Hoe het opschonen van onze abonneelijst onze CTR met 183.5% verhoogde

abonneelijst

We adverteerden vroeger op onze site die we hadden meer dan 75,000 abonnees op onze e-maillijst. Hoewel dat waar was, hadden we een zeurderig probleem met de afleverbaarheid, waarbij we vaak vast kwamen te zitten in spamfolders. Hoewel 75,000 abonnees er geweldig uitzien als je e-mailsponsors zoekt, is het absoluut verschrikkelijk als e-mailprofessionals je laten weten dat ze je e-mail niet hebben ontvangen omdat deze vast kwam te zitten in de map met ongewenste e-mail.

Het is een rare plek om binnen te zijn en ik haatte het. Om nog maar te zwijgen van het feit dat we twee verschillende e-mailexperts als sponsors hebben - 250ok en Neverbounce. Ik heb er zelfs een paar genomen ribben van expert Greg Kraios in een recent interview waar hij me als spammer belde.

De kern van mijn dilemma was het feit dat adverteerders op zoek zijn naar grote lijsten. E-maillijsten-sponsors betalen niet op basis van klikfrequentie, ze betalen op lijstgrootte. Daardoor wist ik dat als ik mijn lijst opschoonde, ik een bad zou nemen van advertentie-inkomsten. Tegelijkertijd zou het promoten van een grote lijst adverteerders aantrekken, maar dat was niet zo houden adverteerders die meer betrokkenheid verwachtten.

Als ik een goede marketeer en een voorbeeld voor mijn publiek wilde zijn, was het tijd om wat op te ruimen dagelijkse en wekelijkse nieuwsbrief lijsten:

  1. Ik heb alle e-mailadressen verwijderd van mijn lijsten die op de lijst stonden langer dan een jaar maar nooit geopend of geklikt op de e-mail. Ik koos een jaar als test in het geval dat er een bepaalde seizoensinvloeden was waarbij mensen geabonneerd blijven, maar wachtten op hun seizoen om de nieuwsbrief te controleren op relevante artikelen.
  2. Ik heb de resterende lijst door Neverbounce to gehaald verwijder problematische e-mailadressen van mijn lijsten - bounces, disposables en catchall e-mailadressen.

Wetende dat ik het aftellen van mijn abonnees aanzienlijk zou verminderen, was beangstigend, maar resulteerde in een aantal geweldige resultaten na 2 weken na het verzenden van onze nieuwsbrieven:

  • We zijn verwijderd 43,000 e-mailabonnees die we het afgelopen decennium hadden verzameld en we hebben nu een lijst van 32,000.
  • Ons inbox-plaatsingspercentage verhoogd met maar liefst 25.3%! Ik had nooit kunnen vermoeden hoeveel dode e-mailadressen ons naar beneden trokken - ik ben blij dat Greg me in dat interview over mijn hoofd heeft geslagen.
  • Omdat we nu in de inbox zaten, de open tarief verhoogd met 163.2% en onze klikfrequentie met 183.5%!

Nu, voordat u zegt ... wel, Douglas u hebt net gedeeld door de nieuwe noemer en daarom kreeg u die toename. Nee. Dit was de delta tussen mijn oude open rate en nieuwe open rate, en oude CTR versus nieuwe CTR. Het probleem met onze lijst was absoluut dat er zoveel slapende abonnees waren zonder activiteit.

We hebben nog steeds een paar problematische ISP's die ons niet in de inbox plaatsen, maar het is lichtjaren voor op waar we ooit waren! We overwegen nu een regel in onze e-mailservice op te bouwen die deze opschoning automatisch elke nacht uitvoert. We hebben ook een optionele vlag toegevoegd aan onze seed-lijsten om ervoor te zorgen dat ze nooit worden verwijderd, aangezien ze nooit echt een e-mail openen of erop klikken.

Disclosure: 250ok en Neverbounce zijn beide sponsors van onze Martech-publicatie.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.