Heb je je nieuwste campagne getest?

geanimeerde gif-e-mail

Reward Zone-e-mailIk heb vandaag een mooie e-mail ontvangen van Best Buy Reward Zone. De goed ontworpen e-mail had scherpe beelden met solide aanbiedingen. Een aanbieding die mijn aandacht trok, was een 16 GB SD-kaart voor $ 24.99.

Ik klikte op de link en werd gevraagd om in te loggen. Ik probeerde in te loggen, maar het lukte vervolgens niet. Ik heb 2 browsers getest, mijn accountnummer en mijn e-mailadres geprobeerd ... en kon niet eens een wachtwoord opvragen. Ik klaagde op Twitter en @Coral_BestBuy probeerde me te helpen. Ze legde uit dat ik me eigenlijk aanmeldde bij Best Buy - niet bij Reward Zone, waardoor ik me moest registreren bij Best Buy, ook al heb ik al een Reward Zone-account.

Dus ik heb me aangemeld. Op een bepaald moment in het registratieproces moest ik mijn beloningszonenummer invoeren - ik denk dat ik de twee accounts moet koppelen. Toen ik dat eenmaal had ingediend, werd de pagina eenvoudigweg vernieuwd met het nummer gemarkeerd. Geen foutmelding. Ik kon niet verder gaan of terugkomen op het daadwerkelijke aanbod. Ik gaf op.

De meeste mensen zouden het al lang eerder hebben opgegeven dan ik, maar ik wilde zien hoe moeilijk het was. Het echte probleem hier is dat het e-mailteam op dit moment waarschijnlijk vreselijke campagneresultaten krijgt ... ook al ligt het probleem bij de website. Van iemand verlangen dat hij zoveel stappen doorloopt, zal elke consument zeker frustreren.

Elke extra stap in het proces zal uw conversies met 50% doen dalen. Ik verzin dat aantal, maar ik weet zeker dat het echte percentage nog erger is. U moet uw consument eenvoudige, discrete paden naar conversie bieden om de campagneresultaten te maximaliseren. Registratie vereisen, registratie in 2 systemen, de gebruiker verwarren…. alles leidt naar winkelwagen verlaten.

Wanneer heeft u zich voor het laatst op uw eigen site geregistreerd voor een demo, een download of zelfs een aankoop? Ik probeer het elke keer te doen en vind steevast vreselijke fouten. Toen ik de opt-in-e-mail lanceerde, had ik zelfs een abonneerlink op mijn site die naar de verkeerde pagina wees! Au!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.