Blog-fooien: Lendo.org

Depositphotos 8149018 s

Met dank aan André voor mijn eerste tipverzoek in een andere taal! Lendo.org (vertaald: lezen) is een blog uit Brazilië over boekrecensies, literaire analyse, academische literatuurwetenschap, taal, werken, poëzie en meer!

Dankzij Google Vertalen, Kon ik de berichten echt lezen en de site van dichterbij bekijken. André is een gracieuze blogger en je kunt aan zijn schrijven zien dat hij het doet om zijn passie met zijn publiek te delen.

Het vinden van een mogelijkheid om Lendo.org te verbeteren was een strijd, hij heeft geweldig werk verricht door zijn blog te optimaliseren - het werpt ongetwijfeld zijn vruchten af! André's schrijven is fantastisch (ik kan dit zelfs in de vertaling zien) en er zijn afbeeldingen verspreid over veel van de berichten - wat een geweldige visual voor de inhoud oplevert.

Hier zijn je blogtips:

 1. Het RSS-symbool is universeel voor het klikken op en abonneren op een feed. Op uw startpagina heeft het symbool een link naar een artikel over 'Wat is RSS?' maar de link om de feed toe te voegen werkt niet echt (althans niet in Firefox op een Mac). Ik denk dat je de div kunt aanpassen zodat je beide kunt toestaan ​​... als iemand op het RSS-symbool klikt, worden ze naar je feedadres gebracht. Als ze op de link bij het artikel klikken, kunnen ze het artikel alsnog lezen:
  
  

  U kunt de "cursor: pointer" in uw CSS-bestand plaatsen in plaats van de div-instructie.

 2. Ik zou je beschrijving div (
  
  

  ) naar een kopstijl h2. Dat zal meer impact hebben op het geïndexeerd krijgen van die woorden bij de zoekmachines dan een simpele div.

 3. Het eerste wat me opviel toen ik op de site aankwam, was dat er vrijwel geen inhoud 'boven de vouw' stond. Dat wil zeggen, ik moest scrollen om te krijgen wat ik zocht. Cultureel gezien weet ik niet zeker of dit acceptabel is voor je publiek, maar het irriteert mensen zoals ik echt. Je zou kunnen proberen de titel, beschrijving en elk van de pagina's van je blog te combineren tot een enkele horizontale div die een groot deel van de paginahoogte wegneemt die nu verloren gaat aan die elementen. Dat zou nogal wat hoogte afslaan die momenteel wordt gebruikt voor de weinige componenten die er zijn.
 4. Ik ben dol op de lay-out met het informatiegedeelte onder aan de pagina, maar ik was oprecht verrast dat het er was! Als er een manier was om het hoofd van je blog op dezelfde manier te stylen als de onderkant van de pagina, zou dat er mooier uitzien. Misschien wil je zelfs de aandacht vestigen op de voet van de pagina door een meer (mais?) Bladwijzer samen met je andere paginaknoppen te plaatsen die de lezer naar die sectie springen.

  Lendo.org

 5. Het schrijven is heel persoonlijk en persoonlijk, maar ik weet niet zeker of de lay-out ermee overeenkomt. Zelfs in de vertaling kan ik de passie herkennen die je voor lezen hebt. De foto (van jou?) Die leest is fantastisch. Ik zou ook graag een soort foto bovenaan de pagina willen zien. Misschien een andere foto van jou of een foto uit een boek artistiek ingebed in een achtergrondafbeelding.
 6. Een over (sobere?) Pagina zou nuttig zijn. Wie ben je? Waarom ben je zo gepassioneerd door lezen? Waarom ben je aan deze blog begonnen?

Zelfs met Google Translate kon ik zien dat André's schrijfvaardigheid de mijne ver overtreft. Ik kwam toevallig een geweldige post tegen over de verschillen van schrijven via een computer of in print.

Fantastisch werk, André! Heel erg bedankt voor het aanvragen van deze tip!

Hoe u uw blog getipt kunt krijgen

Als je je blog leuk vindt Getipt, volg gewoon de aanwijzingen op mijn Blog fooi bericht.

9 reacties

 1. 1

  Geweldige tips Douglas!

  Ik ben permanent aan het werk geweest om de blog te verbeteren en ik ben erg blij om te weten dat je de inhoud leuk vindt, zelfs in vertaling.

  Heel erg bedankt voor de tips en complimenten!

  Ik zal deze wijzigingen binnenkort doorvoeren en ben hier terug om de resultaten te vertellen.

 2. 3
 3. 4

  Hallo weer Douglas!

  Het is klaar 🙂

  Ik verander:

  - De RSS-link
  - De beschrijving tag (nu heb ik een prachtige h2 :))
  - Veranderingen in de bovenkant, om de grote hoogte te elimineren en te "verfraaien" en te relateren aan de voettekst
  - Schreef een "over" -pagina 😉
  - Plaats een link “meer” als anker voor voettekst
  - Verhoog het totaal met een resolutie van 1024 × 768
  - Verhoog de regelhoogte, om een ​​betere inhoudelijke lezing te krijgen

  Ik vind het resultaat erg mooi! Ik moet nog wat details oplossen, maar ik denk dat mijn blog nu veel beter is!

  Heel erg bedankt!

 4. 5
 5. 6

  Verdorie! Ik heb grote problemen met Google en de URL is gewijzigd = (

  Veel pagina's waren verborgen voor de resultaten en mijn verkeer is heel erg slecht = (

  De resultaten van de wijzigingen in de lay-out zullen nog enkele maanden duren. Het is jammer..

  • 7

   Wat is er veranderd met de URls, André? Misschien kunt u een omleiding uitschrijven als de URI's van de berichten zijn gewijzigd. Laat me weten of ik je op wat voor manier dan ook van dienst kan zijn.

   • 8

    Bedankt door assistentie Doug! Maar ik heb de structuur gewijzigd van standaard% date% /% postname% naar alleen% postname% en gebruik de permalink-migratieplug-in van Dean's om een ​​301-omleiding te maken. Mijn rangen in zoekmachines werden echter opgeheven.

    Ik denk dat er geen manier is om dit op te lossen. Wacht alleen op een nieuwe rang = (

 6. 9

  Hallo weer Douglas!

  Na veel tijd werden mijn pagina's opnieuw geïndexeerd en tot mijn verbazing stegen de bezoeken met ongeveer 400%! Wauw!

  Het resultaat van mijn SEO-inspanningen en het toepassen van uw tips was geweldig!

  Hartelijk dank!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.