Cloudimage.io: afbeeldingen in cache, bijgesneden, verkleind of watermerk als een service

Cloudimage API voor beeldcompressie, bijsnijden, caching

De laatste tijd heb ik behoorlijk wat aan deze site gewerkt om de snelheid te verhogen. Ik heb een heleboel bewegende delen verwijderd om de manier waarop inkomsten worden gegenereerd en geïntegreerd te vereenvoudigen, maar de sitesnelheid is nog steeds te laag. Ik ben ervan overtuigd dat het invloed heeft op mijn lezerspubliek en mijn organische zoektocht bereiken. Nadat ik de hulp inroepen van mijn vriend, Adam Small, die razendsnel opereert marketingplatform voor onroerend goed, het eerste item dat hij opmerkte, was dat ik een aantal zeer grote afbeeldingen had geladen in de zijbalk van mijn podcast.

Dit was verontrustend omdat de afbeeldingen afkomstig zijn van een site van een derde partij waarover ik weinig controle heb. Idealiter had ik ze graag lokaal bijgesneden en in de cache opgeslagen, maar dan had ik een nogal complexe integratie moeten schrijven. Om nog maar te zwijgen van het feit dat, zelfs met een solide integratie, de tijd die het zou kosten om de afbeeldingen te downloaden en het formaat ervan te wijzigen, vreselijk zou zijn. Dus na wat online zoekopdrachten te hebben uitgevoerd, vond ik de perfecte service - Cloudimage.io

Kenmerken van Cloudimage.io

  • Wanneer de eerste afbeelding wordt geladen, downloadt Cloudimage uw oorspronkelijke afbeelding voor uw server / S3-bucket en ze cachen deze op hun infrastructuur voor het wijzigen van de grootte.
  • Cloudimage.io kan optioneel de afbeelding vergroten of verkleinen, bijsnijden, kaderen, watermerk maken en de afbeelding comprimeren om deze responsief te maken en u tijd te besparen.
  • Uw afbeeldingen worden met de lichtsnelheid via snelle CDN's aan uw klanten geleverd, wat resulteert in een betere conversie en meer omzet.

Voor mijn implementatie had ik een podcast-feed waarin ik de podcastafbeeldingen wilde weergeven met slechts 100px bij 100px, maar vaak waren de originele afbeeldingen enorm (qua afmeting en bestandsgrootte). Dus - met Cloudimage kunnen we gewoon de afbeeldings-URL toevoegen aan de Cloudimage API, en de afbeelding wordt verkleind en perfect in de cache opgeslagen.

https://ce8db294c.cloudimg.io/gewas/100x100 / x /https://images.fireside.fm/podcasts/images/c/c5d9b182-9c16-43a8-873d-ccc51c40dd8b/episodes/b/b638ca26-7bd9-4f6a-b039-99792720ff4a/cover.jpg

Let op de volledige URL:

  • Token-subdomein naar CloudImage
  • Commando om de afbeelding bij te snijden
  • Afmetingen ingesteld op 100 px bij 100 px
  • Mijn oorspronkelijke bestandspad

Ik kon ook mijn URL's vergrendelen waar ik de Cloudimage API kon gebruiken, zodat anderen deze niet kunnen stelen. Binnen een paar minuten had ik de oplossing klaar en binnen een uur had ik de oplossing geïmplementeerd in onze Podcast-feed Widget.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.