Dit is geen marketingstrategie voor influencers, stop ermee!

stoppen

Er is zoveel herrie op sociale media dat het soms moeilijk is om bij te blijven. Ik vind het geweldig dat ik online een groot aantal volgers heb en ik probeer iedereen die een verzoek doet te betrekken en te beantwoorden. Als het een bedrijf is waarmee ik eerder heb gecommuniceerd, maak ik vooral tijd vrij en reageer ik dienovereenkomstig.

Dat gezegd hebbende, er is een snode strategie die online begint te verschijnen en die mijn tijd opslokt aan directe berichten en gerichte berichten. Bedrijven publiceren gepersonaliseerde verzoeken naar mij, zoals hieronder, om mij te laten reageren of te delen met mijn publiek. Ik weet niet zeker of ze geautomatiseerd of met de hand zijn samengesteld, maar ze zijn vervelend - en dat laat ik ze weten.

Hier is een voorbeeld hieronder. Ik krijg ook een heleboel hiervan van verschillende bedrijven via directe berichten en e-mail. Ik heb de naam van het bureau verwijderd omdat ze vaak uitstekende inhoud bereiken die relevant is voor ons publiek. Deze tweet hieronder; is echter niet een van die berichten. Ik was niet aan het praten over Snapchat, vroeg niemand om advies over Snapchat, en dat kan me niet schelen nieuwste functie.

 

Sociale en PR-tweetpromoties

Waarom is dit een verschrikkelijke beïnvloedingsstrategie?

Dit is een persoonlijke en directe aandachtstrekker die mijn aandacht weghaalde van mijn andere werk. E-mail-pitches zijn één ding, ik mag ze in mijn eigen tijd bekijken en indien nodig reageren of verwijderen. Hier is de (realistische) analogie:

  • Scenario A: Ik zit aan mijn bureau te werken en er komt een bulk-e-mailpitch binnen. Naast de pitch zijn er andere berichten van klanten en prospects. Geen van de afzenders verwacht echter dat ik onmiddellijk reageer. Als ik de kans krijg om e-mail te checken, controleer ik ze en reageer ik dienovereenkomstig.
  • Scenario B: Ik zit aan mijn bureau te werken en je onderbreekt me, vraagt ​​me of ik geïnteresseerd ben in een onderwerp waarover ik je nog nooit heb gesproken. Nu hebben de meeste mensen die me onderbreken, iets belangrijks te vragen, erkennen dat mijn tijd waardevol is en de enige bron die schaars is. Ze zouden niet zomaar binnenlopen.

Dit soort targeting verwerpt de waarde van mijn tijd en haalt me ​​weg van mensen die wel met me willen praten of mijn hulp nodig hebben.

Als je denkt dat dit een geldige marketingstrategie voor influencers is - contact opnemen en me de hele dag onderbreken - heb je het mis. Heb respect voor mijn tijd. Als je me persoonlijk op sociale media wilt bereiken, doe dat dan wanneer ik de deur voor dat gesprek open. Publiceer anders gewoon uw bericht, zonder mij persoonlijk te taggen.

Om met influencers te werken, moet je een relatie met ons opbouwen. Ik moet erop vertrouwen dat je uitkijkt naar mijn voordeel en mijn volgers niet in gevaar brengt. Dit is niet dat een influencer marketingstrategie.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.