CMS Expo: een juweeltje onder marketing- en technologieconferenties in het middenwesten

cms expositie

Ik had het genoegen te spreken op de CMS Expo vorige week in Chicago. Dit was de eerste keer dat ik deze conferentie bijwoonde, ik wist niet zeker wat ik kon verwachten. Ik was aangenaam verrast over hoe geweldig het was.

De CMS Expo is een leer- en zakelijke conferentie gewijd aan Content Management Systemen en websitediensten. Het bevat een aantal tracks die zijn gecentreerd rond zakelijke en technologische thema's. De vijf tracks op de conferentie van dit jaar waren Joomla, WordPress, Drupal, Plone en Business. Ik ben nog steeds bezig om ze te laten verschijnen mijn favoriete CMS de volgende keer. De eerste vier tracks waren specifiek gericht op het respectievelijke CMS, terwijl de business track marketing, onderzoek, best practices, sociale media en andere bedrijfsspecifieke onderwerpen behandelde.

Ik heb twee presentaties gegeven voor de business track: “7 gewoonten van zeer effectieve websites” en “Twitter for Business”. Beiden gingen heel goed en kregen goede feedback. Het was een groot publiek en ik had veel uitstekende vragen en discussies.

Dit is wat ik leuk vond aan de CMS Expo:

  • Iedereen was buitengewoon vriendelijk en extravert
  • De sprekers waren geweldig
  • De conferentiewebsite was erg handig en goed gedaan
  • De faciliteit (Hotel Orrington) was uitstekend
  • De organisatoren hebben echt een geweldig evenement neergezet met veel netwerken
  • Het is duur, wat betekent dat bedrijven van hogere kwaliteit aanwezig zijn (ja, ik vond dit leuk)

Het enige dat ik niet zo leuk vond, was het feit dat alles de neiging had te laat te lopen, dus ik moest beide sessies een beetje korter maken, maar dit was een vrij klein probleem.

Ik heb een aantal geweldige sessies over Google Analytics en marktonderzoek bijgewoond en heb een geweldige tijd gehad om nieuwe mensen te ontmoeten. Degenen die meer geïnteresseerd zijn in technische tracks, vooral gerelateerd aan een van de open-source CMS'en, zouden het materiaal erg waardevol vinden. Ik stak mijn hoofd in een paar van deze sessies en merkte ook veel positief Twitter-geklets over deze nummers op. Veel van de sprekers op de CMS Expo waren oorspronkelijke oprichters en ontwikkelaars van enkele van de vertegenwoordigde CMS'en.

De bezoekersaantallen op de CMS Expo 2010 waren rond de 400 en er was ook een volledige groep geweldige exposanten bij die fantastisch werk leverden door zichzelf te vermarkten en bij te dragen aan het milieu. Ze gaven zelfs iPads weg! Ik was ook geïnteresseerd om zoveel sprekers en aanwezigen uit verre oorden te zien, waaronder Frankrijk en Noorwegen.

Het klimaat van de conferentie was er zeker een van plezier maken, leren en anderen helpen, en het was een genoegen om er deel van uit te maken. John en Linda Coonen (oprichters van CMS Expo) hebben fantastisch werk geleverd en ik kijk uit naar het evenement van volgend jaar.

Als je in marketing en / of technologie werkt, overweeg dan om volgend jaar de CMS Expo bij te wonen. Het zal uw tijd zeker waard zijn.

4 reacties

  1. 1
  2. 2

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.