Wat zijn Nofollow, Dofollow, UGC of gesponsorde links? Waarom zijn backlinks belangrijk voor zoekresultaten?

Backlinks: Nofollow, Dofollow, UGC, Gesponsord, Linkbuilding

Elke dag wordt mijn inbox overspoeld met spammende SEO-bedrijven die smeken om links in mijn inhoud te plaatsen. Het is een eindeloze stroom aan verzoeken en het irriteert me echt. Dit is hoe de e-mail meestal verloopt ...

Geachte Martech Zone,

Ik heb gemerkt dat je dit geweldige artikel over [trefwoord] hebt geschreven. Ook hierover hebben we een uitgebreid artikel geschreven. Ik denk dat het een geweldige aanvulling op je artikel zou zijn. Laat het me weten als u ons artikel met een link kunt raadplegen.

Getekend,
Susan James

Ten eerste schrijven ze het artikel altijd alsof ze me proberen te helpen en mijn inhoud te verbeteren als ik precies weet wat ze proberen te doen ... plaats een backlink​ Hoewel zoekmachines uw pagina's correct indexeren op basis van de inhoud, worden die pagina's gerangschikt op basis van het aantal relevante sites van hoge kwaliteit die ernaar linken.

Wat is een Nofollow-link? Volg Link?

A Nofollow-link wordt gebruikt in de ankertag HTML om de zoekmachine te vertellen de link te negeren als het gaat om het doorgeven van enige autoriteit erdoorheen. Dit is hoe het eruit ziet in de onbewerkte HTML:

<a href="https://google.com" rel="nofollow">Google</a>

Nu, terwijl de zoekmachinecrawler mijn pagina crawlt, mijn inhoud indexeert en de backlinks bepaalt om autoriteit terug te geven aan bronnen ... negeert hij de nofollow links. Als ik echter een link had gemaakt naar de bestemmingspagina in de inhoud die ik had geschreven, hebben die ankertags niet het nofollow-attribuut. Die worden genoemd Dofollow-links​ Standaard passeert elke link rangschikkingsbevoegdheid, tenzij het rel-attribuut wordt toegevoegd en de kwaliteit van de link wordt bepaald.

Interessant genoeg worden nofollow-links vaak nog steeds weergegeven in Google Search Console. Dit is waarom:

Dus Dofollow-links overal helpen mijn ranking?

Toen de mogelijkheid werd ontdekt om ranking te manipuleren door middel van backlinking, ontstond er van de ene op de andere dag een miljardenindustrie om klanten te helpen hogerop te komen. SEO-bedrijven geautomatiseerd en uitgebouwd link boerderijen en trapte op het gaspedaal om de zoekmachines te manipuleren. Google merkte het natuurlijk op… en het stortte allemaal in.

Google heeft zijn algoritmen verbeterd om de rangorde te controleren van sites waarmee backlinks zijn verzameld relevante , gezaghebbende domeinen. Dus nee ... het toevoegen van links waar dan ook, zal u niet helpen. Het verzamelen van backlinks op zeer relevante en gezaghebbende sites zal u helpen. Integendeel, linkspamming zal waarschijnlijk uw vermogen om te rangschikken schaden, aangezien de intelligentie van Google ook manipulatie kan onderscheiden en u ervoor kan bestraffen.

Is de linktekst van belang?

Wanneer mensen artikelen bij mij indienen, zie ik vaak dat ze overdreven voor de hand liggende zoekwoorden gebruiken in hun ankertekst. Ik geloof echt niet dat de algoritmen van Google zo belachelijk eenvoudig zijn dat de tekst in je link de enige sleutelwoorden zijn die ertoe doen. Het zou me niet verbazen als Google de contextuele inhoud rond de link zou analyseren. Ik denk niet dat je zo duidelijk hoeft te zijn met je links. Bij twijfel raad ik mijn klanten aan om te doen wat het beste is voor de lezer. Daarom gebruik ik knoppen als ik echt wil dat mensen een uitgaande link zien en erop klikken.

En vergeet niet dat de ankertag beide biedt tekst alsmede een titel voor uw link. Titels zijn een toegankelijkheidskenmerk waarmee schermlezers de link naar hun gebruikers kunnen beschrijven. De meeste browsers geven ze echter ook weer. SEO-goeroes zijn het er niet over eens of het plaatsen van titeltekst kan helpen bij het rangschikken voor de gebruikte zoekwoorden. Hoe dan ook, ik vind het een geweldige oefening en voegt een beetje pit toe als iemand over je link muilt en er een fooi wordt gepresenteerd.

<a href="https://highbridgeconsultants.com" title="Tailored SEO Classes For Companies">Douglas Karr</a>

Hoe zit het met gesponsorde links?

Hier is nog een e-mail die ik dagelijks ontvang. Ik beantwoord deze eigenlijk wel ... vraag de persoon of ze me echt vragen om mijn reputatie in gevaar te brengen, een boete te krijgen van de overheid en van de zoekmachines te worden geschrapt. Het is een belachelijk verzoek. Dus soms reageer ik gewoon en vertel ze dat ik dat graag zou doen ... het kost ze slechts $ 18,942,324.13 per backlink. Ik wacht nog steeds op iemand om het geld over te schrijven.

Geachte Martech Zone,

Ik heb gemerkt dat je dit geweldige artikel over [trefwoord] hebt geschreven. We willen je betalen om een ​​link in je artikel te plaatsen om naar ons artikel [hier] te verwijzen. Hoeveel zou het kosten om voor de dofollow-link te betalen?

Getekend,
Susan James

Dit is echt vervelend omdat het me letterlijk vraagt ​​om een ​​paar dingen te doen:

 1. De Servicevoorwaarden van Google schenden - ze vragen me om mijn betaalde link te verbergen voor de crawlers van Google:

Alle links die bedoeld zijn om te manipuleren PageRank of de positie van een site in de zoekresultaten van Google kan worden beschouwd als onderdeel van een linkschema en een schending van die van Google Richtlijnen voor webmasters

Google Link-schema's

 1. Overtreding van federale voorschriften - ze vragen me de FTC-richtlijnen over goedkeuringen te schenden.

Als er een verband bestaat tussen een aanbieder en de marketeer die consumenten niet zouden verwachten, en het zou van invloed zijn op de manier waarop consumenten de onderschrijving beoordelen, dan moet dat verband openbaar worden gemaakt. 

FTC-goedkeuringsgids

 1. Het vertrouwen van mijn lezers schenden - ze vragen me om tegen mijn eigen publiek te liegen! Een publiek waar ik 15 jaar mee heb gewerkt om een ​​aanhang op te bouwen en vertrouwen te winnen. Het is gewetenloos. Het is ook precies waarom je me elke relatie in elk artikel zult zien onthullen - of het nu een gelieerde link is of een vriend in het bedrijf.

Google vroeg dat gesponsorde links de nofollow attribuut. Ze hebben dat nu echter gewijzigd en hebben een nieuw gesponsord kenmerk voor betaalde links:

Markeer links die advertenties of betaalde plaatsingen zijn (gewoonlijk betaalde links genoemd) met de gesponsorde waarde.

Google, kwalificeer uitgaande links

Die links zijn als volgt gestructureerd:

<a href="https://i-buy-links.com" rel="sponsored">I pay for links</a>

Waarom schrijven backlinkers niet gewoon opmerkingen?

Toen PageRank voor het eerst werd besproken en blogs ter plaatse kwamen, was commentaar vrij gebruikelijk. Het was niet alleen de centrale plaats om een ​​discussie te voeren (vóór Facebook en Twitter), het kwam ook voorbij de rangorde toen je je auteursgegevens invulde en een link in je opmerkingen opnam. Reactiespam was geboren (en is tegenwoordig nog steeds een probleem). Het duurde niet lang voordat contentmanagementsystemen en reactiesystemen Nofollow-links installeerden op de profielen en commentaren van commentatoren.

Google is hiervoor eigenlijk een ander kenmerk gaan ondersteunen, ugc. UGC is een afkorting voor User-Generated Content.

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="ugc">Comment Person</a>

U kunt ook combinaties van de attributen gebruiken. In WordPress ziet een opmerking er bijvoorbeeld als volgt uit:

<a href="https://i-comment-on-blogs.com" rel="external nofollow ugc">Comment Person</a>

External is een ander kenmerk waarmee crawlers weten dat de link naar een extern site.

Moet je backlink-outreach doen om meer Dofollow-links te krijgen?

Dit is eerlijk gezegd een enorm twistpunt bij mij. De spam-achtige e-mails die ik hierboven heb verstrekt, zijn echt irritant en ik kan ze niet uitstaan. Ik ben er vast van overtuigd dat u dat moet doen verdienen links, vraag er niet naar. Mijn goede vriend Tom Brodbeck noemde dit toepasselijk linkverdienen​ Ik link naar duizenden sites en artikelen van mijn site ... omdat ze de link hebben verdiend.

Dat gezegd hebbende, ik heb er geen probleem mee dat een bedrijf contact met me opneemt en vraagt ​​of ze een artikel kunnen schrijven dat waardevol is voor mijn publiek. En het is niet ongebruikelijk dat er een dofollow link in dat artikel. Ik wijs veel artikelen af ​​omdat de mensen die het indienen een vreselijk artikel geven met een duidelijke backlink erin. Maar ik publiceer nog veel meer fantastische artikelen en de link die de auteur gebruikte, zou van waarde zijn voor mijn lezers.

Ik doe geen outreach ... en ik heb bijna 110,000 links waarnaar wordt teruggekoppeld Martech Zone​ Ik denk dat dat een bewijs is van de kwaliteit van de artikelen die ik op deze site toesta. Besteed uw tijd aan het publiceren van opmerkelijke inhoud… en backlinks zullen volgen.

29 reacties

 1. 1

  Bedankt dat je hebt gewezen op de Dofollow-plug-in Doug. Ik was me ervan bewust dat WordPress rel = ”nofollow” heeft toegevoegd aan links in commentaren, en ik ben het absoluut eens met je logica dat zolang commentaren worden gemodereerd, alle relevante links die in de commentaren worden achtergelaten hun verdienste verdienen.

 2. 2
 3. 3
 4. 4

  Is er een manier om te kiezen welke link ik wil laten volgen (wow, merkwaardige taalconstructie die ik heb gemaakt)? De reden is dat wanneer ik verwijs naar een waardeloze site met waardeloze informatie erop, ik er liever niet te veel reclame voor maak. Niet als censuur (als ik bijvoorbeeld verwijs naar een politieke mening die veel verschilt van de mijne, maar als die goed onderbouwd en goed geformuleerd is, heb ik er geen probleem mee om die te promoten), maar als een manier om de entropie te bestrijden en te graven waardeloze inhoud.

  Ik heb geen probleem om links handmatig te bewerken. Ik bewerk opmerkingen meestal om uitgaande links van Google Analytics toe te voegen, titels te koppelen en typografie van bezoekers te corrigeren, maar het zou leuk zijn om het tot op zekere hoogte te automatiseren.

 5. 5
 6. 6

  Ja, dat is misschien gemakkelijker dan te proberen ze te verwijderen. Ik bewaar alle veelgebruikte elementen zoals deze in mijn Opera? S Notes (best handig om stukjes, stukjes en codefragmenten altijd in je browser te hebben), dus het is echt gewoon kopiëren en plakken voor mij.

 7. 7
 8. 8

  Ik ben het met Doug eens. Als je toch de moeite neemt om elke opmerking te lezen en te modereren (wat je ook zou moeten zijn), dan is het logisch om echte opmerkingen te belonen met een goede link.

  Je krijgt als resultaat meer "Geweldig bericht" -commentaar, maar die gaan toch rechtstreeks naar de prullenbak.

  De voor de hand liggende spammers hebben namen als "SEO-expert" of "Webdesign Atlanta" of iets geladen zoekwoorden. De echte hebben meestal echte namen zoals "Lisa" of "Robert".

 9. 9
 10. 11

  Ik run een door Drupal aangedreven website, dus het installeert zonder rel = nofollow, en je moet een plug-in installeren om dit toe te voegen. Ik dacht er een tijdje over na om dit te doen, maar realiseerde me dat de enige reden om dit te doen een kinderachtig gevoel is dat de opmerkingen die ik achterlaat op de sites van andere mensen me geen paginarangschikking geven, terwijl ik ze wel een paginarang geef. Ik besloot het te laten zoals het is.

  De meeste mensen modereren hun opmerkingen, dus waarom zou je degenen straffen die de tijd nemen om een ​​nuttige opmerking op de site achter te laten?

  Ik heb een commentaarbeleid aan mijn site toegevoegd, zodat ik me niet slecht hoef te voelen over het verwijderen van de commentaren in het grijze gebied.

  Als iemand bijvoorbeeld een opmerking achterlaat met de tekst "mooie site", stel ik voor om de opmerking te verwijderen, tenzij ze het URL-veld leeg laten. Zonder een dergelijk beleid voelde ik me gedwongen om de link te controleren en te beslissen op basis van de site.

 11. 12
  • 13

   Ja, niet alle zoekmachines respecteren no-follow. Het gebeurt gewoon zo dat Google, als de grote jongen in de buurt, dat wel doet. Ik ben niet zeker van Live, Ask of Yahoo! Het kost misschien wat graafwerk om erachter te komen.

 12. 14

  Goed gedaan - ik ben erg anti-nofollow.

  Elke link moet worden geteld, anders mag u de link niet toestaan. Ik ken mensen die met opzet nofollow toevoegen aan links in hun berichten, zodat ze niet veel uitgaande links zullen hebben, met de theorie dat sites die meer linken dan dat ze gelinkt zijn, een lagere PR krijgen.

  Het maakt me eindeloos van streek.

 13. 15
 14. 16

  IMO rel = ”nofollow” is absoluut nutteloos, het zal commentaarspam niet stoppen omdat spammers software gebruiken. De beste oplossing tegen reactiespammers zijn plug-ins zoals Akismet, Bad Behavior en captcha's of menselijke vragen.

 15. 17
 16. 18

  Hallo, ik wil graag vragen of WordPress, Yahoo 360, Blogger, enz. "Nofollow" gebruiken in blogposts. dwz Als ik een bericht in mijn blog schrijf en ik plaats er een link in, verandert de link in mijn bericht dan in rel = nofollow?

 17. 19

  Heel erg bedankt voor het uitstekende artikel over het no follow-attribuut. Omdat het standaard is geïnstalleerd in WordPress, vermoed ik dat heel veel mensen niet eens weten dat het er is.

  Ik denk dat een beleid om opmerkingen op individuele basis toe te staan ​​of te weigeren in plaats van ze allemaal te verlagen, een veel betere aanpak is.

 18. 20

  Bedankt voor dit bericht! Ik weet dat ik het een beetje laat ben met het vinden ervan, maar ik ben net begonnen met bloggen en probeer erachter te komen waarom de verdomme wordpress nofollow in mijn links plaatst. Ik ga dofollow toevoegen dankzij het vinden van je blog, misschien zal dat meer reacties en interactie op mijn nieuwe blog aanmoedigen.

  • 21

   Hallo DG,

   Ik weet niet zeker hoeveel het daadwerkelijk rechtstreeks bijdraagt ​​aan deelname. Ik denk echter dat 'vogels van een veer samen vliegen', dus je bent meer geneigd om verbinding te maken en deel te nemen aan andere blogs die geen nofollow gebruiken. Op de lange termijn denk ik dat er een voordeel is.

   Ik vind het gewoon leuk omdat ik geloof dat veel van mijn succes in bloggen te danken is aan de deelname van mensen zoals jij aan het gesprek. Waarom zou ik al het voordeel krijgen ?!

   Cheers!
   Doug

 19. 22

  Bedankt voor deze info Doug, ik had handmatig rel-tags aan mijn links toegevoegd, maar ik heb deze benadering nooit overwogen voor commentaar. Het is echter logisch dat ik dit waarschijnlijk ga doen, aangezien ik mijn opmerkingen al in hoge mate matig.

 20. 23

  Hallo, ik heb de DoFollow-plug-in een paar dagen geleden geïnstalleerd en ik heb wat dank ontvangen van enkele kleine blogs waarnaar ik in mijn artikelen en opmerkingen heb gelinkt.

  Geweldig initiatief ook, maar ALLEEN in combinatie met een strikt commentaar / gebruikersbeheer, anders worden blogs sneller spambronnen dan we denken.

 21. 24

  doug, dit nofollow-ding is echt pijnlijk geweest voor zowel de blogger als de legitieme commentator ... ik zou willen dat iemand een plug-in kon maken die nofollow in / uitschakelt naar de wil van de admin. alle nofollo-plug-ins die ik heb gebruikt, scheuren de nofollow-tag af op alle opmerkingen en / of commentatoren. zoals je al zei, sommige mensen zijn kieskeurig bij het goedkeuren van de opmerkingen van hun gebruikers

 22. 26

  het grappige is dat de meerderheid van degenen die nofollow 'pleiten', nofollow-attributen hebben op hun sites / blogs…. is het niet grappig dat mensen iets zeggen en een ander doen? je krijgt mijn bewondering voor het hebben van een dofollow hier, net als in mijn blog ... ik weet niet zeker hoe dit mijn PR in Google zal beïnvloeden.

 23. 27

  Bedankt voor het uitleggen. Ik ben net begonnen met een website en bekijk alle blogopties. Helaas stinkt de ingeblikte blogsoftware die ik met mijn site zou kunnen gebruiken op ijs, en ik heb erover gedacht om WordPress te gebruiken, dus bedankt voor het bespreken van het probleem met volgen of niet volgen. Ik heb 2 websites, een zonder Google-backlinks, en onlangs liet mijn tweede site uit het niets 10 Google-backlinks zien, en ik was echt opgewonden! Ik post de hele tijd op blogs en wist niet eens dat je op die manier een link kon krijgen (duh, nieuweling!) En opeens had ik 10 links van Dawud Miracle - wie is hij in vredesnaam ???? Ik volgde de link terug naar zijn site en realiseerde me dat het een van de vele blogs was waarop ik had gepost, bedankt Miracle, het WAS een wonder !!! Toen vroeg ik me af hoe het was gebeurd en waarom het niet eerder was gebeurd! Dus nu snap ik het. Als ik mijn blogsoftware opstart, zal ik zeker het volgende hebben, niet het niet-volgen-type. Er is genoeg succes voor ons allemaal .....

 24. 28

  Indrukwekkende blog! Backlinks zijn inderdaad belangrijk voor de zoekresultaten. Het zou geweldig zijn geweest als je ook wat tools voor het maken van backlinks had toegevoegd.

  Als u uw blog echter bijwerkt met de tools voor het maken van backlinks, voeg dan Postifluence toe, aangezien het gebruikers organische gastpostwebsites oplevert met de ingebouwde marktplaats en dofollow-links waar u e-mails met maximale inbox kunt verzenden om uw positie op te bouwen. Het toevoegen van een dergelijke tool aan uw blog zal ook uw lezers ten goede komen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.