Neem Knotice! De hiaten in marketingtechnologie overbruggen

Knotice Persoonlijke relevantie MarketingIn 2006, ben ik misschien wat voorbarig geweest toen ik voorspelde dat 2007 het jaar zou worden van de integratie van grafische gebruikersinterfaces. Het werd niet echt mainstream, maar sommige bedrijven waren er zeker mee bezig!

Für 2008, ik voorspelde meer 'micro'-strategieën - inclusief e-mailmarketing. ExactTarget had bijvoorbeeld onlangs de geplande vrijgave van bestemmingspagina's. Sommige bedrijven gaan echter nog een stap verder!

Knotice is misschien mijn voorspelling!

Deze week had ik het genoegen om met Brian Deagan, CEO van knoop. Ik heb eerder gesproken over hoe moeilijk het is voor marketeers om daadwerkelijk een strategie uit te voeren bij marketing. "batch and blast" is de norm omdat er alle tijd wordt besteed aan de daadwerkelijke uitvoering van de e-mail dan aan de voorbereiding. Het is zo essentieel dat een bedrijf een campagne uitzet op 'de datum' dat ze negeren of de eigenlijke campagne al dan niet relevant was en aan de verwachtingen van de lezers zou voldoen.

Sinds 2003 is Knotice stilletjes bezig met het overbruggen van de kloof! Knotice heeft e-mail, mobiele marketing, webpagina's, analytische gegevens, enquêtes en zoektermen gecombineerd om gerichte communicatie te verspreiden allen mediums. In plaats van 'vissen met dynamiet' concentreert Knotice het juiste aas op de juiste plaatsen!

Een voorbeeld van multi-stage marketing

Ik zoek op Google naar een lens voor de Nikon D40 van mijn dochter en kom op een website uit. Analytics levert de zoektermen die ik heb gebruikt om naar de site te gaan. Als er gebruik van zou worden gemaakt, zou de website nu weten dat ik een Nikon D40 heb.

Nu - als ik terugkeer naar de site of - nog beter - in een email waarvoor ik me aanmeld op de site, krijg ik vanaf nu relevante productaanbiedingen voor de Nikon D40. Misschien beantwoord ik een paar vragen over een enquête over mijn interesse in fotografie, en is de inhoud nog verder gericht op landschaps-, profiel- of microfotografieproducten, boeken en dvd's.

Hier is de blurb van Knotice op hun Concentri-platform:

Via ons platform Concentri bieden we een eenvoudige en krachtige manier voor het creëren en beheren van zeer relevante communicatie in meerdere fasen via e-mail, mobiele en webkanalen. Met Concentri kunnen marketeers de digitale consumenten van vandaag gemakkelijk betrekken bij het vergroten van hun omzet, terwijl ze een consistente merkervaring behouden, marketingactiviteiten stroomlijnen en overbodige kosten elimineren. En omdat het on-demand wordt geleverd, betalen marketeers alleen voor wat ze nodig hebben.

Het beste van alles is dat Knotice niet vereist dat alles wordt gehost en uitgevoerd vanaf hun website. Ze hebben een robuuste webservice en hun gepersonaliseerde inhoudsaanbod kan in uw website worden ingesloten - via een div of iframe. Krachtig!

Het lijkt erop dat Knotice veel verder op de weg zit dan andere bedrijven in deze ruimte. Zoveel web, analytics en e-mailserviceproviders zijn zo druk met het concentreren op hun concurrentie en hun eigen silo's, dat ze het echte probleem vergeten: bedrijven besteden te veel tijd, moeite en geld aan het integreren van al deze ongelijksoortige oplossingen om zinvolle resultaten te behalen.

Ik kijk er naar uit om meer te zien van Knotice!

Een reactie

  1. 1

    Wilt u een geweldige goedkope lens voor een Nikon D40? Sigma heeft een 17-35 mm f / 2.8-4 die je voor $ 240 van Cameta via Amazon kunt krijgen. Het is de enige f / 2.8-lens met ingebouwde lensfocusmotor die de D40 nodig heeft voor autofocus onder de $ 1000, en ik ben erg blij met de mijne.

    De meeste van mijn recente foto's zijn met die lens gemaakt. Bij voorbeeld.

    Even terzijde, ik zal de D40 of die lens niet veel meer gebruiken, omdat deze foto's, gemaakt met de D40 en mijn Sigma 17-35 mm f / 2.8-4 lens, laten zien waarom! 🙂

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.