Crash ... geen foo-foo alsjeblieft.

NeerstortenGisteren was de eerste dag dat ik thuiskwam en uitzonk. Vandaag crashte ik. Zoals velen ben ik een gewoontedier. Interessant genoeg zijn mijn gewoonten echter wekelijks. Mijn weekenden zitten bijna altijd boordevol actie, dus welke gewoonte ik de week ervoor ook had, het is normaal gesproken afgelopen zaterdagavond. Als ik op maandag te laat op mijn werk ben, ben ik meestal de hele week te laat. Als ik op maandag laat werk... werk ik de hele week laat.

Afgelopen weekend heb ik het hele weekend gewerkt. We stevenen af ​​op een release op het werk, en ik jongleerde niet minder dan 6 zijprojecten tegelijk. De evenwichtsoefening is leuk, maar ik heb de neiging om steeds meer op me te nemen... en ik werk gewoon harder en harder. Vannacht heeft het me ingehaald en heb ik een dutje gedaan. Vannacht ben ik gecrasht. Ik ben uitgepoept. En ik heb een slechte start van mijn 'week van gewoontes' gekregen. Nu zal ik meteen moe zijn als ik thuiskom van mijn werk en zal ik waarschijnlijk elke nacht slapen als ik thuiskom. Argh.

Aan de positieve kant, dat betekent dat ik veel gevraagd ben, altijd een goede zaak! Aan de negatieve kant, ik hou er niet van om me op mijn werk te vestigen. Ik heb een uitstekend begrip van het leveren van perfectie versus het leveren. Ik hou van volmaakt. Ik haat voor slechts leveren... hoewel mijn klanten het verschil nooit zouden weten. Bezorgen betekent vaak dat ik maanden later merk dat ik iets 'overnieuw' doe waarvan ik wist dat ik het perfect had kunnen doen bij de levering als ik de extra tijd had gehad.

Marketing en software is echter vaak zo, vind je niet? Deadlines vragen om uitvoering en verpesten vaak perfectie. De kalender is vaak belangrijker dan de resultaten. De noodzaak om te leveren is sterker dan de noodzaak om perfect te leveren. Vaak merk ik dat klanten veel liever eigenschappen, functionaliteit en esthetiek opofferen om vroeg of laat iets in handen te krijgen. Is dit een Amerikaanse fout? Haast, haast, haast... crash? Of is dit een wereldwijde fout?

Ik pleit niet voor 'kruipen'. Creep is wanneer de definitie van voltooiing blijft 'kruipen' totdat je nooit in staat bent om een ​​project te voltooien. Ik heb een hekel aan 'kruipen'. Zelfs zonder griezel, hoe komt het dat we nooit de tijd lijken te hebben om perfect uit te voeren?

Bij de South Bend Chocolate Factory bestel ik mijn koffie bij geen foo-foo… Dus geen chocoladelepel, geen slagroom, geen kers, geen afstoffen van chocolade of stroop stroop… alleen de koffie. Geen foo-foo bezorgt me mijn koffie, zonder te wachten op de andere dingen.

Let op: als je nog nooit in de . bent geweest South Bend-chocoladefabriek, mis je een geweldige plek met geweldige medewerkers. Ze hebben persoonlijkheid ... geen hersenloze drones. En de eerste keer dat je een lekkere mokka krijgt, zorg dan dat je de foo-foo krijgt. Het is een leuke traktatie.

Terug naar mijn punt ... bedrijven willen Google, Flickr, 37 Signalen en andere moderne successen gooien de 'foo foo'. Deze mensen bouwen geweldige software zonder foo foo. Ze bouwen applicaties die de klus klaren, en zijn vrij onvermurwbaar dat het niet meer doet dan dat. Het werkt. Het werkt goed. Sommigen denken misschien dat het niet 'perfect' is omdat het de foo-foo mist. Enorme succes- en adoptiepercentages vertellen me dat dit niet geldt voor de meerderheid. Ze willen gewoon dat het zijn werk doet - het probleem oplossen! Ik merk op mijn werk dat we veel tijd besteden aan de foo-foo.

Ik vraag me af of je crasht zonder foo foo.

Misschien moeten we onze deliverable op deze manier gaan organiseren, zodat we beter en sneller kunnen leveren:

Foo-foo:Hoe gaan we het noemen? Hoe gaat het eruit zien? Wat zijn alle opties die we erin kunnen stoppen? Wat doen onze concurrenten? Wat willen onze klanten? Wanneer moeten we het laten doen?
Geen foo-foo: Wat gaat het doen? Hoe gaat het dat doen? Hoe zou een gebruiker het verwachten? Wat hebben onze gebruikers nodig? Hoe lang duurt het voordat het klaar is?

2 reacties

 1. 1

  Foo-foo, foo-foo ... probeert nog steeds te begrijpen wat dit betekent in relatie tot software, in tegenstelling tot koffie. Met koffie leek het eenvoudig genoeg, want in foo-foo waren alle vreemde dingen die geen koffie waren. Van uw voorbeelden van bedrijven die de foo-foo weggooien, allemaal web 2.0 lijkt het, hun software lijkt gebaseerd op 'eenvoud', althans vanuit het standpunt van de gebruiker, zowel functioneel als esthetisch. Ik veronderstel dat waar ik een beetje in de war raak, is waar je foo-foo versus geen foo-foo-vragen stelt, omdat ik niet zeker weet of sommige van deze vragen foo-foo opleveren of niet in een van beide categorieën.

  Hoe gaan we het noemen? Nou, google, flickr en de namen voor de software die is ontworpen door 37 signalen, lijken allemaal redelijk pakkend en belangrijk, en ik denk dat het enige tijd is gekost om ze te bedenken. Hoe gaat het eruit zien? Simpel, schoon, web 2.0… opnieuw werd hier over nagedacht voor die bedrijven, opties… nog steeds foo-foo denk ik. Wat doen onze concurrenten, nog steeds belangrijk, als ze alleen het tegenovergestelde willen doen, of in ieder geval niet doen wat ze doen. Wat klanten willen, is belangrijk ... wat klanten denken dat ze willen, is niet zo belangrijk. Wanneer moeten we het laten doen, nog steeds belangrijk, vooral op het gebied van internetsoftware.

  Wat gaat het doen? Hoe gaat het dat doen? Geen foo-foo hier denk ik. Hoe zou een gebruiker het verwachten? Voor mij kan dit foo of niet-foo zijn. Wat hebben onze gebruikers nodig? Ik denk niet-foo hier. Hoe lang duurt het voordat het klaar is? Oké, dus de tweede reeks vragen lijkt me redelijk non-foo. De eerste set bracht me een beetje in de war.

  Misschien is de belangrijkste vraag voor mij: 'Waarom is het nodig?'

 2. 2

  Summae,

  Je bent op schema met mijn punt. De vragen lijken erg op elkaar, maar ze vallen allemaal uiteen in precies de vraag die je stelde ... 'Waarom is het nodig?'

  Ik heb een collega en vriend, Chris Baggott, die graag vraagt ​​"Welk probleem lost het op?". De naam van de app, het uiterlijk, de opties, de concurrentie, de wensen, de timing ... daar wordt allemaal aandacht aan besteed in de softwarewereld, maar er wordt nooit naar gevraagd ... "Welk probleem lost het op?"

  We zouden tijd moeten besteden aan de juiste vragen, in plaats van zoveel tijd te besteden aan het beantwoorden van de verkeerde vragen!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.