Samenwerkende marketing met Google Spreadsheets

Google-spreadsheets

Ik heb vanavond overleg gehad met de plaatselijke Kamer van Koophandel om het verlengen van het lidmaatschap te bespreken. De KvK is een fantastische organisatie, maar een mooi voorbeeld van een dienst waarbij vernieuwing het hart van de organisatie is. Ik ben er vrij zeker van dat de Kamer waarschijnlijk geld verliest aan mensen die in het eerste jaar toetreden. Na dat jaar neemt hun winstgevendheid echter toe - en de waarde voor het kamerlid daalt nooit.

Google-spreadsheets

Vanavond sprak ik met een collega, Darrin Gray, over hoe we gemakkelijk een samenwerkingssite kunnen opzetten waar leden die helpen met verlengingen hun contact met nieuwe leden of leden die mogelijk gevaar lopen, kunnen volgen. We spraken via het ontwikkelen van een website - iets dat een paar duizend dollar en een paar weken nodig zou hebben om te voltooien. Darrin drong aan op een betere oplossing en zei uiteindelijk het ... "Ik wou dat we gewoon een spreadsheet ergens konden neerzetten waar de mensen gewoon hun informatie konden bijwerken."

Voila! Google-spreadsheets. Een vriend van me, Dale, deelde een paar weken geleden een spreadsheet met me en ik herinnerde me dat hij me zei dat ik het moest bekijken. Het duurde tot vanavond, maar ik deed het en het is geweldig. Nadat u uw spreadsheet heeft opgeslagen, heeft u de mogelijkheid om mensen uit te nodigen om de spreadsheet te bewerken of te bekijken.

Ik heb een suggestie toegevoegd voor Google voor versiebeheer (om de nitwit op te hangen die per ongeluk alle rijen verwijdert), evenals machtigingen op bladniveau. In dit geval zouden we een blad kunnen maken voor elk assisterend lid om de toegewezen leden bij te houden die risico lopen.

Maar wat een geweldig hulpmiddel! Ik denk dat het zal werken. Darrin en ik hebben de Kamer de afgelopen twee jaar geholpen met het analyseren van hun bedrijven voor een voorspellende prospectieve analyse. Vorig jaar heb ik een eigen Z-score ontwikkeld op basis van SIC, jaar in bedrijf, aantal werknemers en totaal verkoopvolume. Dit stelde ons in staat om 1 / 10e van de potentiële klanten te beoordelen en te trekken waarmee hun verkoopteams contact kunnen opnemen. De resultaten van de campagnes waren bovengemiddeld, maar we passen het model aan om de resultaten dit jaar te verbeteren.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.