Ben jij een olifant of een vlinder?

helpindyonline.pngMaandag ontmoette ik Roger Williams, voorzitter van de Emergent Leadership Institute. Ontmoeting met een non-profitorganisatie is altijd inspirerend ... Roger heeft de regio veranderd door Help Indy Online uit te bouwen - een programma dat jonge mensen betrekt bij het dienen van de gemeenschap. Zijn online systeem en gebruik van sociale media was ongelooflijk. Ook is de ROI op zijn programma exponentieel.

Roger deelde een analogie waar ik van hou, hij vroeg "Ben jij een olifant of een vlinder? "

Te gebruiken zowel olifanten en vlinders zijn gedenkwaardig, maar ze hebben duidelijke verschillen.

  • An olifant wordt niet altijd als mooi herkend. Een olifant is een beetje onhandig, wordt vies als hij door de modder marcheert, een spoor achterlaat en zijn sporen achterlaat waar hij ook zit. Olifanten kunnen het zware werk doen en organisaties vooruit helpen.
  • Vlinders zijn mooi. Ze worden met de wind meegevoerd, laten geen sporen na en vliegen prachtig van plek naar plek. Als ze in de modder terechtkomen, worden ze niet eens vuil.

Als consultant is het mijn taak om de bedrijven waarmee ik werk ten goede te veranderen. Ik kan geen vlinder zijn, ik moet een olifant zijn. Als ik geen resultaten voor mijn klanten krijg, zal ik niet succesvol zijn en zal ik uiteindelijk zaken verliezen. Als mijn klanten niet naar me luisteren, kan ik niet naar de volgende klant fladderen ... Ik moet in de modder kruipen en mijn stempel drukken.

Ik ben altijd een olifant geweest [voeg een grap met overgewicht hier toe ...], soms tot een fout. Ik voel me echter op mijn gemak met wie ik ben en erken de verschillen die ik heb gemaakt met de organisaties waarvoor ik heb gewerkt. Ik vind het leuk om een ​​olifant te zijn. Dus, wat ben jij?

Bent u een olifant of een vlinder?

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.