Hoe ik een miljoen dollar aan B2B-zaken heb opgebouwd met LinkedIn-video

LinkedIn-videomarketing

Video heeft zijn plaats als een van de belangrijkste marketingtools stevig verdiend, met 85% van bedrijven video gebruiken om hun marketingdoelen te bereiken. Als we alleen naar B2B-marketing kijken, 87% van de videomarketeers hebben LinkedIn beschreven als een effectief kanaal om de conversieratio's te verbeteren.

Als B2B-ondernemers deze kans niet benutten, lopen ze ernstig mis. Door een personal branding-strategie te ontwikkelen die was gericht op LinkedIn-video, kon ik mijn bedrijf zonder financiering laten groeien tot meer dan een miljoen dollar. 

Effectieve video maken voor LinkedIn gaat verder dan de standaard marketingvideo-advies. LinkedIn-video's moeten specifiek voor het platform worden gemaakt en geoptimaliseerd om de juiste doelgroep te bereiken en echt impact te hebben.

Dit is wat ik heb geleerd (en wat ik wou dat ik had geweten) over het gebruik van LinkedIn-video om een ​​B2B-bedrijf op te bouwen. 

Resultaten rijden

Ik heb me voorgenomen om te verhogen mijn LinkedIn-videogame ongeveer twee jaar geleden. Ik had veel gedaan met het maken van video's voor bedrijfsposts, maar personal branding was helemaal nieuw voor mij. Ik dacht altijd dat het maken van LinkedIn-video's vereiste dat ik met een perfecte houding voor een whiteboard moest staan ​​en (duidelijk gescripte) inkomende marketingkennis moest spuiten. Ik veranderde mijn strategie en begon meer informele video's te maken door simpelweg te praten over de delen van de industrie die ik ken en waar ik van hou.

In plaats van me te concentreren op het verkopen van mijn bedrijf, concentreerde ik me op het serieus nemen waarde voor mijn publiek. Ik bleef meer video's maken, waardoor ik mezelf vestigde als een vakexpert op het gebied van marketing, business, management en ondernemerschap. Door consequent posten en regelmatige interactie, heb ik mijn publiek enorm gegroeid in de komende maanden: het heeft nu 70,000 volgers bereikt! 

De spil van mijn videostrategie (en mijn bereidheid om een ​​beetje persoonlijk te worden) wierp zijn vruchten af ​​in de vorm van tonnen nieuwe leads. Door mezelf op de kaart te zetten en over mijn leven te praten, leren mensen me kennen, nemen ze contact op als ze denken dat ze geschikt zijn om met ons samen te werken, en gaat het verkoopproces razendsnel. Tegen de tijd dat deze LinkedIn-prospects de website van mijn bedrijf begonnen te bezoeken of contact met mij op te nemen, waren het al warme leads. Tot op heden heeft mijn bedrijf meer dan een miljoen dollar aan contracten getekend met leads die afkomstig zijn van LinkedIn.

Hoewel ik hulp heb van een fantastisch team dat die leads koestert, is het genereren van leads een enorme eerste stap - en het vereist een sterke LinkedIn-videostrategie.

Een visueel verhaal vertellen

LinkedIn-video's zijn een geweldige manier om het te vertellen boeiende, visuele verhalen over uw persoonlijke merk en uw bedrijf. Hoewel beide formaten geweldig zijn, vertel je in een video vaak zoveel meer over je merk dan in een blogpost. 

De waarde van video ligt in wat je visueel / hoorbaar kunt overbrengen. Met video kunnen mensen met u in contact komen en u zelfs leren kennen, omdat ze informatie uit uw lichaamstaal en uit uw manier van spreken kunnen halen. Veel mensen hebben me verteld dat ze het gevoel hebben dat ze me al kennen van het bekijken van de video's die ik deel op LinkedIn.

Hetzelfde bericht kan zo veel anders worden ontvangen als je de toon en emotie van de spreker hoort. Social media is het epicentrum van pittige tekstberichten, maar video voelt authentieker aan. Video humaniseert ook de "hoogtepuntenrol" die sociale media zijn geworden. Je moet een beetje rauwer worden, een beetje realistischer om video te delen - een les die ik het afgelopen jaar voortdurend heb geleerd tijdens het filmen van video's met drie kinderen die op de achtergrond van thuis leren. 

Uw ideale doelgroep cultiveren 

Dezelfde best practices die we toepassen op andere marketingkanalen zijn hier ook van toepassing; namelijk dat je strategisch moet zijn over je publiek, en dat je mensen een reden moet geven om erom te geven. 

Hoe graag we ook denken dat het werpen van een breed net meer leads zal genereren, we weten dat dit niet waar is. U moet bewust omgaan met uw publiek wanneer u een LinkedIn-video maakt. Met wie praat je? Hoewel je geschreven inhoud altijd naar een bepaalde persoon moet richten, kan het hebben van een specifiek publiek dat je letterlijk aanspreekt tijdens het filmen je helpen om meer boeiende inhoud te maken. 

Als je eenmaal hebt bepaald met wie je spreekt, heb je een bericht nodig dat resoneert. Weet je wat absoluut niet resoneert? Een beschrijving van uw product of dienst. Je moet mensen een reden om te geven over uw bedrijf voordat u erover praat. Concentreer u op het maken van inhoud die leerzaam is en waarin uw bedrijf weinig wordt genoemd. 

Vraag uzelf voordat u begint met filmen:

  • Waar geeft mijn publiek om? 
  • Waar maakt mijn publiek zich zorgen over?
  • Waar wil mijn publiek over leren op LinkedIn?

Onthoud: het cultiveren van een publiek stopt niet wanneer je op 'Posten' klikt. U moet ook uw publiek aan de achterkant opbouwen door interactie met (en oprechte interesse te hebben in) uw doelmarkt. 

Om ervoor te zorgen dat de doelgroep die je hebt beschreven, je video ook daadwerkelijk ziet, helpt het om eerst connecties te zijn. Mijn team en ik doen dit door lijsten met potentiële klanten in elke branche te maken en ze uit te nodigen om lid te worden van onze netwerken, zodat ze onze inhoud in hun feed kunnen zien. Ze worden regelmatig herinnerd aan ons merk en onze waarde zonder dat we openlijk hoeven te verkopen. 

Uw LinkedIn-videostrategie maken

Klaar om te beginnen met het maken van uw eigen LinkedIn-video om uw persoonlijke en bedrijfsmerk op te bouwen? Zweet het niet - het is gemakkelijker begin Dan jij denkt. 

Hier zijn enkele van de tips die ik heb geleerd over het maken van effectieve LinkedIn-video in de afgelopen twee jaar, waaronder 2 maanden video-ontwikkeling tijdens een pandemie:

  • Overdenk het niet. Zet gewoon de camera aan en maak een foto. Ik kijk niet eens naar mijn eigen video's omdat ik mezelf uit elkaar zal halen.
  • Deel 's ochtends berichten. Je ziet 's ochtends veel meer betrokkenheid dan' s avonds.
  • Ondertitels toevoegen. Mensen kijken misschien op hun telefoon of in de buurt van anderen, en lezen liever dan dat ze luisteren. Het is ook een best practice voor toegankelijkheid. 
  • Voeg een kop toe. Voeg tijdens het toevoegen van ondertitels een opvallende kop toe aan je video

Jackie Hermes op LinkedIn Video

  • Word persoonlijk. Mijn posts die het heel goed hebben gedaan, gingen over mislukking, reflecteren op vooruitgang en omgaan met moeilijke situaties. 
  • Wees origineel. Ik heb geëxperimenteerd met het plaatsen van videoseries, maar iets nieuws te vertellen hebben (met verschillende titels en thumbnails) is het meest boeiend. 
  • Aanvulling met exemplaar. Mensen bekijken misschien niet je volledige video, en dat is oké! Geef ze een reden om op je post te blijven en betrokken te raken door een aantrekkelijk exemplaar toe te voegen. 

Om uw B2B-merk te laten groeien en concurrerend te blijven, moet u LinkedIn-video gebruiken. Dus sluit je ogen en spring erin! Zodra je begint met posten, zul je niet geloven dat je niet eerder hebt geüpload. 

Volg Jackie Hermes op LinkedIn

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.