Brody PR: Wanneer moet u uw PR-firma in brand steken?

250px-Scream_at_laptop.jpgVandaag ontving ik, samen met een paar honderd andere invloedrijke bloggers, journalisten en marktleiders, een ongevraagde e-mail van Beth Brody (beth@brodypr.com) met daarin een persbericht over Jump Start Social Media Het publiceren van een nieuw e-book over social media marketing voor kleine bedrijven.

Het was niet erg genoeg dat het SPAM was, het leverde ook openlijk de lijst met ontvangers op met de naam en het e-mailadres van alle anderen. Ooit van gehoord BCC?

Ik ken Beth niet en ik weet het niet Brody PR, maar ik ga ze laten weten, evenals al hun prospects en klanten, dat ze de enorme terugslag verdienen die ze momenteel krijgen. Eén reactie (antwoord op iedereen) in de enorme e-mailthread (die doorgaat) van een prominente figuur uit de branche luidt:

Haal me van deze f-g lijst waar ik nooit om gevraagd heb en waarvan ik me niet kan afmelden.

De lijst met mensen naar wie dit is uitgegaan is de wie is wie van influencers. Terwijl ik gevleid ben dat ik heb gemaakt de list, ik ben ook pissig dat een PR-bedrijf zo'n lijst zou samenstellen om ons te spammen. Ik ben er zeker van dat het Jump Start Social Media E-Book best een goed e-book is… maar ik zal het niet downloaden, ernaar linken of het aanbevelen, omdat ik werd gespamd door hun PR-bureau.

Public Relations-bedrijven zouden, meer dan wie dan ook in de branche, de impact van ongevraagde e-mails en het belang van op toestemming gebaseerde communicatie in deze wereld van spam moeten erkennen. Ik heb een contactformulier op mijn site zodat mensen me een berichtje kunnen sturen - dat is een geweldige manier voor een PR-bedrijf om met mij in contact te komen… of via de 80 andere sociale media waarop ik communiceer. Dit was gewoon luie PR, puur en simpel.

Nu is mijn e-mailadres in handen van God-weet-wie omdat één pr-bureau alle regels van vergat Public relations. In natura heb ik nu hun e-mailadres gepubliceerd zodat de hele wereld het kan zien. Voel je vrij om Beth een briefje te sturen wanneer je je volgende promotie hebt - ik weet zeker dat ze het geweldig zullen vinden!

Brody zal ook worden toegevoegd aan de lange lijst van PR-spammers by Gina Trapani. Ik vraag me eigenlijk af of Brody wel of niet wordt geconfronteerd met een class action-rechtszaak wegens schending van de CAN-SPAM-wet, aangezien ze geen middelen boden om zich af te melden voor de massacommunicatie.

Kijk de volgende keer dat je een PR-bedrijf inhuurt, hoe ze influencers op de markt gaan vinden en hoe ze ze gaan benaderen. Als het net als Brody PR is, neem ze dan niet in dienst. Ze snappen het niet. Als je een bedrijf als Brody PR hebt dat influencers spamt, ontsla ze dan. Ze zullen meer schade aanrichten dan goed zijn voor uw merk.

Extra Reading: Hoe een enkele e-mail een PR-bedrijf heeft gedood, Ik zou een verontschuldiging op prijs hebben gesteld, Public Relations mislukt: een les en een tirade ... ik weet zeker dat er nog meer komen ...

UPDATE: 8-21-2009 Vandaag een heel aardig bericht ontvangen van Beth Brody die zich verontschuldigt voor de snafu. Beth heeft binnenkort een artikel over 'geleerde lessen'.

BELANGRIJKE UPDATE: 10-19-2009 Ik heb een bericht ontvangen van een andere Brody PR dat we onze links verkeerd hadden in onze Post! Onze excuses en de links zijn bijgewerkt.

22 reacties

 1. 1

  Het beste van Brody PR is dat toen ik doorklikte naar hun website, het eerste dat ik zag de afbeelding in de koptekst was die trots verkondigt "Een bureau met een geweten ..."

  Als dat geen ironie is, dan weet ik niet wat het is.

 2. 2

  Doug - mensen die dit soort dingen doen, hebben een ongelooflijk gevoel van eigendunk. Kijk naar haar klantenlijst; ben je niet onder de indruk? Hoewel je je niet hebt aangemeld, is wat ze je te vertellen heeft altijd zo belangrijk, zo briljant dat ze zeker weet dat je het op prijs zult stellen dat ze je heeft vereerd met haar e-mailaanwezigheid.

  Jullie sociale media-jongens snappen het gewoon niet als het gaat om het echt belangrijke.

 3. 3

  Bedankt voor het posten, Doug. Hun zijn public relations, dan zijn er mediarelaties, en dan MOETEN hun sociale mediarelaties zijn (de paraplu waar influencers onder zouden moeten vallen). Het combineren van deze drie in één term is een consistente mislukking in de hele branche en het bewijs dat de meeste bedrijven het gewoon niet snappen.

 4. 4
 5. 5
 6. 6

  wow - ja dit is een grote f-up, maar tenzij dit een terugkerende fout van hun kant is, zou je echt het voordeel van de twijfel moeten geven. Mensen hebben slechte dagen en maken soms fouten. Wat als iemand om je hoofd riep en een lynchbende achter je aan nam elke keer dat je een fout maakte in de loop van een dag? Dit bericht had net zo inhoudelijk kunnen zijn zonder het bureau en de publicist in kwestie publiekelijk te bespotten. Het is duidelijk dat je zelf een slechte dag moet hebben om zo boos en militant te zijn.

 7. 7

  Doug:

  Ik ben het er niet mee eens. En in feite denk ik dat dit bericht ongepast hard was. De vrouw kent natuurlijk BCC. Ze heeft een fout gemaakt. De CC- en BCC-lijn zijn slechts millimeters van elkaar verwijderd.

  Je geeft toe dat je Beth Brody of Brody PR niet kent. Zou je de dingen die je in dit bericht zei in haar gezicht willen zeggen? Zou je tegen haar cliënt zeggen dat ze haar moeten ontslaan omdat ze een fout heeft gemaakt door mensen niet in de BCC-lijn te plaatsen? Ik ken u niet, dus ik weet het antwoord op die vraag niet, maar ik zou het wel willen weten.

  Dit is VER van de ergste spam. Krijg je geen echte spam?

  Deze vrouw heeft een oprechte fout gemaakt en het antwoord was volkomen ongepast. Iedereen die reageerde, inclusief het citaat dat u gebruikte, WIST wat ze aan het doen waren. Zij waren degenen die iedereen bewust spamden. En ik weet zeker dat dit niet de eerste keer is dat dit is gebeurd. Ik zou graag je mening willen weten in een artikel dat ik over het stuk schreef:

  Social media "goeroes" en bloggers zijn egoïstische klootzakken
  http://www.sparkminute.com/?p=915

  Als je een echt PR-mislukkingsverhaal wilt, lees dan deze. Het is een tweedelige waarbij de cliënt aan het einde met een volledig stompe zet binnenkomt.

  Hey PR, bloggers zijn geen tools om te gebruiken
  http://www.sparkminute.com/?p=497

  UPDATE: slecht PR-ervaringsverhaal. De klant van het PR-bureau is stom.
  http://www.sparkminute.com/?p=514

  • 8

   Hallo dspark,

   1. Ik ben niet begonnen met deze verschrikkelijke reeks gebeurtenissen, dspark. Ik heb erop moeten reageren.
   2. Dit is een PUBLIC RELATIONS firma. Dit is hun BAAN en, zogenaamd, hun EXPERTISE. het is alsof je vraagt ​​of een patiënt wiens been per ongeluk is geamputeerd, niet boos mag worden op de dokter.
   3. Het was ongevraagde commerciële e-mail zonder opt-out.
   4. Ze hebben in het geheim deze lijst met e-mailadressen samengesteld zonder dat de ontvangers het wisten.

   Dit was geen oprechte vergissing - het kostte maanden om deze lijst samen te stellen en ze laten hun klanten BETALEN voor deze service. Dat is niet eerlijk, het is precies het tegenovergestelde - zowel kwaadaardig als bedrieglijk.

   Doug

   • 9

    Het moet zwaar op je drukken om nooit fouten te maken, Douglas. Ik beveel je daarvoor aan, om zo onfeilbaar te zijn dat je nooit een fout maakt in PR.

    Ik ben hier met David over. Over the top en onnodig, maar je moet de behoefte hebben gevoeld om verder te gaan dan andere posts.

    • 10

     Jeremy,

     Ik heb nooit gezegd dat ik geen fouten heb gemaakt. Toen ik WEDD fouten maakte, kreeg ik de gevolgen ervan. Als we geen repercussies hadden, zouden we niet weten dat het een vergissing was, toch? Ik heb contact met mevrouw Brody, heb haar mijn e-boek over zakelijk bloggen gestuurd en aangeboden om haar bedrijf te helpen met alles wat ze nodig had.

     Doug

  • 12

   Ik weet niets over Doug, maar ik zou soortgelijke dingen rechtstreeks tegen mevrouw Brody zeggen als ik de kans had.

   Ik denk dat het eigenlijk erger is dan traditionele spam. Public Relations-bedrijven zijn geen adverteerders. Ze worden verondersteld deskundige communicatoren te zijn die weten wat voor soort berichten het publiek zullen plezieren en welke tactieken hen boos zullen maken. Als iemand zou moeten weten hoe hij ervoor kan zorgen dat een bericht correct wordt weergegeven, is het een PR-bedrijf.

   • 13

    Robby,

    Ik heb de kans gehad. Beth Brody nam per e-mail contact met me op en vroeg mijn toestemming om mijn blog te citeren in haar nieuwe blog, Lessons Learned. En ik vroeg om een ​​formele verontschuldiging - en ontving die. Ik denk dat mevrouw Brody hiervan zal herstellen ... ongetwijfeld.

    Doug

 8. 14

  Ik dacht altijd dat niemand wist waar BCC voor was. Ik ben van gedachten veranderd: ik krijg de hele dag nieuws en PR-releases met (soms) HONDERDEN e-mailadressen in het TO: -veld (vaak de namen en e-mails van elke media-persoon in de staat Indiana van radio naar tv om af te drukken, van wie ik zeker niet wil dat hun e-mailadres publiekelijk wordt doorgegeven, om nog maar te zwijgen van het feit dat ik denk dat dit in strijd is met de federale wetgeving, nietwaar?).

  Ik denk dat het opzettelijk en opzettelijk is om de ontvangers te laten weten wie de e-mail heeft ontvangen. Ten eerste verhoogt het het eigendunk van de afzender door aan een aanzienlijk publiek de vermeende omvang van hun invloed aan te tonen. Ook door dit te doen, legt het een beetje subtiele (of misschien niet zo subtiele) druk op de ontvanger om het materiaal te gebruiken. Immers, als al deze geweldige influencers het materiaal hebben ontvangen en het misschien gaan gebruiken, zou ik het dan ook niet moeten gebruiken?

  En het komt erop neer dat ze JOU er zeker over heeft laten praten, nietwaar? Vraag je je af hoeveel mensen je blog hebben gelezen en doorgeklikt naar de aangeboden links? Wat is het oude gezegde van de politicus? "Slechte publiciteit is beter dan helemaal geen - spel mijn naam gewoon goed." Je nam het aas, de haaklijn en het zinklood. En in die zin deed ze haar werk ECHT GOED.

 9. 16
 10. 17

  Het niet halen van BCC is een ernstige ATD-mislukking, maar in PR moet je massaal persberichten naar mediacontacten sturen - het is de enige manier om het voor iedereen relevant te maken terwijl het nog nieuwswaardig is. Ik begrijp uw woede over het feit dat uw e-mailadres openbaar wordt gemaakt - en u hebt gelijk dat u zich zo voelt - maar zou u als blogger niet liever op de hoogte zijn van nieuwsverhalen wanneer ze zich voordoen, en die fris en nieuw zijn, in plaats van te wachten gevraagd?

  Ik weet niet hoe het is in de Verenigde Staten, maar hier in Engeland melden journalisten zich specifiek aan bij mediadatabases, zodat ze dingen kunnen ontvangen die voor hen relevant zijn door mensen met wie ze anders geen betrokkenheid zouden hebben. Wat is daar mis mee?

 11. 18

  Bovendien kan dit een jonge accountmanager zijn, iemand die net met PR is begonnen en een fout heeft gemaakt. Je hebt haar totaal verpest. Waarom zou je zo hardvochtig zijn? Haar fout was tenminste onschuldig.

  Ze hoeven geen maanden te hebben besteed aan het samenstellen van de lijst - je kunt naar Media Atlas, Vocus, Cision of een willekeurig aantal andere mediadatabases gaan en een lijst opvragen van journalisten, bloggers, redacteuren, producenten… wat dan ook. Ik heb gisteren een persbericht naar 227 mensen gestuurd, vandaag heb ik ze allemaal gebeld om te zien of ze er gebruik van wilden maken. Ik heb er een hoop interviews en berichtgeving voor mijn cliënt van gemaakt. Is dat fout? Nee. Het is gewoon de manier waarop dingen werken - zij weten het, ik weet het, niemand zeurt erover.

  • 19

   PRMira, wat ze deden en wat u doet, is ILLEGAAL in de Verenigde Staten. U moet een opt-out-mechanisme opgeven, anders overtreedt u de CAN-SPAM-wet. Realiseert u zich dat u uw bedrijf in gevaar brengt? Stop met het spammen van mensen. Zet een opt-n ​​op uw site en verzamel e-mailadressen op de juiste manier - met toestemming van de mensen. Verzonden vanaf mijn Verizon Wireless BlackBerry
   Van: IntenseDebate-meldingen

 12. 20

  Ik breng mijn bedrijf niet in gevaar, omdat journalisten het op prijs stellen om informatie te ontvangen die voor hen relevant en actueel is. Dit is hoe PR werkt en de meeste mensen zijn best tevreden met de opzet, inclusief de mensen die de persberichten ontvangen. Soms stuur je het naar iemand voor wie het niet relevant is, dan vertellen ze het je, bied je je excuses aan en niemand schrijft er een gemeen blog over.

  Uiteraard ken ik de regels in de Verenigde Staten niet, maar aangezien Vocus, Cision, enz. Wereldwijd opereren (ik denk dat het Amerikaanse bedrijven zijn), kan ik me niet voorstellen dat het te verschillend is. Ik denk echt dat je een storm in een theekopje creëert. Het is niet alsof ze je een e-mail stuurde over penisvergrotende pillen of om je bankgegevens vroeg - dit was echt een stukje PR, wat ze, toegegeven, enigszins opriep door te falen bij BCC, maar dat is de omvang ervan. Uw overdreven reactie is niet nodig.

 13. 21

  Ik breng mijn bedrijf niet in gevaar, omdat journalisten het op prijs stellen om informatie te ontvangen die voor hen relevant en actueel is. Dit is hoe PR werkt en de meeste mensen zijn best tevreden met de opzet, inclusief de mensen die de persberichten ontvangen. Soms stuur je het naar iemand voor wie het niet relevant is, dan vertellen ze het je, bied je je excuses aan en niemand schrijft er een gemeen blog over.

  • 22

   PMIra,

   "Dit is hoe PR werkt" is gewoon niet waar. Ik heb relaties met veel PR-firma's en ze verzamelen geen e-mailadressen van influencers in de markt zonder hun toestemming en ze SPAMEN ze vervolgens. Ik zou u ten zeerste aanbevelen om uw strategieën te heroverwegen. Mogelijk behaalt u resultaten voor uw klanten, maar het POTENTIEEL om betere resultaten te behalen door op toestemming gebaseerde relaties op te bouwen, is veel groter.

   Ik zou u aanraden ook de Britse wetten over SPAM te lezen: "Bedrijven kunnen nog steeds 'koud' worden benaderd met e-mailpitches, maar in deze gevallen moeten e-mails een opt-out-clausule hebben."

   Doug

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.