Wil je echt voor een startup werken?

startup

Er is niet veel erger een gevoel in je onderbuik dan wanneer je uit een baan wordt geëscorteerd. Ik kreeg ongeveer 6 jaar geleden zonder pardon de laars, toen ik voor een regionale krant werkte. Het was een keerpunt in mijn leven en carrière. Ik moest beslissen of ik terug zou vechten naar een hoger succes - of dat ik zou blijven of niet.

Terugkijkend was mijn situatie eerlijk gezegd een gelukkige. Ik verliet een industrie die op sterven lag en verliet een bedrijf dat nu bekend staat als een van de slechtste werkgevers om voor te werken.

Bij een startende onderneming worden de kansen op succes tegen u opgestapeld. Personeelskosten en -opbrengsten zijn een van de meest volatiele investeringen die een startend bedrijf kan doen. Een goed personeel kan een bedrijf omhoogschieten, een slechte aanwerving kan het begraven.

Er gebeurt echter iets anders bij succesvolle startups. Medewerkers die de ene dag geweldig waren, moeten de volgende dag misschien worden losgelaten. Een bedrijf met vijf medewerkers is enorm anders dan een bedrijf met 10, 25, 100, 400, etc.

In de afgelopen 3 jaar heb ik bij 3 startups gewerkt.

Eén startup ontgroeide me… de processen en managementlagen verstikten me en ik moest vertrekken. Het was niet hun schuld, het was echt dat ik geen 'fit' meer had in het bedrijf. Ze blijven het heel goed doen en hebben nog steeds mijn respect. Ik kon er gewoon niet meer zijn.

De volgende startup putte me uit! Ik werkte in een ruwe industrie, voor een bedrijf zonder middelen. Ik heb een jaar van mijn carrière gegeven en ze alles gegeven - maar ik kon het tempo op geen enkele manier volhouden.

Ik zit nu bij een startup waar ik me erg op mijn gemak bij voel. We zitten nu op ongeveer 25 medewerkers. Ik zou optimistisch willen zeggen dat dit het bedrijf zal zijn waar ik met pensioen ga; de kansen zijn echter tegen mij! Als we een paar honderd werknemers bereiken, zullen we zien hoe ik ermee om kan gaan. Deze keer ben ik de sleutel tot het succes van het bedrijf, dus misschien kan ik 'boven de strijd' van de bureaucratie blijven en hard werken om de wendbaarheid en vooruitgang te behouden door middel van enorme groei.

Sommige mensen denken misschien dat een startup een brutale werkgever is als ze een hoog personeelsverloop hebben. Ik geloof het niet... startups zonder churn boeien me veel meer. Er zijn fasen in het leven van een startup die razendsnel werken in vergelijking met een gevestigd bedrijf. Je gaat wat werknemers uitputten en je gaat nog meer ontgroeien. Helaas zijn de personeelsgroottes bij een startup klein, dus uw kansen op zijwaartse bewegingen zijn minimaal.

Dit klinkt misschien meedogenloos, maar ik heb liever de helft van het personeelsbestand van een startup dan alles kwijt te raken.

Dus ... als je echt voor een startup wilt werken, houd je netwerk dan dichtbij en leg wat geld opzij ter voorbereiding. Leer zoveel mogelijk van de ervaring - een jaar bij een gezonde startup kan je een decennium aan ervaring opleveren. Zorg vooral voor een dikke huid.

Werk ik liever niet voor een startup? Eh... nee. De opwinding, de dagelijkse uitdagingen, de vorming van beleid, de groei van het personeel, het binnenhalen van een belangrijke klant ... dit zijn allemaal geweldige ervaringen die ik nooit zou willen opgeven!

Zoek uit waar je goed in bent, wees niet verbaasd als je naar de deur wordt begeleid en bereid je voor op de volgende geweldige kans met de onschatbare ervaring die je hebt opgebouwd.

15 reacties

 1. 1

  Dit alles klopt! Ik kan zeker getuigen van veel van deze punten, de start-up met 10 medewerkers werkt anders als het enig succes heeft en 100 medewerkers, enz. Het is altijd interessant om te zien dat het gaat.

  Een ding dat me opviel, is dat het werken voor kleine startups me heeft verpest! Ik kan me nooit voorstellen dat ik terug zou gaan naar de dagelijkse sleur.

 2. 2

  Leuke post! Ik heb mijn hele carrière gewerkt voor startups en ik schrijf artikelen voor mijn blog over startups.

  Er zijn een paar keiharde feiten van de startup-wereld waarvan degenen die erover nadenken het moeten weten:
  1. Werken voor een startup is een gok ZELFS als je partner / eigenaar bent. Een klootzak kan de hele organisatie ruïneren. Ik heb talloze startups zien mislukken, omdat een oprichter een ego-gedreven beslissing nam om het bedrijf onherstelbaar schade toe te brengen.
  2. De salarissen liggen ongeveer 40% onder het niveau van grote bedrijven. Voordelen zijn (meestal) niet te vergelijken.
  3. Meestal zijn werkweken VEEL langer dan in de zakenwereld.
  4. Waarschijnlijkheid dat uw bedrijf in uw ambtsperiode ten onder gaat… ongeveer 60% (hangt af van wie het onderzoek heeft gedaan aan de hand van de cijfers).
  5. Je moet ofwel gek zijn, zoals ramen noodles, of spaargeld hebben waardoor je het risico loopt.

  Ik heb leiding gegeven aan een startup die groeide van 20 naar 100 mensen in 2 jaar (en nog steeds groeit) een andere die van 10 naar 50 ging in 6 maanden (ze zijn nog steeds actief). Maar ik moest er ook een sluiten en een andere achterlaten, omdat ik weet dat ze (weer) onder zullen gaan. Kunt u de vluchtigheid aan?
  Startup World is voor degenen die er zin in hebben en die EXTREEM flexibel willen zijn. Als je dat niet bent, blijf dan weg.
  Het is als een restaurantbedrijf, allemaal leuk / romantisch / schattig van buitenaf, maar van binnen PURE HEL. Iedereen die je anders vertelt, is ofwel high, vol weet wat, of dronk te veel koolaid.

  Cheers!
  Apolinaras "Apollo" Sinkevicius
  http://www.LeanStartups.com

 3. 4

  Ik ben het eens met uw perspectief over startups in het algemeen. Wel moet gezegd worden dat de hele ervaring bij een start-up gebaseerd is op de leiderschapskwaliteiten van de oprichter (s).

  Slecht leiderschap en wat dat betreft ondermaatse managementvaardigheden leiden over het algemeen tot slechte ervaringen, terwijl goed leiderschap en bovengemiddelde managementvaardigheden de ervaring de moeite waard kunnen maken, of het bedrijf nu slaagt of faalt.

  • 5

   Hallo SBM!

   Ik weet niet zeker of de 'hele' ervaring bij de oprichters ligt. Vaak zijn oprichters ondernemers en ideeënmensen. Soms zijn ze niet goed afgerond in aanwerving, verkoop, marketing, geld inzamelen, operaties, enz. - Ik denk niet dat je ze de schuld kunt geven dat ze niet over alle vaardigheden beschikken.

   Startups worden gedwongen om te gaan en grote investeringen in talent te doen - sommige werken, andere eerlijk gezegd niet. Zoals Apolinaras stelt, kan dat het hele bedrijf vernietigen.

   Oprichters doen het beste met wat ze hebben. Soms is het niet genoeg. Dat is het risico van een startup!

   Groet,
   Doug

 4. 6

  Goed artikel! En de opmerkingen die volgen. Ik denk dat start-ups glamour hebben gekregen en er eenvoudig uitzien. Als je echt meer ontwikkelt dan een thuisbedrijf, kan het behoorlijk hartverscheurend zijn. Als je voor een gaat werken, moet je bereid zijn om samen met de eigenaren de hoogte- en dieptepunten te ervaren.

  Hoewel je misschien denkt dat je dat begrijpt, totdat je daar was ...

 5. 7

  Hey Doug

  Echt een geweldig artikel en ook actueel. Ik heb erover nagedacht om verder te gaan vanaf het moment dat ik er ben, omdat ik niet zeker weet welke groei er soms voor mij is. Er zijn dingen die ik wil leren en alleen kan als we er klanten op kunnen verkopen. Het is een uitdaging bij het werken met de HR-industrie.

  Maar de kans die ik zie, deed me denken dat het nog meer een startend reclamebureau is ... letterlijk in de straat van mijn huis. Dit artikel zal me de komende maanden echt aan het denken zetten en kijken waar mijn hart is.

 6. 8

  Goede post. Het heeft me helemaal opgewonden gemaakt om impact te hebben op het kleine bedrijf waar ik woon - eh, werk -. Geen startup, maar altijd in ontwikkeling.

 7. 9

  Ik ben twee jaar geleden afgestudeerd en heb echt geprobeerd om aangenomen te worden bij verschillende startups. Ik heb problemen gehad. Ik heb altijd het gevoel gehad dat mijn vaardigheden en werkethiek het meest geschikt waren voor een startup. Ik hoop er een te beginnen of voor een te werken op mijn volgende functie, wanneer dat ook mag zijn.

 8. 10

  Ik denk dat het leuk zou zijn om voor een start-up te werken. Maar het komt ook voort uit het idee dat ik ondernemer wil worden en geniet van de ups en downs en de hectische levensstijl. Dat is waar ik naar uit zou kijken in een start-up waarvan ik denk dat niet veel grote bedrijven me die zouden geven.

  Ik kan echter zien dat die levensstijl niet voor iedereen zou passen, dus het hangt er echt van af wat je zoekt in een carrière.

 9. 11

  Doug,

  Goed bericht, zoals gewoonlijk.

  Ik ben het in het algemeen met u eens.

  Maar een paar extra punten zijn:

  1) Het is een huwelijk - ik geef, jij geeft.

  Soms gaat dat bij een start-up verloren in de vertaling. Aandelenopties kunnen hierbij de positieve gouden handboeien zijn, maar start-ups die miezerige bedragen met hoge uitoefenprijzen verdelen, zijn onmiddellijk oneerlijk tegenover hun werknemers, vooral omdat de salarissen bij start-ups meestal niet op het marktgemiddelde liggen.

  2) Persoonlijkheid versus prestatie

  Helaas worden start-ups te vaak geleid door persoonlijkheid en insulaire besluitvorming die van invloed is op aanwerving en ontslag. Je zou willen dat dit gebaseerd zou zijn op prestaties

  3) Leiderschap is de sleutel

  Een ondernemer hoeft niet over alle vaardigheden te beschikken, maar ze moeten wel de wijsheid hebben om hun tekortkomingen te compenseren en op een zinvolle manier naar mensen om hen heen te luisteren

  4) Een werknemer ontgroeien

  Dit klinkt goed op papier, maar zeker niet voor de werknemer die niet begrijpt hoe zijn vaardigheden niet bijblijven, vooral als het leiderschap en het personeel jong zijn zonder over de nodige vaardigheden te beschikken om zichzelf te beschermen tegen vragen, zoals vaak het geval is. het geval bij een beginnend bedrijf.

  5) Mensen letten op # 1

  De negatieve gevolgen van een hoog personeelsverloop dat niet vrijwillig is, zijn niet goed. Motivatie door angst is nooit gezond. Mensen gaan niet naar banen met hun volgende baan in gedachten, dus als vrienden vallen, wordt het cv aangescherpt.

  Over het algemeen ben ik het nogmaals met veel van wat je zei eens, maar ik denk dat je dit met een roze bril bekijkt.

  De start-ups die het meest succesvol zijn geweest in het huidige tijdperk (Google) behandelen werknemers met respect, niet als ingehuurde handen die als discretionair gereedschap worden gebruikt.

  Waar ik altijd op terugkom in start-upomgevingen is rapport - als je een band kunt opbouwen en een gemeenschappelijke basis kunt opbouwen met je leiderschap, dan is het een goede keuze. Als je leiderschap afstandelijk, afstandelijk, net-net, geknipt en gedroogd is en je achter je hoofd krabt als je ervaring hebt met hun gewichten met een factor 2 of 3X, dan snappen ze het niet en worden ze misleid door hun eigen ego en onzekerheid.

  Ezra

 10. 12

  Het enige definitieve verschil tussen een startup en een gevestigd bedrijf is de leeftijd van de organisatie.

  Verder dan dat, elke Het bedrijf kan lange uren eisen van werknemers, gratis lunches aanbieden, mensen slecht compenseren of nieuwe ideeën omarmen. Startups met durfkapitaal kunnen miljoenen op de bank hebben staan, en 100-jarige bedrijven kunnen te maken krijgen met cashflowproblemen. Briljante en monsterlijke managers verbergen zich overal.

  De leeftijd van het bedrijf moet niet bepalend zijn voor uw loopbaanbeslissingen, maar de cultuur en overtuigingen van degenen binnen die organisatie. Vraag niet of je wel of niet voor een startup wilt werken. Ontdek welke kwaliteiten u het aantrekkelijkst vindt in spannende bedrijven. Negeer de datum van oprichting en volg je dromen.

  • 13

   Ik ga het respectvol oneens zijn, Robby.

   Leeftijd is niet het enige verschil. Vaak werken startups met geleend geld met beperkte financiële en personele middelen. Ze staan ​​onder enorme druk om te groeien en zo snel mogelijk tot een positieve cashflow te komen.

   Cultuur en overtuigingen wegen ruimschoots op tegen pure overleving aan het begin van een bedrijf. Kijk vandaag eens naar een groot bedrijf met de cultuur en overtuigingen waarnaar je op zoek bent en ik gok er nogal op dat ze die kansen niet hadden toen ze vastzaten voor geld, schulden en verantwoording moesten afleggen aan luidruchtige investeerders!

   Er zijn nogal wat charitatieve en 'groene' supporters op mijn werk, maar we hebben (nog) geen winst om de wereld te helpen veranderen.

   Doug

   • 14

    Uw uitspraken illustreren uw belangrijkste stelling, die volgens mij is te beweren dat er een dramatische, fundamentele en impactvolle kloof is tussen jonge en oude organisaties. Ik merk echter het volgende op:

    U schrijft over bedrijven die “werken met geleend geld met beperkte financiële en personele middelen. Ze staan ​​onder enorme druk om te groeien en zo snel mogelijk tot een positieve cashflow te komen. ” Dit klinkt als een beschrijving van de drie grote autofabrikanten, een van de vele recentelijk failliete bankinstellingen, of eigenlijk elke bedrijf dat het moeilijk heeft. Het is niet exclusief voor startups.

    U stelt ook dat "cultuur en overtuigingen ruimschoots opwegen tegen puur overleven aan het begin van een bedrijf." Maar is het niet overleven wat u van een gevestigde reus in de krantenbusiness dreef? U suggereert dat het een vreselijke plek was om te werken, maar u was niet degene die de beëindiging heeft geïnitieerd.

    Ten slotte lijkt uw derde punt tevreden te zijn met het feit dat winst vereist is om "de wereld te helpen veranderen". kiva, freenet en natuurlijk GNU / Linux zijn allemaal startups die de wereld al hebben geprofiteerd, zonder veel na te denken over hun eigen winst.

    Mijn eigen punt is heel anders. Hoewel er misschien is sommige sterk gecorreleerde kwaliteiten, het enige absoluut gegarandeerde verschil tussen startende bedrijven en traditionele werkgevers is leeftijd. Ik zou iedereen die overweegt om werk bij een startup na te streven (of te vermijden) uitdagen om zichzelf af te vragen welke opvattingen over leeftijd hun perspectieven hebben gevormd.

    Ik denk niet dat deze boodschap louter academisch of pedant is. Bij het beslissen waar je wilt werken, is de leeftijd van het bedrijf een onredelijke plek om te beginnen. In plaats daarvan moet men rekening houden met de branche, waarden, arbeidsethos, cultuur op de werkvloer en de persoonlijkheden van degenen die u in elke individuele organisatie ontmoet.

    Een grote voorkeur voor startups of traditionele ondernemingen is naar mijn mening een vorm van leeftijdsdiscriminatie. Als discriminerende werkzoekenden moeten we werkgevers beoordelen op basis van zinvolle criteria. Dit is exclusief de datum van oprichting.

 11. 15

  Ik werk de afgelopen 5 maanden voor een start-up en geniet ervan. We hebben onze minimale middelen gestoken in het herontwerp van een site en coderingsverbeteringen. Er is voor mij veel opwinding over de toekomst van het volgende jaar, zoals het hoort bij mensen die in startups zitten. Ik weet dat er de komende 6 maanden meer werk zal komen en meer aandacht voor de site, maar hopelijk loont het en draag ik het niet uit. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar ik wil geen traditionele baan.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.