Houd uw inhoud vers! Inclusief opmerkingen

Depositphotos 9775140 s

Ik heb nog nooit een 'rechtstreekse vergelijking' gemaakt van een blogpost geschreven met een datum en een zonder een weergegeven datum. Over bij DoshDosh, Ik heb gemerkt dat ze datums hebben op reacties, maar de datum is niet te vinden in de post zelf. Ik geloof dat dit een betere benadering is dan mijn blog, waar ik de datum heel duidelijk heb in zowel de URL als met een datumafbeelding. Ik kan de klok nu gewoon niet terugdraaien zonder veel werk te doen!

Business en technologie gaan zo snel dat een blogpost van een jaar oud vandaag misschien niet meer van toepassing is. Als ik een paar blogposts over een onderwerp zie, selecteer ik vaak de meest recente datum in het pakket en negeer ik de andere.

Pagina versheid en zoekmachines

Er zijn vast en zeker vele anderen die dit ook doen, wat naar mijn mening in de zoekresultaten tot uiting komt. Zoek in Google Blogsearch en de resultaten worden in omgekeerde chronologische volgorde gesorteerd. Zelfs binnen Google merk ik vaak dat nieuwere artikelen meer bovenaan de resultaten staan. Ik heb ook andere bloggers opgemerkt die vaak inhoud 'herpubliceren' - 2 artikelen die bijna exact hetzelfde zijn, maar één onlangs gepubliceerd. Hoewel de inhoud bijna identiek is, verschijnt het nieuwere artikel bovenaan!

Paginaversheid door opmerkingen

Ik kan niet geloven dat het toeval is dat mijn meest populaire posts op mijn blog een consistente reeks reacties bevatten. Door gebruikers gegenereerde inhoud, zoals reacties, 'ververs' een blogpost door een inhoudsverandering te veroorzaken die de zoekmachines vervolgens opnieuw indexeren. Kortom, opmerkingen houden uw inhoud 'vers' voor zowel lezers als zoekmachines.

Reactiediensten doden uw versheid

Er is nogal a gezoem on de weinig commentaar diensten uit on de markt die aan het maken is heel an invloed. Het is echter belangrijk om deze technologieën te begrijpen!
commentaar

Merk op dat wanneer een gebruiker een verzoek doet voor uw pagina (B), de browser van de gebruiker een verzoek doet om de pagina-inhoud en vervolgens een aanvullend verzoek om de inhoud van de opmerking. Het is vrij naadloos. Als je een groot gesprek hebt, is het zelfs best leuk omdat de opmerkingen na de pagina worden geladen via JavaScript (ook wel client-side genoemd). De browser legt de stukjes bij elkaar!

Het probleem is dat het een zoekbot, de programmatische zoekmachines, is geen een browser! De zoekbot zal het verzoek (D) voor uw pagina doen en daar stopt het. Ongeacht hoeveel geweldige inhoud of nieuwe inhoud wordt toegevoegd via de opmerkingen, de zoekmachine is zich niet bewust omdat deze nooit om die informatie vraagt. Uw pagina is oud en vergeten.

Er is hoop!

Deze services zijn ongelooflijk robuust en leuk om te gebruiken, dus ik klop ze niet helemaal. Persoonlijk geloof ik gewoon niet dat de kenmerken van deze systemen opwegen tegen de voordelen van door gebruikers gegenereerde inhoud en zoekmachineoptimalisatie. De oplossing is om Application Programming Interfaces aan de serverzijde te ontwikkelen voor deze services (F). Op deze manier kan mijn webserver nog steeds de commentaren voor een gebruiker OF zoekmachine weergeven en zal mijn site hiervan profiteren.

Met een handvol van deze services al op de markt, moet u uzelf afvragen:

hoe controleert en beheert u de ton of jouw inhoud dat ze eigen?

Als ze failliet gaan, hoe herstel je die informatie dan? Als u besluit hun service te verlaten, hoe kunt u die inhoud dan herstellen? Het kan lelijk worden!

Ik ben een Software as a Service-professional, dus ik geloof in de voordelen van dergelijke applicaties van derden om processen efficiënter te beheren. In dit geval wil ik er echter voor zorgen dat ik volledig profiteer van de opmerkingen op mijn blog! Als ze server-side gaan, kan ik even nadenken over het omschakelen, maar tot die tijd stuur ik duidelijk.

9 reacties

 1. 1
 2. 2

  Hallo Doug,

  heb je SezWho bekeken?
  We bieden veel extra functionaliteit met betrekking tot door gebruikers gegenereerde inhoud, maar we verbeteren uw bestaande reactiesysteem - we vervangen het niet. Zou graag uw feedback ontvangen ...

  tedd bij sezwho

 3. 4

  Morning,

  Dat is een zeer tot nadenken stemmend artikel. Ik denk dat het niet logisch is om de datum op de post te hebben, dus heb ik dat gewoon zelf geïmplementeerd. Het is niet zo moeilijk om te doen - je hoeft alleen je single.php bij te werken en de php-verwijzingen naar de datum te verwijderen.

  Over commentaardiensten heb ik nooit nagedacht. Ik heb gewoon eenvoudige, eenvoudige vanille-opmerkingen op mijn site. Daar moet ik ook over nadenken.

  Data punten,

  Barbara

 4. 5

  Zeg je eigenlijk dat het ok is om de datums te verwijderen (en je zou willen dat je dat had) omdat het hebben van een datum de leeftijd van oudere berichten onthult?

  Dus als ik de vervaldatum op mijn pak melk veeg, bederft het dan niet?

  Laat de dadels alstublieft met rust (ze zien er hier sowieso goed uit) ... en laten we anderen niet aanmoedigen om deze echt slechte praktijk toe te passen. Het is slecht voor de gebruikers en uiteindelijk zullen degenen die het doen in een slecht daglicht komen te staan.

  Opmerking voor bloggers die zover komen: als u doorlopend verkeer naar uw blog wilt, blijf dan geweldige inhoud schrijven. Vertrouw niet op uw gebruikers om uw verkeer te onderhouden ... ish.

  Rondom angstaanjagende gevoelens die hier gaande zijn, Doug. 🙁

  • 6

   Hoi Matt!

   Je hebt er zo'n slechte draai aan gegeven. Ik bedoelde absoluut niet af te leiden dat ik oneerlijk was. Doshdosh is een geweldige site met fantastische inhoud, zowel nieuw als oud! Ik geloof echter dat hun 'ongedateerde' artikelen hen in staat stellen langer te blijven hangen.

   Als ik een artikel over Excel-formules schrijf en het is een geweldig artikel, dan is het probleem dat de zoekmachines een 'nieuwer' artikel vinden en het mijne opzij schuiven. Mensen bezoeken mijn site en zien dat het een jaar oud is en ze zijn geneigd naar iets nieuws te zoeken, ook al is mijn inhoud misschien beter.

   Dit is de reden waarom, als je aandacht schenkt aan enkele van de beste bloggers (met behulp van datums), ze de neiging hebben om hun inhoud keer op keer uit te braken. Nieuwe inhoud zorgt ervoor dat het zoekmachineverkeer blijft komen - waardoor u uw lezerspubliek kunt vergroten.

   Ik ben het absoluut met je eens, geweldige inhoud zal altijd zegevieren. Ik merk alleen op dat je jezelf misschien in het nadeel brengt door inhoud te 'vervallen' die nog steeds de aandacht verdient!

   Goede reacties, Matt!

   • 7

    lol @ kwaadaardige spin. Dat is één ding waar ik goed [slecht?] Voor ben: het ergste van alles zien. (In een bedrijfsomgeving is het een waardevolle vaardigheid, het ontwijkt slechte PR ... dus sorry ... ik train mezelf om het nare te zien en word elke dag aangemoedigd om naar de slechtste invalshoek te zoeken ... dus dat is meestal wat ik oppik.)

    Ik had de bloggers die hun oude inhoud opnieuw hashen als een nieuw bericht niet overwogen om het als nieuw te laten lijken. Ik zou ze natuurlijk in hetzelfde icky licht zien werpen. (Waarschijnlijk een slechter licht, zelfs ... aangezien de schaduw van die praktijk ronduit openlijk is.)

    In reactie op het Excel Formulas-voorbeeld ... Als de blogger een commentaarsysteem van een derde partij had geïnstalleerd en de datums op zijn plaats had gelaten en wilde dat het artikel "vers" bleef, zou ik voorstellen om de inhoud van het bericht elke 3-3 maanden terloops bij te werken. Dingen toevoegen als "Update: * Joe Schmo * heeft 6 * alternatieve formules bedacht voor het berekenen van een hypotheek *." (Waar de tekst in sterretjes dienovereenkomstig is gekoppeld.) Dit geeft uw pagina een 'bijgewerkte' boost in de zoekmachines en biedt enkele extra links naar andere bloggers (die de neiging hebben om te worden beantwoord, waardoor een breder netwerk ontstaat dat op zijn beurt leidt tot nieuwe inhoud / ideeën… zo'n win-win-win. Je wint, je lezers winnen en je medebloggers winnen. Ik zou bijna zo ver gaan om te zeggen dat die aanpak zo goed is voor iedereen dat het de andere dingen MAAKT slechte praktijken. Ze zijn een slechte praktijk, niet omdat ze doorzeefd zijn met slechte bedoelingen (zoals het opnieuw hashen van inhoud is), maar omdat er opties zijn die voor iedereen groter zijn.)

    Bedankt voor de vervolgcommentaar. Ik ga me nu abonneren op je feed. 🙂

    (PS om niet kieskeurig te zijn ... maar nog een uber-ergernis Ik heb die oplossing voor commentaarsystemen van derden: mijn vorige opmerking bevat nu een tekstlinkadvertentie. Als schrijver van de opmerking stoort het me om mijn opmerking te zien omgezet in een advertentie. Omdat zaken als Disqus niet in de pagina-inhoud worden geladen tijdens het eerste verzoek aan de server, worden ze niet 'geconverteerd' door die tekstlinkadvertentie-plug-ins. hehehe. Ik ga niet uit dit ongeschonden, ben ik. Ik ga de annalen van douglasskarr.com in als een trol / klager. lol.)

    • 8

     Voor de zekerheid: dat is een Kontera-advertentie, geen tekstlinkadvertentie. 🙂 Kontera is 'zoekmachine veilig'. Text Link-advertenties zijn zwarte hoed.

     Ik heb er nooit aan gedacht om de opmerkingen voor de Kontera-advertenties buiten het bereik te houden, maar dat idee vind ik leuk. Ik doe dat zo hier!

     Bedankt Matt!

 5. 9

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.