Waar is de volgende knop?

volgende

Bruikbaarheid is een wetenschap, maar een deel ervan is instinctief. Ik herinner me dat ik veel ruzie had met mensen over bruikbaarheid toen ik werkte als productmanager. Er zijn enkele dingen die een gegeven zijn, zoals hoe ogen over een scherm volgen (van links naar rechts), hoe ze naar beneden scheren en hoe ze een actie rechtsonder verwachten.

Er is niet veel wetenschap bij betrokken, sommige van deze dingen zijn beide instinctief en sommige zijn gewoonlijk gebaseerd op eerdere trends in online navigatie.

Vanavond hebben we een vriend van mijn dochter over, dus ik besloot om online te bestellen bij Dominos. Hun nieuwe website is behoorlijk pittig - het lijkt erop dat het allemaal Java is. Het is grafisch een lust voor het oog, en het is snel. Het is veel lekkerder dan Pizza Hut of Papa John's... en het werkt, in tegenstelling tot Donato's.

Re: Donato's: Maanden later en ik denk dat ik een dozijn pogingen heb gehad waarbij ik niet kon bestellen vanwege de traagheid of vanwege een enorm .NET-foutscherm.

Ik vond echter een opvallend probleem met de bruikbaarheid van de site. Kijk eens naar dit scherm en stel je voor dat je het invult:
Dominos Pizza Stap 1
Nadat u uw informatie heeft ingevuld, volgen uw ogen - en verwachten - door te gaan naar het volgende scherm door naar rechts te klikken. Ik moest even zoeken voordat ik de volgende knop vond. Mijn aandacht werd getrokken door de Coupon-knop en het veld aan de rechterkant, dus ik kon het moeilijk vinden.

Een simpele verandering zou deze pagina veel gemakkelijker kunnen maken en, ik weet zeker, de conversies van klanten verbeteren:
Dominos Pizza Volgende

Gewoon de knop naar rechts verplaatsen, waar mijn ogen verwachtingsvol zouden volgen, zou een enorme verbetering zijn in een verder mooie interface. Ik zou ook een nieuwe kleur vinden, misschien groen, om een ​​visuele aanwijzing te geven door de hele applicatie heen totdat de persoon klaar is. Een consistente positie, kleur en prominentie zou een naadloze ervaring bieden die gebruikers door de site zou leiden.

Een nieuwe toevoeging aan de Dominos-site is hun Pizza Tracker:
Dominos Pizza Tracker

Het grappige is dat elke sectie in en uit vervaagt ... waarbij sectie 5 (levering) de grootste sectie is. Met andere woorden, Dominos heeft misschien net een flash-bestand van 30 minuten gebouwd met voldoende bereik voor +/- 15 minuten (mijn gok). Het is een gimmick... maar het werkt.

Er is enige echte interactie op de pagina - de naam van de bezorger stond daar voor onmiddellijke feedback en beoordelingen. Dat is cool!

5 reacties

  1. 1
  2. 3

    Niet alleen kon ik de "Volgende" -knop niet vinden, terwijl ik ernaar zocht, kon ik niet stoppen met mijn ogen te trekken naar die grote, flagrante "ONLINE COUPONS" -knop. Als je de locatie van de Volgende-knop / link gaat verpesten, graaf jezelf dan niet dieper door een gigantische rode knop ergens anders op het scherm op te nemen.

  3. 4
  4. 5

    Ik heb hier eigenlijk wat inside-informatie over en Tracker is echt - het is de sleutel tot Domino's interne bestelsysteem dat ze gebruiken om de efficiëntie bij te houden. Eigenlijk nauwkeurig +/- 40 seconden.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.