Wie houdt uw olieblik vast?

stoomtrein

De hele dag - elke dag - mensen e-mail me, sms me, twitter me, bezoek me, bel me en stuur me een chatbericht met vragen over domeinen, mogelijkheden, CSS, concurrentie, trefwoordstrategieën, klantproblemen, verkooppositionering, marketingstrategieën, bloggen, social media, etc. Ik krijg uitnodigingen om te spreken, te schrijven, te helpen, te ontmoeten... noem maar op. Mijn dagen zijn druk en geven ongelooflijk veel voldoening. Ik ben geen genie, maar ik heb veel ervaring en mensen herkennen het. Ik vind het ook leuk om te helpen.

De uitdaging is hoe waarde toe te passen op elk van die kleine problemen en kansen. Mijn mening is dat het net zoiets is als vroeger, toen de olieman de treinwielen geolied hield, zodat hij sneller en gemakkelijker over het spoor kon rijden. Haal de oliebus weg en de trein stopt. De olieman weet waar, wanneer, waarom en hoeveel. Ik voel me de olieman, maar dan op een veel bredere schaal. De vragen die mij worden gesteld, vereisen de expertise en ervaring die ik de afgelopen 2 decennia heb opgebouwd.

Het is echter moeilijk om de olieman te waarderen of te onthouden als er een trein over de rails rolt. De trein, de kolen, de conducteur, het spoor… het zijn allemaal 'grote' uitgaven en 'grote' oplossingen die nauwkeurig gemeten kunnen worden. Een olieman zijn is niet zo eenvoudig. Ik weet dat de trein veel sneller rijdt dan het zou zijn geweest als ik de sporen niet had gesmeerd - maar er is echt geen zekere manier om de impact op zo'n korrelige schaal te meten.

Heb je geen oliebol? U kunt die middelen elders kopen of zelf het onderzoek doen. Het voegt alleen maar tijd, kosten en risico's toe en kan de kwaliteit van de service die u uw klanten biedt, verminderen. U zou een olieman moeten hebben, dat zou elke organisatie moeten hebben.

Dit doet het niet geluid nederig, maar in mijn nederig mening, ik geloof dat grote leiders vaak zijn oliemachines. Ze werken elke dag hard om obstakels te verwijderen, zodat degenen om hen heen harder kunnen duwen, sneller kunnen rennen en succesvoller kunnen zijn. Teams houden van de olieman omdat ze deze kunnen gebruiken om succesvoller te zijn. De vraag is of de olieman de verdiende erkenning krijgt of begrepen wordt voor de geboden waarde.

Wat gebeurt er als uw waarde in twijfel wordt getrokken?

Stop je met oliën en zet je de trein in gevaar en bouw je wrok op bij de andere werknemers die op je rekenen? Streeft u in plaats daarvan grotere projecten en kansen na waarbij uw waarde absoluut wordt gemeten en begrepen?

Of... blijf je bij waar je goed in bent? U bent misschien de drijvende kracht achter het succes van uw bedrijf, maar het risico is dat sommigen het niet herkennen, niet weten hoe ze het moeten meten, waarderen... en er vaak vraagtekens bij zetten. Als u in deze wereld van gegevens en analyse geen antwoord kunt geven op uw waarde voor een organisatie, kunt u in de problemen komen.

Ben je een olieman? Heeft u een olieman op het werk? Wie houdt je oliekan vast?

5 reacties

  1. 1

    Doug:
    Zeer interessante aanpak met het "Oiler" -concept en IMHO, je bent precies op schema. In mijn leidinggevende dagen koos ik voor een iets andere benadering bij het adviseren van mijn managers over managen en vandaag vertel ik in mijn managementlessen mijn studenten dat de taak van een manager: "is om een ​​omgeving te bieden waarin de werknemers kunnen slagen" Dit is gewoon een andere manier van hen te vertellen dat ze verantwoordelijk zijn voor het zijn van de oliemaatschappijen van de "tinmen" of hun werknemers en niet noodzakelijkerwijs voor de trein of de organisatie.

    Ik hou echt van de metafoor en zal deze in de toekomst gebruiken. Bedankt voor de post

  2. 3
  3. 4

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.