#BlogIndiana: Jason Falls, Bloggers en de Google-goden

blog indiana

Het was een geweldige start vandaag Blog Indianaen Jason Falls de sappen begonnen te stromen door het belang van zoekmachineoptimalisatie te bagatelliseren, wat twijfels over ghostblogging weg te nemen en met bloggers te spreken dat het oké is om de regels niet te volgen. Jasons keynote was veel dieper en grondiger… maar dit zijn de dingen die in mijn kuip zijn blijven hangen.

Minstens een van mijn vrienden voelde mijn reactie ... en dat had ik ook twee spookbloggers achter me zitten, dus ik weet zeker wat ze dachten!
xemion-tweet.png

Vind ik dat bloggers regels moeten volgen?

Ik ben het 100% eens met Jason! Er zijn geen regels. Het zou zijn alsof Alexander Graham Bell een paar jaar nadat hij ze had gemaakt een boek uitbrengt over het gebruik van telefoons. De blogosfeer is nog jong en wat voor jou werkt, werkt misschien niet voor anderen. Mijn lezers weten al hoe ik erover denk sociale media leugens en regels zijn een leugen.

We hebben geen regels… wat we wel hebben, is enige ervaring met het medium en herkennen wat wel en niet werkt, zodat we die kennis kunnen doorgeven aan anderen om te testen.

Moeten bloggers zoeken negeren?

Chris Baggott kwam bijna uit zijn stoel toen Jason voorstelde zich geen zorgen te maken over zoeken. Hij stelde een al even sappige vraag: "bewijst u de mensen geen slechte dienst door uw inhoud ... geweldige inhoud ... niet te laten vinden op zoek?". Natuurlijk dacht Jason van niet.

Tussen haakjes: dit was geen alomvattend debat - alleen een gezonde discussie over blogstrategieën. Jason heeft fantastisch werk geleverd en was heel transparant over waarom hij zich geen zorgen hoeft te maken over zoeken. De vraag van Chris was er echter een die echt een geldig punt opwerpt. Als er zoekers zijn die je zoeken ... en ze kunnen je niet vinden, is dat dan geen probleem?

Is het een probleem voor de zoekmachines? Of is het jouw probleem?

Mijn antwoord zou zijn dat het jouw probleem is. Google is overdreven genereus geweest in het leveren van alle tools die mensen nodig hebben om te begrijpen hoe ze zowel hun site als hun inhoud kunnen optimaliseren. Google levert ons zelfs onze rangschikkingen op trefwoord of zinsdeel, en zoekvolumes op die trefwoorden - in het besef dat degenen die willen meedoen aan deze race enkele aanpassingen moeten maken.

Ik haat het spelen voor de Google-goden net zo erg als iedereen. Ik wou dat ik boeiende inhoud kon schrijven en me geen zorgen hoefde te maken over het vermelden van trefwoorden, synonieme termen en combinaties van trefwoorden in mijn inhoud. Ik wel, zodat mensen die naar deze antwoorden zoeken ze op mijn blog kunnen vinden! En vind ze, ze doen!

social-media-explorer.png Het draait allemaal om potentieel! Doet Social Media Explorer het goed? Ja natuurlijk. Krijgt Jason advies- en spreekbeurten van zijn blog? Ja, dat doet hij. Maar er is potentieel voor Jason om veel meer verkeer en nieuwe vragen te krijgen door simpelweg de inhoud van zijn blog te optimaliseren. Ik raad het niet op onnatuurlijke wijze aan - plaats gewoon een paar trefwoorden en woordgroepen waar ze allebei zinvol zijn en zoekverkeer aantrekken. Gemakkelijk bloggen voor SEO.

Bekijk hoe onze blogs presteren en je zult zien dat mijn blog een beetje meer bereik heeft ... maar Jason is nationaal veel meer betrokken bij de sociale media. Hij is een uitstekende presentator (ik ben nog aan het leren) en een onderhoudende spreker. Hij verdient meer aandacht. Ik denk dat het negeren van de kans het potentieel van zijn blog schaadt - en hij profiteert er ook niet van.

OPMERKING: ik heb Jason gestuurd mijn nieuwe eBook gratis. Ik hoop dat hij van gedachten verandert. 🙂

Ghostblogging is een nobel beroep

Wanneer is de laatste keer dat uw baas promotie heeft gekregen voor zijn werk? Zat u werkeloos toe terwijl ze de ladder op gingen? Of stoorde het je een klein beetje dat je ze daar hebt neergezet? Dat is wat Ghostbloggers do. Ghostblogging is geen vies woord en het is ook geen vies beroep, het is een ongelooflijke. Een geweldige ghostblogger onderzoekt de bron en schrijft de berichten nauwkeurig namens hen.

Ik denk dat ik een te groot hoofd heb om dat te doen. Ik wil krediet waar krediet verschuldigd is!

Is het nep? Is het transparant? Ik geloof niet dat het zo is! Als ik zat en een interview met u deed en ik al uw antwoorden schreef - maar ik schreef het zowel welsprekend als op een onderhoudende manier, maakt dat u dan niet minder een persoon? Er zijn een paar GROTE namen in de blogwereld die niet hun eigen materiële mensen schrijven - ik haat het om jullie het nieuws te vertellen!

Zolang het uitgangspunt van die blogposts dat is uw bericht, waarom kan het iemand iets schelen dat iemand anders het heeft getypt? Wist je dat Obama's inauguratietoespraak werd geschreven door een 27-jarige blanke man bij Starbucks? Verandert dat uw mening over Obama? Is hij nep? Was dat niet transparant?

Ik denk het niet ... Ik vond het een geweldige toespraak, en ik twijfel er niet aan dat Obama elk woord bedoelde dat hij zei!

7 reacties

 1. 1

  Mooie uitbreiding van de vriendelijke discussie en het debat dat vanmorgen werd aangespoord door Jason Falls in #blogindiana. Mijn voortdurende raadsel is echter dat ik het nog steeds met jullie eens ben, Jason en Chris. Ik geloof dat het teruggaat op het overtreden van de regels. Als Jason niets om zoeken geeft en dat voor hem werkt, dan moet dat maar. Als het hem niet kan schelen wie hem niet vindt, als het geen kwaadaardige apathie is, het zij zo. Als andere bloggers, waaronder jijzelf, Chris, ikzelf of mijn klanten willen profiteren van de kracht van bloggen voor SEO, speel dan maar door. Houd de discussie gaande, ik leer graag van het gesprek en degenen die eraan deelnemen.

 2. 2

  Doug, heel redelijk en zei het goed. Ik ben er zeker van dat Jason de dwaling van zijn wegen met zo'n doordachte overreding zal inzien. Hij denkt misschien aan de grofste voorbeelden als het gaat om bloggen voor SEO en ghostblogging. We zouden het waarschijnlijk met hem eens zijn. Het is alsof je een effectieve, provocerende of vermakelijke televisiecommercial vergelijkt met die van Peter Francis, je weet wel wie, of 'direct op het voorhoofd aanbrengen'. We hebben slimme marketing nodig.

 3. 3

  Twee snelle historische aantekeningen… terwijl Bell geen boek schreef over het gebruik van de telefoon, werd een instemmingsovereenkomst bereikt tussen zijn bedrijf en Western Union dat het niet voor telegrafie kon worden gebruikt. Dat was alles waar het goed voor was, totdat Thomas Edison de koolstofknopzender (microfoon) uitvond die spraak op lange afstand praktisch maakte. En sprekend over presidentiële toespraken, Edison leerde een beetje over het manipuleren van de pers nadat hij de toespraak van president Andrew Johnson van 11 september 1866 voor de Associated Press volledig had herformuleerd. Zolang ghostbloggers hun baas er beter uit laten zien dan ze in werkelijkheid zijn, zal de baas niet klagen.

 4. 4

  Praten over informatie-overload! lol.
  Ik was geïntrigeerd door de lezingen van president Andrew Johnson en kon vaak niet in slaap komen terwijl hij bleef nadenken over de verdiensten van zijn spreekvaardigheid in het openbaar. TY Mike, ik heb nooit gedacht dat Thomas Alva achter Johnson's veronderstelde oratorische welsprekendheid zat.
  Vooruit springen op het onderwerp van vandaag; Moeten we ons niet voorstellen dat de meeste notabelen een groot deel van hun openbare berichten op de een of andere manier uitbesteden? We hebben nu vernomen dat ghostwriting bestond in het eerste tijdperk van president Johnson, maar wie weet precies wanneer het vaartuig werd geboren.
  Ik laat die vraag aan jullie over met een eigen vraag ... wie is de echte auteur (s) van de Bijbel. Lijkt mij niet God of Jezus te zijn geweest, maar toch aanvaarden we het als "Gods Woord". Die verguisde GHOSTWRITER'S IN THE SKY waren 2,000 jaar geleden zelfs aan het werk!
  Ik zal vanavond waarschijnlijk niet gemakkelijk in slaap vallen, omdat ik me al afvraag of Karr zowel de ghostwriter betaalt als God zijn lol.

 5. 5

  Misschien is ghostblogging een nobel beroep, maar iemand die van dergelijke service gebruikmaakt, is helemaal niet nobel. Hij is tenminste niet eerlijk tegen zijn lezers.

 6. 6

  Geweldige post Doug. Ik heb al lang over dit probleem nagedacht. In feite schreef ik onlangs een bericht over de relatie tussen sociaal belang en zoekbelang.

  Ik was niet op blog Indiana, dus ik heb geen referentiekader voor dit specifieke gesprek. Ik denk dat de zichtbaarheid van zoekopdrachten echt heel belangrijk is. Mijn gedachte is dat er 3 cruciale factoren zijn bij het verkrijgen van zichtbaarheid in zoekresultaten, met betrekking tot bloggen.

  De eerste is inhoud. Toen mijn blog meer dan 100 berichten kreeg, begon ik veel zoekopdrachten voor verschillende termen te winnen. Ik kan me alleen maar voorstellen hoeveel zoekopdrachten je zou winnen met meer dan duizend!

  De tweede is interne optimalisatie. Ik denk dat het buitengewoon belangrijk is om ervoor te zorgen dat uw URL-permalinks, title-tags, header-tags en algemene inhoud uw zoekwoorden bevatten, zodat uw berichten op Google kunnen worden gevonden. Ik vind dat dit vrij eenvoudig te doen is als je de basisprincipes begrijpt.

  De derde belangrijkste factor zijn links, en ik moet geloven dat het bouwen van uw merk op sociale mediasites verreweg de gemakkelijkste manier is om mensen naar u te laten linken.

  Dus ben ik het met Jason eens? Ja en nee.

  Het heeft voor mij geen zin om de interne optimalisatie van uw site volledig te negeren. Waarom ZOU je NIET willen dat Google je vindt ?!

  Maar ik denk wel dat het veel logischer is om meer energie te besteden aan je sociale aanwezigheid, respect te krijgen van collega-bloggers, autoriteit te verwerven via links, wat trouwens je zoekoptimalisatie op de lange termijn zal helpen.

  Wat me van streek maakt, is wanneer mensen zich gedragen als de enige reden waarom je zou moeten bloggen, is om zoekopdrachten te winnen. Ik moet gewoon geloven dat het ZO belangrijk is om veel aandacht te besteden aan je sociale strategie. Als je veel blogt met je zoekwoorden, win je sowieso veel zoekopdrachten.

  Is Ghostblogging nu een nobel beroep? Zeker! Is is schaalbaar? Nee, tenzij je een ghostblog-bureau beheert. Als je de blogger bent, kun je maar zoveel werk verzetten en dus ook maar zoveel geld verdienen.

 7. 7

  Geweldige post Doug. Ik heb al lang over dit probleem nagedacht. In feite schreef ik onlangs een bericht over de relatie tussen sociaal belang en zoekbelang.

  Ik was niet op blog Indiana, dus ik heb geen referentiekader voor dit specifieke gesprek. Ik denk dat de zichtbaarheid van zoekopdrachten echt heel belangrijk is. Mijn gedachte is dat er 3 cruciale factoren zijn bij het verkrijgen van zichtbaarheid in zoekresultaten, met betrekking tot bloggen.

  De eerste is inhoud. Toen mijn blog meer dan 100 berichten kreeg, begon ik veel zoekopdrachten voor verschillende termen te winnen. Ik kan me alleen maar voorstellen hoeveel zoekopdrachten je zou winnen met meer dan duizend!

  De tweede is interne optimalisatie. Ik denk dat het buitengewoon belangrijk is om ervoor te zorgen dat uw URL-permalinks, title-tags, header-tags en algemene inhoud uw zoekwoorden bevatten, zodat uw berichten op Google kunnen worden gevonden. Ik vind dat dit vrij eenvoudig te doen is als je de basisprincipes begrijpt.

  De derde belangrijkste factor zijn links, en ik moet geloven dat het bouwen van uw merk op sociale mediasites verreweg de gemakkelijkste manier is om mensen naar u te laten linken.

  Dus ben ik het met Jason eens? Ja en nee.

  Het heeft voor mij geen zin om de interne optimalisatie van uw site volledig te negeren. Waarom ZOU je NIET willen dat Google je vindt ?!

  Maar ik denk wel dat het veel logischer is om meer energie te besteden aan je sociale aanwezigheid, respect te krijgen van collega-bloggers, autoriteit te verwerven via links, wat trouwens je zoekoptimalisatie op de lange termijn zal helpen.

  Wat me van streek maakt, is wanneer mensen zich gedragen als de enige reden waarom je zou moeten bloggen, is om zoekopdrachten te winnen. Ik moet gewoon geloven dat het ZO belangrijk is om veel aandacht te besteden aan je sociale strategie. Als je veel blogt met je zoekwoorden, win je sowieso veel zoekopdrachten.

  Is Ghostblogging nu een nobel beroep? Zeker! Is is schaalbaar? Nee, tenzij je een ghostblog-bureau beheert. Als je de blogger bent, kun je maar zoveel werk verzetten en dus ook maar zoveel geld verdienen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.