Top 3 belangrijkste elementen om te onthouden voor B2B-bloggen

B2B bloggen

Ter voorbereiding op de Marketingprofs Business to Business-conferentie in Chicago besloot ik mijn presentatiedia's tot een absoluut minimum te beperken. Presentaties met tonnen opsommingstekens zijn naar mijn bescheiden mening, verschrikkelijk en bezoekers herinneren zich zelden iets van de gepresenteerde informatie.

In plaats daarvan wil ik drie termen kiezen die marketeers in hun hoofd moeten blijven hangen als het gaat om B2B bloggen. Ik wil ook sterke visuals toepassen, zodat mensen de boodschap onthouden.

Intellectueel leiderschap

Intellectueel leiderschap

Ik koos een foto van Seth Godin. Mensen respecteren Seth omdat hij een opinieleider is in de marketing- en reclame-industrie. Seth zwemt tegen de stroom in en heeft de gave om duidelijk te wijzen op de mislukkingen van de status quo. Hij zet ons aan het denken. Iedereen waardeert een opinieleider en erkend worden als een leider is uitstekend voor uw bedrijf. Een blog is een perfect medium om erkend te worden als thought leader.

Stem

Stem

Mensen lezen niet graag woorden op een pagina, ze horen graag de stem van een persoon. Voorbeeld: dit kleine beeld van Jonathan Schwartz, Blogger en CEO van Sun Microsystems vs. Samuel J. Palmisano, Voorzitter van de raad van bestuur, IBM - kijkend naar het aantal pagina's met links naar hun respectievelijke sites.

Ik wist eigenlijk niet wie de bestuursvoorzitter van IBM was toen ik dit onderzocht.

Angst

Angst

Het laatste woord is angst. Het is wat de meeste bedrijven ervan weerhoudt een blog op gang te brengen. Angst om de controle over het merk te verliezen, angst voor slechte opmerkingen, angst voor mensen die met hun vingers wijzen en lachen, angst om de waarheid te vertellen. Sommige statistieken wijzen erop dat angst het vermogen van sommige merken vernietigt om lezers en aandacht te trekken. Sommige van de andere statistieken wijzen op bedrijven die hun angst hebben overwonnen en het allemaal hebben neergezet zodat mensen het kunnen verteren ... en daardoor winnen ze.

Angst is nooit een strategie. Iemand heeft me ooit verteld dat je nooit snel kunt rennen als je altijd achter je kijkt. Te veel bedrijven zijn onzeker en vrezen het onbekende. De ironie is dat hun grootste angsten waarschijnlijk zullen uitkomen omdat ze ze niet hebben overwonnen.

4 reacties

 1. 1

  Doug,
  Alle drie de items die u noemde, zijn onderwerp van gesprek geweest bij mijn bedrijf. Het grappige is dat punt 1 en 2 gemakkelijke discussies zijn. Iedereen bevindt zich meestal op dezelfde pagina en accepteert ze als waar. Het derde punt is echter al lang een terugkerend probleem. Mensen lijken het te snappen of niet. Ik kan je niet vertellen hoe vaak het onderwerp van slechte opmerkingen naar voren is gekomen als een reden om geen enkele vorm van sociale media te gebruiken. Het gaat zelfs zo ver als de angst dat een concurrent ons saboteert door leugens * zucht * te posten. De strijd gaat door.

  Jeff

  • 2

   Jeff,

   Het goede nieuws is dat er geen vaste regel is voor het monitoren van reacties op een B2B-bedrijfsblog. Het is zo simpel als het instellen van een 'leuke regel' waarbij alle opmerkingen worden gemodereerd en gemene opmerkingen worden genegeerd of persoonlijk worden beantwoord. Ik heb meer dan 3,000 reacties op mijn blog en hoefde maar 2 mensen terug te schrijven en te vertellen dat ik hun reactie niet zou posten.

   Zorg ervoor dat u mensen van tevoren op de hoogte stelt - dit is een zakelijke blog om communicatie met uw klanten te openen en oplossingen te vinden - niet een open forum om het bedrijf te bashen. En als dit klanten van streek zijn, kan de kans om ze persoonlijk terug te schrijven en hen te helpen luchten, hen omdraaien!

   Moderatie is een geweldige functie van vrijwel elk blogplatform. Met een B2B-blog zou ik erop staan!

   Ironisch genoeg is het probleem met negativiteit in het bedrijfsleven dat mensen bedrijven niet als 'mensen' zien. Zelden zou iemand met iemand praten zoals ze een bedrijf zouden schrijven. Ik spreek uit ervaring ... ik sla een bedrijf dicht als ik hun contactformulier invul, maar als ik met hen aan de lijn bel, weet ik dat het meestal niet de schuld van de persoon aan de andere kant is en ik toon het af .

   Het hebben van een blog biedt klanten een persoon die ze kunnen zien en leren kennen - waardoor het risico dat ze online een oorlog beginnen, wordt geminimaliseerd.

   Good Luck!
   Doug

 2. 3

  Doug,
  Bedankt voor de reactie. Je brengt een goed punt naar voren. Ik heb de neiging om me te abonneren op de school voor "niet-gemodereerde reacties" van sociale media. Ik heb gewoon het gevoel dat het een zeker gevoel van empowerment geeft aan de lezer / consument van het mediastuk. Dit draagt ​​ongetwijfeld bij aan een deel van de angst binnen mijn bedrijf. Misschien moet ik mijn benadering wat milder maken.

  Jeff

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.