Chasing The Tail: Harry Potter en The Long Tail

Als Harry Potter General Electric leiddeZaterdag begint met mijn vaste stop Borders. ik heb besteld Google Map-hacks van Amazon, dus ik zou dit weekend kunnen werken aan een aantal achterstallige kaartinterfaces voor ResortPub. Ik bestelde een verzending binnen 2 dagen, maar het boek is niet aangekomen... het wordt gevolgd naar Columbus, OH. Ik denk dat dit de eerste keer is dat ik mijn bestelling van Amazon niet op tijd heb ontvangen - ik hoop dat het niet nog een keer gebeurt.

Terug naar mijn punt ... ik ben bij Borders en ik zie het boek toevallig Als Harry Potter General Electric leidde. Ik ben momenteel aan het lezen De lange staart en het spreekt tot het intrigerende concept dat technologische vooruitgang in computers, internet en distributie de verkoop van producten stimuleert die niet tot de toppercentielen behoren. Het is een geweldig boek. Ik heb net gelezen Freakonomics, dit is het perfecte compliment.

Zoals ik de titel van bekeek Als Harry Potter General Electric leiddeIk kon het niet helpen dat ik het interessant vond dat auteur Tom Morris, hoewel een gevestigde auteur met geweldige recensies, het succes van Harry Potter gebruikte om zijn boek 'in de staart' te duwen. Bezoekers van Amazon die een zoekopdracht uitvoeren op Harry Potter vinden dit boek op # 30 in hun zoekresultaten. Harry Potter is misschien wel de meest succesvolle boekenreeks aller tijden. Zowel kinderen als ouders staan ​​in de rij en hebben honger naar het volgende boek. Terwijl ze Amazon doornemen, vraag ik me af hoeveel duizenden van hen dit boek hebben gekocht.

Ik ben ook benieuwd of dit een bewuste marketingstrategie was van meneer Morris en zijn uitgever! Over het algemeen wordt zijn boek beoordeeld op # 66,951 op Amazon, terwijl zijn laatste boek # 154,295 is. Is Tom Morris de afgelopen drie jaar gewoon een betere schrijver geworden? Of achtervolgde zijn boek Harry Potter en kreeg hij hem verder in The Long Tail?

Robert Scoble & Shel Israel spaak over deze trend die optreedt bij Naakte gesprekken. Het is echter interessant om te denken dat dit als strategie kan worden gebruikt!

2 reacties

 1. 1

  Hoi Douglas! Bedankt voor het opmerken van het boek! Ik had geen van de Harry Potter-verhalen gelezen tot ongeveer drie of vier jaar geleden, een jonge filosoof belde me om me te vragen een essay te schrijven voor een boek dat hij zou gaan bewerken - Harry Potter en filosofie. Ik had geen tijd om het project op me te nemen, en voelde er ook geen zin voor, maar hij was een leerling van een van mijn favoriete doctoraatsstudenten, dus als een gunst voor hem en zijn leraar, die hij had opgeroepen door mij te bellen over de project, stemde ik ermee in om in ieder geval naar het eerste Potter-boek te kijken. Ik was meteen verkocht en las ze allemaal 3 keer elk! Ik schreef een essay voor het boek van de jonge professor en kon toen niet stoppen met schrijven. Er waren zoveel verbazingwekkende inzichten over het leven en leiderschap in deze immens populaire verhalen waar niemand het over had. Al snel had ik 4 pagina's - een boek! Het heette 'Harry Potter en de betekenis van het leven', maar de beste zakelijke redacteur, een vriend van mijn agent, kreeg het in handen, zag het niveau van leiderschapswijsheid erin en vroeg me of ik er een boek van kon maken dat zou net zo goed een zakenboek zijn als een levensgids. Aanvankelijk twijfelde ik eraan, maar tijdens het herlezen raakte ik overtuigd.

  Na 15 jaar les te hebben gegeven aan de Notre Dame op de afdeling filosofie, spreek ik nu met grote zakelijke groepen door het hele land. De Doubleday-redacteur wist dat een bedrijfstitel mijn publiek zou aanspreken. Hij zei: "Iedereen bij Doubleday houdt van je boek uit 1997 Als Aristoteles General Motors rende en dat geldt ook voor elke CEO die ik ken, zou je dan bereid zijn om een ​​parallelle titel te behalen?" Ik heb veel onderzoek gedaan en Doubleday ook, en we waren het eens over If Harry Potter Ran General Electric als een leuke manier om te gaan.

  Bedrijven hebben duizenden exemplaren besteld, CEO's hebben het opgehaald en vervolgens gekocht voor al hun rapporten en leidinggevenden, en nu heeft de Harry Potter-fandom het ontdekt. Het is dus mijn eerste boek sinds 97 dat op de bestsellerlijsten staat (deze zomer The Wall Street Journal, CEO Read, BookJive).

  Het is een interessant marketingmiddel - een titel die beschrijvend, suggestief, levendig, leuk is en die twee zeer verschillende boekenkopers aanspreekt.

  En - trouwens - ik denk dat elk boek dat ik schrijf het beste is dat ik ooit heb gedaan, maar jaren later houd ik van ze allemaal net zo als kinderen.

  Bedankt voor het opmerken!!!!!

  Tom Morris

 2. 2

  Ik was dol op dit Harry Potter-artikel. Hebben jullie Harry Potter-forums bekeken? Dat is de eerste plaats waar het nieuws werd gepost over de nieuwste Harry Potter-film, Harry Potter en de Orde van de Feniks.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.