Hersenoefening - en een beetje over Doug

Een van de dingen die ik het leukst vind aan internet, is dat het de grens overschrijdt tussen kunst en programmeren. In mijn middelbare schooltijd was ik een fervent kunstenaar ... altijd ergens iets aan het tekenen. In mijn laatste jaar heb ik een aantal hbo-cursussen in Industrieel Opstellen gevolgd. Het tekenen nam een ​​beetje vrijheid uit mijn potlood, maar ik genoot echt van de precisie van het tekenen. Ik heb de klas gevolgd, maar ben er nooit mee begonnen op de universiteit.

In plaats daarvan ging ik bij de marine en werd elektricien. Veel mensen zijn verbaasd dat mijn verleden me naar Marketing, Database Marketing, Web Design en Web Application Design heeft geleid… maar het was een natuurlijke evolutie. De logica en discipline die vereist zijn bij het werken met industriële elektrische en elektronische machines, gaven me uitstekende ervaring met logica en probleemoplossing. Dit leidde er uiteindelijk toe dat ik ging studeren voor Electronics Technology. Destijds ben ik begonnen met het oplossen van problemen en het ontwerpen van ladderlogica-programmering in PLC's (Programmable Logic Controllers). Dat leidde tot pc-integratie, programmering, netwerkintegratie en database-integratie.

Ik werd verliefd op zowel technologie als de branche waarin ik me bevond… de krantenindustrie. Ik wilde van de productiekant van het bedrijf naar de marketing- en reclamekant van het bedrijf gaan ... maar als iemand je eenmaal in een blauw uniform ziet, is het moeilijk om een ​​marketingbaan te krijgen. Dus ... ik laadde de paarden en wagens vol en verhuisde mijn kinderen naar het westen, waar ik werkte voor een databasemarketingbedrijf dat Marketing Data Warehouses ontwierp, bouwde en implementeerde in de hele krantenindustrie. Het was fascinerend werk. Ik heb ook gewerkt met enkele van de grootste kranten en persoonlijk een aantal geweldige toepassingen in de branche ontwikkeld.

Ik bleef meer dan een decennium bij de industrie en deed het redelijk goed voor mezelf. Ik werd zelfs genomineerd in de branche als een van de top 20 onder de 40. Ik schreef voor verschillende branchebladen en zette mijn ervaring aan het werk om een ​​uitstekend Database Marketing-initiatief op te bouwen voor de plaatselijke krant. Door een verandering in het management kwam er minder nadruk op databasemarketing. Kranten werden in mijn decennium opgeslokt door grote bedrijven, dus ondernemerstalent was niet iets dat je kon gebruiken bij de plaatselijke krant. Ik besloot uiteindelijk de krant en de industrie achter me te laten. Dat was een moeilijke zet. Gelukkig kreeg ik een duwtje op de weg naar buiten. 🙂

Het volgende jaar heb ik andere bedrijven geholpen met het uitbouwen van hun programma's en uiteindelijk heb ik er een geweldig optreden mee binnengehaald ExactDoel. Het is een fantastisch bedrijf, een van de snelstgroeiende particuliere bedrijven in de Verenigde Staten. Ze hebben een uitstekend product en ik word nu uitgedaagd om het te blijven verbeteren.

Het is echter soms niet genoeg. Ik word nog steeds enthousiast over het helpen van The Indianapolis Colts, de Indianapolis Chamber of Commerce, het hosten en ontwerpen van een heleboel sites voor vrienden en collega's, het deelnemen aan regionale marketingevenementen en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Ik heb geholpen met lanceren Ik kies Indy!, een grass-roots site waar mensen kunnen vertellen waarom ze voor Indianapolis kiezen. Het is een site die in een stroomversnelling komt. Ik ben ook bezig met het lanceren van mijn eigen bedrijf, Compendium Software, met een andere partner waar ik mijn blogging, technologie en marketingervaring aan het werk zet. Ik hou ervan om in een snel en razend tempo te werken en ik hou ervan om met mensen te werken die een 'can do'-houding hebben.

Ik vind het leuk om mijn 'linker hersenhelft' te oefenen en illustraties uit te bouwen met Photoshop en Illustrator. Het vergt nogal wat creativiteit. Vanavond heb ik gewerkt aan een logo voor een lokale band, Rok Hollywood. Ik heb dit ongeveer een uur geleden naar hen gestuurd. Ik ga het waarschijnlijk een paar keer opnieuw doen op basis van hun feedback ... maar zoals je ziet, heb ik plezier:

Rok Hollywood

Het komt erop neer dat ik 38 ben en niet weet wat ik wil worden als ik groot ben! Ik weet dat ik erg goed ben in het vinden van technische oplossingen voor zeer moeilijke problemen, en het leren van mensen daarin. Ik heb een grote honger naar technologie. Ik heb geen geduld voor mensen die excuses verzinnen, maar ik vind het heerlijk om mensen te helpen die om hulp vragen. Er is niets dat me meer bevredigt dan de glimlach op het gezicht van een klant.

Ik ben een King of all Trades (ik ben geëvolueerd van een boer) maar ik ben nog steeds geen meester. Ik kan de politiek niet uitstaan, vooral niet op kantoor. Ik hou er niet van om aan dingen te werken die geen meetbare doelen hebben. Ik haat vergaderingen waar we elkaar zonder doel ontmoeten (ik kom laat opdagen en neem mijn PDA mee zodat ik kan e-mailen). Ik werk graag tot laat door… mijn meest productieve tijd is meestal tussen 10 uur en middernacht. En ik hou ervan om 's ochtends 20 keer op snooze te drukken.

Dit alles en ik ben een alleenstaande vader! De tijd met mijn kinderen is fantastisch. We zien nog steeds films als we kunnen en we zijn veel samen. Mijn beide kinderen zijn ongelooflijk. Oh, ik kijk uit naar mijn eerste 'koffiedate' sinds een tijdje dit weekend… dat is een deel van mijn brein dat ik al een tijdje niet heb gebruikt, dus wens me veel succes!

Genoeg over mij! Tijd voor slaperig.

2 reacties

  1. 1

    Ik was een alleenstaande vader tijdens de meeste kinderjaren van mijn oudere jongens. Dat was absoluut het ergste van echtscheiding - mijn jongens gedurende lange tijd niet zien. Nu zijn ze allemaal volwassen, en ik zie ze nog minder. Koester de tijd.

  2. 2

    Ik heb eigenlijk veel tijd met ze, Sterling. Ik heb de voogdij over de kinderen. Een van de redenen waarom ik voor het midwesten koos, was omdat ze meer van hun moeder konden zien, die hertrouwd is en in Louisville woont. Ik weet niet zeker wat ik zonder hen zou hebben gedaan!

    Ik ben het eens re: Echtscheiding. Het is vreselijk voor alle betrokkenen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.