Merkhulp: de staat van branding

Depositphotos 20400871 s

Ik kwam een ​​geweldige tegen post deze avond over de State of Branding. Ik ben het helemaal niet oneens met de auteur, Brad VanAuken, maar ik wilde er wel een paar punten aan toevoegen. Het is een paar jaar geleden dat ik formeel als en naast merkmanagers heb gewerkt, maar ik wil een belangrijk punt maken dat misschien voor de hand ligt, maar dat wel moet worden vermeld.

Toen ik de afgelopen tien jaar in de krantenindustrie werkte, zag ik de toenemende afname in het vermogen om het merk te controleren of te beheren. Visueel was het nog vrij eenvoudig... de kleuren, de logo's en het product veranderden niet. echter, de merk deed. Het merk veranderde van buiten naar binnen.

Onze boodschap en visie waren consistent. echter, de medium waardoor mensen het merk veranderde van ons in de mensen, via internet, via onze bezorgers, via onze klantenservicemedewerkers, via onze klanten, via onze online competitie, enz.

Merkmanagement

Het ging gewoon door. We zwaaiden allemaal en glimlachten en wezen met onze vingers terwijl deze mediums dingen zeiden en deden die ons vernietigden, en we deden niets. Als gevolg hiervan begon het merk te falen - en nog steeds falen ze. Ik zag het, ik schreeuwde, en ik werd (gelukkig) de uitgang getoond.

Soms gaat het in andere sectoren niet zo snel, maar we zien deze transitie overal. Het gaat erom of de managers van je merk er iets aan doen. Hoe communiceren uw brandmanagers effectief welke boodschap uw bedrijf via deze nieuwe media aan haar klanten probeert over te brengen? Realiseren al uw medewerkers zich nu dat zij het merk managen? Worden ze daar verantwoordelijk voor gehouden? Hoe worden ze getraind om hiermee om te gaan? Wat zeggen hun blogs over uw merk?

Nu luider dan uw brand manager is de kwaliteit van het bedrijf zelf. Ik geloof dat de heer VanAuken dit uitstekend uitlegt. Het probleem vergroten is een keuze. Consumenten worden net zo snel blootgesteld aan nieuwe keuzes als ze het slechte nieuws over uw merk horen. Voorbeeld: laatst heb ik geplaatst over ons Swapagift.com. Na het posten kwam ik een forum tegen dat over de service sprak en vond ik een andere service waarnaar in een beter daglicht wordt verwezen ... KaartAvenue. Binnen enkele minuten vond ik een geweldig product (NIET via de marketing) en vond ik een alternatieve aanbieder van datzelfde product (NIET via hun marketing)!

Het is verbazingwekkend hoe snel slecht nieuws zal reizen en de concurrentie zal ontstaan. Meer dan ooit moet uw Brand Manager evenveel moeite doen om intern te communiceren als extern. Zij moeten de evangelist en coach zijn voor al uw medewerkers. Uw service, uw product en vooral uw mensen zijn uw beste medium om uw merk te communiceren. Hoe gaat het met hen?

Een reactie

  1. 1

    Ik heb het geluk dat ik als startende ondernemer vanaf het begin kennis heb gemaakt met sociale netwerken en self-branding. In het artikel waarnaar u verwees, benadrukte de auteur deze punten: "bewustzijn, toegankelijkheid, waarde, relevante differentiatie en emotionele connectie." Ik werk eraan om deze punten te halen terwijl ik groei. Mijn focus ligt nu op gratis waarde geven, om geloofwaardigheid op te bouwen. Bovendien word ik niet gehinderd door een opgeblazen bureaucratie. Trouwens, het gaat goed met me!

    Vince, enige prop., EBay-verkoper, how-to-schrijver.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.