Waarom u uw elevatorpitch moet verlaten

elevator pitch

Ter voorbereiding op evenementen die we dit jaar gaan doen, heeft onze VP Business Development - een master-netwerker - Harrison-schilder, en ik bespraken alles dat we gehaat over netwerkevenementen. De top op de lijst waren hard-selling en elevator pitches. Soms woon ik deze evenementen bij, en het voelt alsof iemand een zoemer heeft gebeld en iedereen slingerend uit zijn hoek komt. Ze dobberen en weven tussen de aanwezigen die elkaar pitchen op zoek naar een wedstrijd.

En het komt zelden.

Harrison heeft een aantal van de meest gedenkwaardige netwerkevenementen in het land georganiseerd. In plaats van een elevator pitch, worden bezoekers aangemoedigd om te delen wat hen maakt geweldig in 30 seconden. Hoewel dat misschien een beetje flauw klinkt, zet het de aanwezigen ter plaatse, en ze moeten diep graven om een ​​persoonlijke anekdote te geven over iets waar ze echt trots op zijn, of waar ze om geven, of wat ze willen zijn. Inplaats van een toonhoogte, het is een onmiddellijke glimp in de menselijke kant van de persoon die daar tussen vreemden staat of zit.

Bij de evenementen die ik bijwoonde, liep ik niet weg om me te herinneren wiens visitekaartje het was. Ik kende een kenmerk van elke persoon dat gedenkwaardig was. Als voorbeeld ontmoette ik David Roux. David was een rockdrummer die elke zondag graag in zijn kerk speelde. Daarnaast ontzagwekkend karakteristiek, David was een levenscoach voor jongeren. Het duurde niet lang daarna dat ik David inhuurde om mijn eigen dochter te coachen.

Het probleem met staanplaatsen

Er zijn enkele belangrijke problemen met elevator-pitch:

  1. Onderstelling - Waarom zou je aannemen dat de persoon tegenover je überhaupt wil worden gegooid?
  2. Onwetendheid - Hoe ga je de problemen begrijpen waarmee de persoon tegenover je wordt geconfronteerd zonder er iets van af te weten?
  3. doelwit - Meestal is het niet de netwerkbezoeker met wie u zaken gaat doen, maar een persoon in hun netwerk aan wie uw bericht wordt doorgegeven via mond-tot-mondreclame.

Wat u zou moeten delen

Als u wist dat de persoon tegenover u een ongelooflijk netwerk van potentiële klanten had die u zou kunnen helpen, hoe zou u dan anders met hen praten? Je zou ze helemaal niet pitchen, toch? Ik zou het niet doen. Hier is waar ik me op zou concentreren:

  • Ontzagwekkend - een gesprek voeren met de persoon tegenover me en ervoor zorgen dat ik iets gedenkwaardigs met hen deel dat ze niet snel zullen vergeten. Voor mij kan het zijn dat ik een veteraan van de Amerikaanse marine ben of een alleenstaande vader van twee. Er zijn genoeg marketeers in elke stad ... maar niet te veel die Desert Shield en Desert Storm Veterans waren die aan boord van een Tank Landing Ship dienden en in zijn eentje twee ongelooflijke kinderen grootbrachten!
  • Trust - Ik wil weten met wie de persoon tegenover mij zowel een netwerk als een vertrouwde adviseur van. Als de persoon aan de overkant een ongelooflijk netwerk van klanten of partners heeft die zij adviseren die de perfecte klant voor mij zijn, wil ik veel meer tijd investeren om met hen samen te werken en te leren hoe we voor iemand van waarde kunnen zijn een ander.
  • Onderwijzen - In plaats van de persoon tegenover me te gooien, wil ik hem lesgeven. Ik wil ze leren over het soort waarde dat ik hun klanten kan bieden en de soorten problemen waarmee we helpen. Ik wil daadwerkelijke use-cases die ze zullen onthouden en herhalen delen met de mensen in hun netwerk die hen vertrouwen.
  • Vragen - Weet je nog dat je van waarde was? Ik wil erachter komen wat ik kan bereiken om van waarde te zijn voor deze persoon. En ik wil duidelijk zijn dat ik hen om hulp vraag bij het verkrijgen van toegang tot hun netwerk, aangezien ze uitstekend passen bij de producten en diensten van mijn bedrijf.

De beste netwerkers waarmee ik werk, kennen een geheim dat de meeste niet weten. Hun doel is niet de mensen op het netwerkevenement ... het zijn de mensen die de aanwezigen binnen hebben hun uitgebreid netwerk. Misschien woon je een evenement bij met 50 andere aanwezigen. Uw prospect is niet op die locatie, het zijn de duizenden prospects binnen één mond-tot-mondreclame buiten die locatie!

Weg met de elevator pitch.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.