Evenementregistratie Rant

cvent voorbeeld 1

In de lente was er een geweldig, fantastisch, prachtig evenement dat een geweldige organisatie, Express Employment Professionals, sponsorde. Het programma zelf was een dynamische line-up van sprekers, waaronder Indy's eigen Peyton Manning. Het personeel heeft het evenement feilloos uitgevoerd en ik denk dat het publiek enorm onder de indruk was. In feite heb ik maar één klacht - en die heeft niets te maken met de dag van die gebeurtenis.

Helaas is die klacht een doozy. Dit evenement had een vreselijke registratie-ervaring. Neem plaats op uw stoel, dit wordt een lange rit.

Ik wist vanaf het begin dat het slecht zou worden, dus nam ik een paar schermafbeeldingen. Hier is hoe het begon.

De aankondigingse-mail

Op een dag kreeg ik dit bericht in mijn inbox. Neem een ​​kijkje en doe mee na de afbeelding:

cvent voorbeeld 1

Ik moet toegeven dat dit geen slechte e-mail is. De call-to-action staat misschien wat ver beneden op de pagina, maar staat daar in vetgedrukte, onderstreepte letters: Vraag vandaag nog uw tickets aan. Ze bevatten zelfs de URL voor de registratiepagina daar in de hoofdtekst van de e-mail. Dat is slim, want als ik dit op een mobiel apparaat lees of als iemand de e-mail heeft uitgeprint, kan ik nog steeds op de link "klikken" door hem opnieuw te typen!

Dus waar is die link gebleven? Het ging naar ...

De bestemmingspagina

cvent voorbeeld 2

Nou, eerst moest ik een tussenliggende landingspagina doorlopen. Oké, nog een klik is een beetje vervelend, maar dit is niet zo erg. Ik heb deze pagina niet echt gelezen, ik heb gewoon op de grote knop gedrukt ... wat me naar ...

De introductie-een-evenementpagina

Op dit punt ben ik opnieuw omgeleid naar een andere webpagina, die een hoop informatie bevat. Hier is het schema, hier is het locatieadres, een kaart, een routebeschrijving, sociale links naar Express. Kijk zelf maar:

cvent voorbeeld 3

Maar dit is natuurlijk nog niet echt relevant. Ik moet nog steeds "tickets aanvragen" voordat ik om al deze details geef. De exacte routebeschrijving naar de locatie maakt niet uit totdat ik kaartjes heb.

Ik ga nu niet naar je LinkedIn-pagina of volg je nu niet op Twitter. Ik heb een doel voor ogen: schrijf je in voor jouw evenement! We kunnen praten over betrokkenheid bij sociale media na Ik krijg mijn kaartjes. Tenslotte, proberen niet een ziljoen andere Peyton Manning-fans op exact hetzelfde moment kaartjes te krijgen?

Oké, er is op de knop geklikt, wat me naar een bekend formulier leidt met de naam ...

De feitelijke registratiepagina

cvent voorbeeld 4

Ja, dat is mijn commentaar. U herinnert zich misschien dat ik geïnteresseerd ben in het idee van gebeurtenisregistratie met één klik. Ik denk dat ik een beetje verbaasd was dat e-mailmarketing van wereldklasse van ExactTarget (hou van jullie!) En evenementbeheersoftware van wereldklasse van Cvent (hou van jullie ook!) Geen unieke link zou hebben opgeleverd die mijn gegevens vooraf invult. . Je kent tenminste mijn e-mailadres!

Nou, ik ben nu tenminste klaar. (Oeps, druk bijna op 'Annuleren' omdat het zo dichtbij was. Zeg, ik wou dat Jakob Nielsen deze had geïdentificeerd als een vreselijk idee meer dan tien jaar geleden. In ieder geval…)

De feitelijke registratiepagina, vervolg

Maar blijkbaar is één registratiepagina niet genoeg. We hebben om de een of andere reden een tweede pagina nodig.

cvent voorbeeld 5

Misschien voor het geval mensen het formulier verlaten zodra ze bij dit formulier zijn aangekomen? Het is niet zo dat het formulier daadwerkelijk wordt gevalideerd. Ja, ik heb geprobeerd een postcode in te voeren met allemaal letters en een verzonnen telefoonnummer. En ik klikte op "Opslaan en Volgende" (ik wilde mijn werk "opslaan", maar het was niet zo veel werk.) Dit leidde me naar ...

De bevestiging dat u zich wilde registreren

Ja, ik heb de dingen juist getypt! Dat is wat deze pagina zegt en vereist dat ik nog een keer klik.

cvent voorbeeld 6

Nu moeten we klaar zijn. Tenslotte! Dus nu is het tijd voor de

De registratiebevestiging die geen bevestiging is

In grote letters op de kop van het tabblad staat 'Bevestiging'. Maar als je de tekst leest, die ik voor je heb opgeblazen in de schermkap hieronder, kun je zien dat dit in feite niet echt een bevestiging is. In feite lijkt het er nu op dat de kans om "een ticket aan te vragen" echt een kans is om "de kans te krijgen beschouwd voor een kaartje. "

cvent voorbeeld 7

Opmerking: ik sprak later met enkele mensen met Express Personnel, en deze benadering is achteraf logisch. Ze wilden het evenement promoten bij een breed publiek, maar ze wilden ook proberen ervoor te zorgen dat de voorkeursklanten en prospects voorop stonden. Ik vertelde hen dat de taal in de e-mail en de promotie naar mijn mening geen enkele vorm van selectie inhielden en dat ik het gevoel had dat ik net vijf minuten van mijn tijd had verspild. Ik denk dat ze waarschijnlijk een slimme zakelijke beslissing hebben genomen in termen van het kiezen van bezoekers die goed zouden zijn voor hun bedrijf, maar ik ben geen fan van de formulering die me op dit punt heeft gebracht.

Nu ben ik nog steeds vrij niet onder de indruk van dit registratiesysteem. Het heeft me niet alleen door een half dozijn schermen laten klikken terwijl ik voornamelijk nepinformatie kon geven, het heeft blijkbaar niet de mogelijkheid om de huidige datum te bepalen. Als dat wel het geval was, zou ik niet in mijn eigen agenda hoeven te kijken om erachter te komen of het momenteel vóór of na 15 april is. Het systeem zou in staat moeten zijn om het juiste bericht weer te geven!

Hoe dan ook, ik ben klaar. Ik denk dat ik tot 2 mei zal wachten om te horen of ik een kaartje krijg. Maar wacht, daar is de ...

E-mailbevestiging die ik moet opslaan

Dit registratiesysteem weet zeker wie ik ben. Toch moet ik een e-mail bewaren voor een gratis ticket? Ik ben duidelijk de enige met dit e-mailadres.

cvent voorbeeld 8

En dit registratiesysteem kan dat zeker tellen. De uitdrukking "beschikbaarheid van tickets" houdt in dat het systeem niet in staat is om het aantal stoelen dat al is toegewezen, bij te houden!

De verrassingsmail

Op 22 april ontving ik weer een e-mail. Ik nam aan dat ik zou leren of ik kaartjes zou krijgen. Maar in plaats daarvan kreeg ik iets dat veel verwarrender was:

cvent voorbeeld 9

Op dat moment wist ik niet zeker wat er aan de hand was. Was ik “geselecteerd” om met gewone tickets aanwezig te zijn, en had ik dan ook de kans om mee te doen aan deze wedstrijd? Ook het verschijnen van de knop 'Tickets aanvragen' onderaan was verontrustend. Dit leidde terug naar hetzelfde formulier dat ik al had ingevuld. Dus misschien werd mijn oorspronkelijke registratie genegeerd? Het is duidelijk dat ze dit naar hetzelfde e-mailadres hebben gestuurd, zoals aangegeven in de voettekst.

Ik besloot om goed genoeg met rust te gaan. En dan…

De feitelijke acceptatie-e-mail

Op 4 mei kreeg ik dit e-mailbericht. Het zag er eerst bekend uit, maar toen besefte ik dat ik binnen was!

cvent voorbeeld 9

Ik begreep niet waarom ze langs mijn kantoor wilden komen om me kaartjes te geven. Ik had de e-mail gewoon kunnen afdrukken. En iemand heeft ze onder de deur afgezet, maar er was op dat moment niemand, dus ik denk dat het misschien een verspilling van een reis was.

Samengevat

Ik kan je niet vertellen hoe geweldig het feitelijke evenement was op 18 mei. Perfect in elk opzicht. Fantastische toespraken. Geweldige uitvoering. Prachtig ingerichte locatie. Goed eten en erg energiek. Maar de aanloop was behoorlijk vreselijk, vooral gezien de reputatie van wereldklasse van de twee bedrijven die betrokken zijn bij evenementregistratie. Wat is er gebeurd?

Mijn theorie

Ik denk dat ExactTarget en Cvent slechts platforms zijn en dat u ze kunt misbruiken zoals u elke andere technologie kunt misbruiken. Ik denk dat er waarschijnlijk een organisatorisch probleem was met het opzetten van het evenementregistratiesysteem en het team dat dit deed, gebruikte de beschikbare expertise niet om de registratie-ervaring te ontwerpen. De boodschap moet echter duidelijk zijn: geweldige evenementen moeten een soepele, gemakkelijk te gebruiken evenementregistratie hebben. Dat is een onderdeel van uw marketing! Tijdens de ervaring zullen meer mensen meer betrokken zijn als het gemakkelijk is om u aan te melden, gemakkelijk te gebruiken en gemakkelijk te begrijpen wat u aanbiedt.

Zo eindigt mijn tirade.

2 reacties

  1. 1

    Het evenement was misschien geweldig, maar ik twijfel er niet aan dat ze onderweg zoveel geweldige registranten hebben verloren vanwege de frustrerende en belachelijke stappen. Ik geef ze geen pas, ongeacht hun bedrijf en het proces. Wat ze zeiden was dat het logisch was voor "hen" ... niet dat het logisch was voor "jou". En "jij" moet er altijd meer toe doen dan "zij".

  2. 2

    Verbazingwekkend. Zoiets zou ervoor gezorgd hebben dat ik de kaartjes niet alleen op basis van het ding wilde hebben. Maar als ze bereid zijn de kaartjes bij mij te bezorgen, zal ik ze graag de weg wijzen. Ze moeten eerst in de auto stappen en gaan rijden. Ik vertel ze in welke richting ze 12 mijl hebben gereden.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.