hobby's ... dus mijn auto is mijn traktatie voor mezelf. Ik rijd elk jaar een heleboel kilometers en geniet van het rijden naar elke bestemming binnen een paar dagen rijden.

Mijn auto heeft 3 ingebouwde HD-schermen: een touchscreen in de console en een op de achterkant van elk van de voorstoelen. Ik geloof dat ik in de afgelopen 3 jaar maar één van de schermen op de achterbank heb gebruikt… toen mijn dochter op de achterbank zat tijdens een reis. De auto heeft een dvd-speler, audio / video-aansluiting op de achterbank, satellietradio en OnStar. Er is een kaartenplatform ingebouwd in de console.

Op mijn voorstoel op die reizen zit mijn iPad en mijn iPhone met de nodige laders en een USB-aansluiting op het audiosysteem van mijn auto. Op de achterbank heb ik mijn laptop. Bluetooth verbindt mijn telefoon met het systeem.

  • Zodra de proef was afgelopen satelliet radio, Ik liet het gaan. iTunes-radio en de muziek op mijn iPhone zorgen voor een veel rijkere kwaliteit via de USB-aansluiting via het Bose surround sound-systeem in de auto.
  • Het kaart platform vereist elk jaar een upgrade via dvd die meer dan $ 100 kost om de kaarten up-to-date te houden. Ik gebruik ze niet omdat ik Google Maps en al mijn contactgegevens, internetzoekopdrachten en mijn agenda volledig geïntegreerd gebruik.
  • De auto kwam mee zijn eigen telefoonnummer die ik nooit heb geactiveerd ... daarom heb ik een smartphone en gebruik ik de Bluetooth-connectiviteit (het werkt perfect).
  • De auto heeft een interne harde schijf van 40 Gb waarnaar ik muziek kan overzetten via USB, cd of dvd ... maar niet via mijn smartphone. Dus ik heb een paar willekeurige cd's geladen waar ik nooit naar luister.
  • My OnStar-abonnement loopt binnenkort af en ik denk er serieus over om me niet aan te melden voor doorlopende service. Ik gebruik het gewoon nergens voor.

Sinds iOS is bijgewerkt, heb ik problemen gehad met mijn telefoon die niet door de auto werd herkend. De auto heeft niet upgradeseen app store, en het integreert ook niet naadloos met mijn leven ... maar mijn telefoon doet het.

Nu GM is het toevoegen van wifi in hun auto's als een optie. De al heb wifi… via hotspots op mijn iPhone en mijn iPad. De wifi-aankondiging van de auto heeft me over de rand gezet. Buiten dat de GM-voorzitter een Telecom-man is, kan ik gewoon niet achterhalen waarom ze deze weg inslaan.

Ik neem mijn auto niet overal mee naartoe Ik neem mijn telefoon overal mee naartoe.

De verkoop van iPad en tablet overtreft elke desktop die er is. Ik heb nieuws gelezen dat Apple eraan werkt om in de komende jaren een iOS-interface voor auto's te introduceren. Ongetwijfeld zou Android daar eerder kunnen komen. Wat ik niet kan begrijpen, is waarom de auto-industrie op de een of andere manier probeert parallel te werken terwijl alle technologie al in mijn handpalm aanwezig is.

Mijn telefoon is geen accessoire voor mijn auto.

Ik wil een dashboard waar ik mijn telefoon in kan schuiven, zodat een console kan worden gebruikt die veelgebruikte applicaties weergeeft op een groter aanraakscherm. Ik wil dat het toetsenbord is uitgeschakeld, tenzij de auto stilstaat. Ik zou de telefoon niet eens moeten kunnen verwijderen, tenzij ik in het park ben. Verwijder de backscreens en installeer universele beugels voor tablets. Laat mijn passagiers hun telefoon of tablet aansluiten, naar hun eigen muziek luisteren of via een app verbinding maken met mijn auto om mijn scherm uit te breiden (een soort van AirPlay voor AppleTV). Laat me de muziek van mijn passagier of mijn muziek spelen.

Mijn auto is een accessoire voor mijn telefoon.

Ik wil apps beheren, upgraden, kopen, naar muziek luisteren, kaarten openen of mijn scherm delen op mijn apparaten… Niet het platform van mijn auto. Ik wil niet betalen voor nieuwe dataplannen, nieuwe telefoonabonnementen, nieuwe muziekabonnementen, nieuwe kaartgegevens… als ik daarvoor al betaal op mijn smartphones en tablets.

Het enige waar ik voor kan kiezen, is een OnStar- of andere satellietgegevensverbinding die ik zou betalen als back-up in het geval dat ik buiten het mobiele bereik van mijn provider ben. Bovendien zou een reservebatterij om mijn apparaat aan te sluiten als de auto een ongeluk heeft gehad en er geen stroom beschikbaar is, de moeite waard zijn om voor te betalen.

Autofabrikanten zouden niet moeten werken aan besturingssystemen en wifi-connectiviteit, ze zouden moeten werken om de ervaring van de auto naar toepassingen op mijn telefoon te brengen ... en vervolgens een systeem dat de auto op mijn telefoon aansluit.

Opmerking: foto is van Cadillac en is hun CUE-systeem.

2 reacties

  1. 1

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.