Wees egoïstisch over onbaatzuchtige netwerken

Deze week heb ik een aantal moeilijke gesprekken gehad met een aantal bedrijven waar ik veel om geef. Ze weten dat ik om hen geef, want ik heb ze onder mijn hoede genomen en houd ze verantwoordelijk. Mijn netwerk is mijn investering en waar ik de meeste return on investment haal.

  • Technologiebedrijven waar ik mee werk, krijgen altijd een luisterend oor van mij. ik altijd problemen, ideeën en complimenten aan hun teams rapporteren. Voor elke persoon die klaagt, zijn er honderden anderen die je gewoon zullen verlaten en een andere verkoper zullen zoeken. Het is van cruciaal belang dat u, als u om uw leveranciers van oplossingen geeft, de moeilijke gesprekken met hen voert over wat er mis is gegaan of waarom.
  • Er zijn verschillende netwerktools en gemeenschappen waartoe ik behoor. Netwerken is opwindend en vermoeiend. Als klein bedrijf is mijn netwerk de sleutel tot mijn succes. Met wie ik mij omring reflecteert op mijn bedrijf en brengt ook zaken binnen. Sommige van mijn netwerken zijn onbaatzuchtig - ze doen altijd hun best om zaken in mijn schoot te schuiven. Ik voel me schuldig en grijp altijd kansen om iets terug te doen. Sommige zijn echter egoïstisch en meten onze relatie alleen af ​​aan wat ik ze heb gegeven.

het netwerkSociale media werpen een enorm net uit. Ik evalueer voortdurend waar ik de volgende keer moet spreken, of het wel of niet moet betalen, of dat ik de tijd en het geld uit mijn schema moet halen om daar te zijn. Ik review platforms om op te schrijven en te promoten. Ik denk aan bloggen versus video versus podcasting. Ik denk erover om commentaar te geven op andere sites en contact te leggen met marktleiders. Het is veel werk.

Als consultant heb ik heel weinig 'recurrente inkomsten', dus het grootste deel van mijn inkomen krijg ik door mijn tijd te verkopen. Dat betekent dat bij elk kopje koffie, elk telefoontje of elke e-mail die ik beantwoord, ik het risico loop inkomsten te verliezen.

Nieuwsgierig: Hoe productief zouden we zijn als we elkaar zouden moeten betalen voor elke ontmoeting die we met elkaar hebben. Als ik je bel voor koffie, wat als ik je uurtarief moet betalen. Zou ik je nog steeds bellen voor koffie?

Het is belangrijk dat u uw netwerk constant evalueert om erachter te komen waar u investeert en of het zijn vruchten afwerpt. Zaken zijn zaken natuurlijk. Wees egoïstisch over het vinden van een onbaatzuchtig netwerk. Ik zou niet succesvol zijn als het niet voor mijn belangrijkste klanten was - Compendium, ChaCha, Webtrends als Walker-informatie staan ​​op die lijst. Met "sleutel" bedoel ik inkomsten;).

Terwijl ik nadenk over die relaties en hoe ze zijn geëvolueerd, zijn ze allemaal voortgekomen uit mijn relatie met een enkele ondernemer - Chris Baggott. Degenen onder jullie die Chris en mij kennen, weten dat we veel respect voor elkaar hebben - en we zijn allebei heel eerlijk tegen elkaar. Chris is de doorgewinterde evangelist - hij doet altijd zijn best om zijn bedrijven in de schijnwerpers te krijgen… dat kan egoïstisch overkomen. Als ik echter naar mijn succes en mijn lijst met klanten kijk, zijn ze door de jaren heen allemaal geëvolueerd door mijn relatie met Chris.

Waar haal je klanten vandaan? Waar haalt u uw leads voor uw bedrijf vandaan? Aan wie heb je je succes te danken? Doe je de gunst terug? Het zal je misschien verbazen als je erachter komt.

Bedankt Chris!

Nog een laatste opmerking: Dit bericht is niet bedoeld om een ​​van de andere mensen die zo cruciaal zijn voor het succes en de groei van mijn bedrijf te kleineren. Je weet wie je bent! Ik wil alleen wat licht werpen op het feit dat sommigen van ons de mensen in ons netwerk niet echt evalueren en waarderen voor de daadwerkelijke zaken die ze leveren. Ik denk dat ik mijn relatie met Chris als vanzelfsprekend heb beschouwd en niet besefte hoe belangrijk hij voor mij was.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.