Bing het door!

Screen Shot 2016 04 16 in 10.20.28 PM

Microsoft pakt Google aan met een woord dat synoniem is geweest met zoeken en Google = relevantie. Hier is de eerste commercial die Microsoft draait.

Ik hoop echt dat Microsoft Google agressief kan uitdagen Bing. De afgelopen dagen heb ik het als mijn standaardzoekmachine gebruikt en ik krijg relevante resultaten - dat is de naam van het spel.

Kijkend naar de zoekmachinemarketingindustrie, heeft Google uitstekend werk verricht door te definiëren wat zoeken is, maar ons gedrag en onze acceptatie op de lange termijn te wijzigen. We concentreren ons nu allemaal op trefwoordcombinaties - en we proberen het opnieuw als we geen resultaat krijgen. Aan de andere kant proberen bedrijven voor zoekmachineoptimalisatie het systeem te bespelen met backlinking-campagnes in plaats van hun bedrijven alleen maar boeiende inhoud te laten schrijven. Backlinken verstoort de relevantie in Google en maakt het onmogelijk voor sommige van de beste resultaten om de beste plaatsing te krijgen.

Aan de ene kant begrijp ik dat de woorden die mensen gebruiken om te zoeken zijn niet hetzelfde als de woorden die bedrijven zouden moeten gebruiken om gevonden te worden; Het zoeken moet zich echter geleidelijk aanpassen en deze problemen oplossen. Als ik zoek naar geweldige tandarts, waarom word ik niet op een resultatenpagina geplaatst met tandartsen om me heen die positieve recensies van sommige bronnen hebben op nummer 1?

In plaats daarvan vind ik alleen directory's en nationale tandartsen gerangschikt omdat ze de trefwoorden in hun paginatitels, inhoud en backlinks gebruikten. Dat is geen relevante reactie. (Bing snapt het ook niet). Hoe moeilijk zou het zijn om gewoon een geografische IP-database op en de zoekresultaten ook combineren met enkele lokale?

Het wordt tijd dat zoeken slimmer wordt, en ik hoop dat de concurrentie tussen Bing en Google verbetert de algehele zoekervaring op internet.

Een reactie

  1. 1

    Bedankt voor de waarschuwing over BING, ik was er tot nu toe niet van op de hoogte. Ik heb een paar websites aangemeld en vraag me af of het me extra verkeer zal opleveren. (Ik heb Google Analytics op de sites, ik weet niet of dat me zal vertellen of er verkeer van BING komt.)
    Ik steun de opmerking over concurrentie die misschien de intelligentie van het zoeken helpt verbeteren, die aanzienlijk achterblijft bij wat technologisch mogelijk is.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.