Beheer van e-mailreacties

E-mailGisteren ben ik neergestort. Ik weet niet zeker hoe gezond mijn werkgewoonten zijn, maar ik heb de neiging om met het tempo van de baan te werken. Ik heb op deze manier ook met een paar van mijn lezers samengewerkt… ik ga een paar nachten zonder slaap om een ​​project te voltooien. Op het werk voeren we veel initiatieven uit. Ik schijn meer werk aan te nemen met een schema dat al vol is. Toen het zaterdag kwam, schakelde ik een paar e-mails uit en bracht de rest van de dag (en gisteravond) snoozing door of voor de televisie in een vegetatieve toestand. Is dit hoe jullie merken dat jullie steeds meer werken?

Beheer van e-mailreacties

Een van de items van de weekendchecklist was om de Beheer van e-mailreacties industrie. Enige achtergrond: E-mailresponsbeheer is technologie aan de serverzijde waarmee bedrijven inkomende e-mails op algemene e-mailadressen kunnen filteren, ordenen en beantwoorden. Voorbeelden zijn sales @ of support @ uw bedrijf.

Het aantal applicaties dat er is, is behoorlijk indrukwekkend! Ik ben op zoek naar wat andere online verkopers doen. In de branche van e-mailserviceproviders is e-mailresponsbeheer meestal een secundaire functie, dus we concurreren niet echt met deze mensen, noch hebben we de complexiteit van systemen die zij wel hebben.

Met e-mailresponsbeheersystemen kan ik trefwoordzoekopdrachten in het onderwerp en de hoofdtekst toepassen om mijn e-mail naar de juiste persoon te sturen. Ik kan de e-mail ook direct beantwoorden met een bericht op maat. Een voorbeeld: ik kan een bedrijf een e-mail sturen en vragen of ze een API en ondersteuning voor Enterprise Clients. Mijn e-mailresponsbeheersysteem stuurt de e-mail automatisch naar de verkoopmedewerkers die te maken hebben met zakelijke prospects die dat nodig hebben API Ondersteunen.

Ik zou ook een leuke e-mail krijgen met de mededeling dat ze mijn e-mail hebben ontvangen en dat er binnenkort iemand contact met je zal opnemen ... bekijk in de tussentijd deze artikelen en aanbiedingen online. Binnen de links zijn inhoudslinks naar Enterprise en API artikelen en aanbiedingen op de website die de klanten kunnen helpen. Voor ondersteuningsgroepen kunnen deze antwoord-e-mails zelfs Knowledge Base-artikelen bevatten die zijn geschreven voor specifieke foutmeldingen, enz. Die in de e-mail werden gerapporteerd.

Zonder het te weten hebben we allemaal e-mails ontvangen van deze systemen. Als u directe ervaring heeft gehad met een aantal van deze leveranciers of applicaties, stuur me een lijn. Ik ben vooral geïnteresseerd als het een SaaS oplossing. Ik heb liever dat we het wiel niet opnieuw uitvinden als we onze mogelijkheden willen uitbreiden.

4 reacties

  1. 1

    Ik merk dat ik Doug ben dat ik weken achter elkaar op het vuur kan stapelen, maar dan komt er een dag en ben ik gewoon moe .. botmoe .. en wanneer dit gebeurt, kan ik mezelf aan en uit slapen voor de volgende dag of twee.

    Als ik dat eenmaal heb gedaan, kan ik teruggaan naar een "normaal" schema 🙂

  2. 3
  3. 4

    E-mail is privé. Grote of kleine bedrijven gebruiken e-mail. Een tool die gemakkelijk en goedkoop is. Een effectieve mailbeheerservice zal resulteren in het bereiken van uw zakelijke prospect met uw klanten.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.