Zwijg en geniet van de geweldige berichten ?!

shhh

Dit is meer een vraag voor discussie dan een opmerking. Mijn ervaring met bloggen is dat consistentie alles is. Als uw lezers dagelijks nieuwe inhoud verwachten, zullen ze dagelijks naar uw site terugkeren om die inhoud op te halen. Een goede vraag is:

Hoe vaak zal een bezoeker terugkeren naar uw website om te controleren op nieuwe inhoud voordat ze stoppen terugkeren?

Ik ben de laatste tijd wat aan het testen. Het is niet een erg wetenschappelijke benadering die ik heb gekozen, maar toen ik schreef: blogbericht op Starbucks dat veel aandacht kreeg (A), besloot ik dat te doen laat het gaan om te zien wat er zou gebeuren.

Een interessante opmerking is dat het bericht ongeveer 72 uur (B) populair was nadat het was geschreven. Het leek erop dat mensen een dag nodig hadden om de inhoud te verwerken en daarna nog een dag om te reageren en erover te schrijven op hun blogs. Dit bracht op zijn beurt weer verkeer naar mijn site voor een tweede dag. Op de derde dag (C) was de aandacht echter versleten en keerde de blog terug naar het normale niveau van dagelijkse bezoekers (exclusief de 2,000 RSS-abonnees).

clicky-analyse

Het feit dat de blog terugkeerde naar normale niveaus (tot het Afgestemd op rekenmachine debuut) geeft mij aan dat de Digg or Struikelde verkeer, hoewel bemoedigend, is niet per se het verkeer dat ik zoek. Dit zijn de echte surfers - die interessante inhoud vinden, maar niet terugkeren voor meer. Ik ben op zoek naar de mensen die terugkeren - de mensen die zich abonneren op mijn feed, regelmatig bezoeken en deelnemen aan de discussies die ik hier heb gehouden.

In een typische mediasituatie zou ik het geroezemoes hebben laten voortduren voordat ik het zou verstoren met een nieuw bericht en een nieuw onderwerp. Ik zou zijn blijven proberen om 'mee te varen', misschien zelfs het gesprek voortzetten in 2 of 3 extra berichten. Hoewel dat misschien heeft geholpen om het aantal (B) tijdelijk bezoekers die me 48 tot 72 uur na de post vonden, besloot ik dat ik dagelijks moest blijven posten - voor mijn kern lezers (C) die blijven terugkeren naar mijn blog.

Het is gemakkelijker om lezers te behouden dan om nieuwe te verwerven. Op die diggwagon springen is als het verplaatsen van een marathon naar een sprint. De marathon bouwt kernlezers op, consequent en doelbewust bewegen, voldoen aan de verwachtingen van uw belangrijkste abonnees. De sprint is een vermoeiende poging om anderen op je te laten stemmen, inhoud met link-aas te schrijven en gewoon te proberen dagelijks een nieuwe berg tijdelijke lezers op te stapelen. Je kunt het, maar ik weet niet zeker of je de race kunt uitrijden of niet.

3 reacties

 1. 1

  Hallo Douglas,

  Ik denk dat je hiermee de spijker op zijn kop hebt geslagen. Het kan geschikt zijn voor grote media of organisaties om op succes te zitten voordat ze doorgaan naar hun volgende stap, maar voor individuele blogs is het veel logischer om vast te houden aan het schrijven van frequente en zinvolle berichten om het reguliere publiek aan te spreken. Natuurlijk zijn af en toe een flits in de pan-gravers of strompelaars een goede manier om ze om te zetten in stamgasten.

  Ik heb een paar echt populaire berichten op mijn blog gehad, maar de aandacht zou na een week of zo altijd afnemen tot het normale niveau naar het niveau van regelmatige bezoeken + bekeerlingen.

  Ik denk dat het schrijven van inhoud die is gericht op digg / delicious / struikelen om de paar weken cruciaal is om nieuwe mensen uw site te laten ontdekken. Het is dus elke dag een marathon, maar sprint in de weekenden 🙂

 2. 2
 3. 3

  Ik heb precies hetzelfde geklets van een 48 tot 72 uur durende cyclus opgemerkt en heb geprobeerd het te maximaliseren met een hybride techniek om terug te keren naar de populaire post, maar toch zinvolle berichten in de wachtrij voor de stamgasten te plaatsen. De hoop is dat de herhaling van de nieuwe attractie de nieuwelingen lang genoeg zal houden om de kwaliteit van het reguliere tarief te herkennen. Mijn lezerspubliek is klein, maar sinds ik deze techniek heb aangenomen, ben ik mijn gemiddelde lezerspubliek (een voortschrijdend gemiddelde van tien dagen) de afgelopen vier maanden met ongeveer 25% gegroeid.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.