Expertise is gratis, middelen zijn niet ...

InformatieIk ben thuis vandaag. Ik voel me niet goed – ik denk dat vele, vele, vele uren werk en stress me inhalen. Ik rolde op de bank en de elektriciteit viel uit. Het kan alleen maar erger worden als het regent en koud is.

Ik had vanmorgen wat tijd om te lezen en te slapen om te proberen de bug die ik heb van me af te schudden. TechZ merkte op bij alle boeken die ik aan het lezen ben... het is meestal nooit minder dan 3. Ik ben er nu 3 aan het lezen en heb er daarna nog 2 te wachten. Ik hou van lezen. Het maakt mijn hoofd leeg en vermaakt me meer dan het kijken naar een film of televisie. Ik vertel mijn kinderen dat het mooie van lezen is dat je de foto of film in je hoofd kunt schilderen. Als ik naar een film ga die over een boek is geschreven, ben ik meestal teleurgesteld.

Ik dwaal af ... en ik heb nog maar 30 minuten over op mijn laptop. En mijn buurman kan binnenkort ontdekken dat ik zijn router kaping (natuurlijk onbeveiligd). Terwijl ik las, begon ik na te denken en wilde erover schrijven.

Hier is mijn theorie… informatie is niet meer zoveel waard als vroeger. Met internet wordt kennis met de seconde goedkoper en goedkoper. De dagen van het inhuren van de consultants om ons te vertellen wat we moeten doen zijn ver achter ons. In plaats daarvan huren we consultants in om wat zij doen wel voor ons doen.

Middelen worden steeds waardevoller en kennis neemt af.

Ik heb genoeg kennis om een ​​geweldig bedrijf op te bouwen. Wat ik mis zijn de middelen - tijd en geld. Als ik perspectiefconsulenten interview, is dat meestal niet vanwege wat ze me wel of niet kunnen vertellen. In feite begrijp ik meestal iets meer dan zij van wat ik van hen vraag. Als ik me op mijn gemak bij hen voel, huur ik ze in om het werk te doen ... omdat ze hun aandacht uitsluitend op het probleem kunnen richten. Ik kan het me niet veroorloven om dat te doen.

Jaren geleden repareerde ik mijn eigen auto. Ik had alles gedaan wat er aan een auto te doen was. Ik had de tijd, dus ik zou een boek gaan kopen en het eruit slaan. Naarmate ik ouder word, vind ik het niet meer leuk om mijn knokkels te schrapen, dus breng ik het gewoon naar een winkel. Het is meer van mijn tijd waard om iemand anders het te laten repareren dan dat ik het repareer. Zelfs met de exorbitante kosten van auto-onderhoud.

Is dit niet de richting waarin alles zich beweegt? Laten we als voorbeeld Search Engine Optimization (SEO) nemen. Ik ben er vrij zeker van dat ik, gezien de tijd, sandbox-omgevingen zou kunnen bouwen, tweaken en experimenteren om te zien hoe ik de top van elk van de algoritmen van de zoekmachine kan bereiken. Maar daar heb ik geen tijd voor. Natuurlijk - niet iedereen zou een blog kunnen lezen en daarmee beginnen. Ik begrijp het... maar veel mensen kunnen dat.

SEO kennis is gratis – er is een behoorlijke verzameling SEO-sites en blogs op internet die voortdurend hun tests en bevindingen posten. (Ik heb een paar van de tweaks op mijn site gebruikt). Ik probeer SEO Consultants niet neer te halen ... dat zijn ze wel waard het geld. Maar ze zijn het geld niet waard vanwege hun expertise, ze zijn het geld waard als een waardevolle hulpbron. Ze doen het elke dag zodat jij dat niet hoeft te doen!

Het internet is de Informatiesnelweg. Ik weet dat dat oud en cliché is, maar het is waar. Het verspreiden van kennis wordt steeds goedkoper. Als ik wil weten hoe ik de droge huid van mijn Jack Russell moet behandelen of als ik een Ajax-raamwerk wil maken... dan hoef ik het maar op te zoeken.

Nu het internet overzichtelijker wordt en het zoeken naar informatie gemakkelijker wordt, denk ik dat het belangrijk is dat we onszelf minder zien als 'experts' en meer als 'hulpbronnen'. Expertise is alom aanwezig en ligt voor het oprapen. Middelen zijn dat niet.

Ben je het er mee eens?

Een reactie

  1. 1

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.