Facebook heeft een respectvolle en open dialoog vernietigd ... en ik ben klaar

No Comment

Dit zijn een paar moeilijke maanden geweest voor ons land. De verkiezingen, COVID-19, en de gruwelijke moord op George Floyd hebben ons land letterlijk op de knieën gebracht.

Ik wil niet dat iemand gelooft dat dit een boo-hoo-artikel is. Als we het genoegen hebben gehad om online samen te klitten, weet je dat ik het als een bloedsport heb behandeld. Toen ik op jonge leeftijd in een huis woonde dat verdeeld was door religie en politieke voorkeur, leerde ik hoe ik mijn geloof en gevoelens moest onderzoeken, verdedigen en bespreken. Ik vond het heerlijk om granaten en een paar zingers te gooien.

Hoewel de politiek altijd een gladde helling is geweest voor een respectvol gesprek, zowel online als offline, voelde ik me altijd zowel gedwongen als zelfs aangemoedigd om mijn gedachten online te delen. Ik verkeerde in de waan dat ik hielp.

ik dacht altijd social media was een veilige plek om een ​​open dialoog te voeren met mensen met wie ik het niet eens was. Terwijl Twitter een plek was waar ik een feit of gedachte kon delen, was Facebook de thuisbasis voor mijn favoriete passie. Ik hou van mensen en ik ben gefascineerd door onze verschillen. Ik genoot van de gelegenheid om politiek, geneeskunde, technologie, religie of enig ander onderwerp te bespreken, zodat ik anderen beter kon begrijpen, mijn eigen overtuigingen in twijfel kon trekken en mijn logica kon delen.

De overgrote meerderheid van mijn land gelooft in dezelfde dingen: raciale en gendergelijkheid, economische kansen, toegang tot kwaliteit, betaalbare gezondheidszorg, minder schietpartijen, een einde aan oorlogen… om er maar een paar te noemen. Als je het nieuws uit een ander land bekijkt, is dat waarschijnlijk niet het mediaprofiel ... maar het is de waarheid.

Natuurlijk verschillen we vaak enorm in hoe we die doelen bereiken, maar het zijn nog steeds dezelfde doelen. Ik verzeker je dat ik elke collega mee kan nemen voor een drankje, elk onderwerp kan bespreken, en je zult merken dat we allebei empathisch, medelevend en respectvol zijn.

Niet zo op Facebook.

In de afgelopen maanden heb ik veel gedachten en meningen gedeeld ... en de reactie was niet wat ik ooit had verwacht.

  • Ik deelde de tragische moord op iemand in mijn stad en werd ervan beschuldigd zijn moord te gebruiken voor mijn eigen verhaal.
  • Ik predikte geweldloosheid en werd een witvlak en racist.
  • Ik deelde verhalen over mijn vrienden die pijn hadden van de lockdown en kreeg te horen dat ik anderen wilde vermoorden.
  • Ik deelde mijn mening over gendergelijkheid en werd een mansplainer door een collega die ik respecteerde en promootte in mijn stad.

Als de huidige regering iets deed dat ik op prijs stelde - zoals het doorvoeren van gevangenishervorming - werd ik aangevallen omdat ik een MAGA-volgeling was. Als ik kritiek had op de regering omdat ze iets verdeeldheid zaaide, werd ik aangevallen omdat ik radicaal links was.

Mijn vrienden aan de rechterkant vallen mijn vrienden aan de linkerkant aan. Mijn vrienden aan de linkerkant vallen mijn vrienden aan de rechterkant aan. Mijn christelijke vrienden vallen mijn homovrienden aan. Mijn atheïstische vrienden vallen mijn christelijke vrienden aan. Mijn werknemersvrienden vallen mijn bedrijfseigenaarsvrienden aan. De vrienden van mijn bedrijfseigenaar vallen mijn werknemersvrienden aan.

Als ik hen vroeg om elkaar niet meer aan te vallen, werd ik ervan beschuldigd een open dialoog. Iedereen voelde zich thuis en viel me in het openbaar aan. Privé kwam het ook. Mijn boodschapper staat vol met berichten die eisen hoe ik het anders de kant van de personen. Ik kreeg zelfs een paar telefoontjes van goede vrienden waar ze om de beurt tegen me schreeuwden.

Na zoveel jaren van sociale media te hebben gehouden en een open dialoog op Facebook te hebben omarmd, ben ik klaar. Facebook is niet de plek voor een open dialoog. Het is een plek waar de maffia en algoritmen hard werken om je te pesten en af ​​te breken.

Facebook is een plek waar je wordt uitgescholden, ontevreden, beschuldigd, uitgescholden, bijgenaamd en met minachting wordt behandeld. De overgrote meerderheid van de mensen op Facebook willen geen respectvolle verschillen, ze haten elk verschil. Mensen willen niets leren of worden blootgesteld aan nieuwe ideeën, ze willen meer redenen vinden om anderen te haten als ze anders denken dan jij. En ze houden absoluut van algoritmen die de woede opvangen.

Afgezien van de bittere minachting en woede, is het schelden en het gebrek aan respect ondoorgrondelijk. Mensen zouden nooit persoonlijk met je praten zoals ze online met je praten.

De wereld is apart

Het doet me vaak denken aan de World's Apart-campagne van Heineken. Als mensen uit totaal verschillende werelden bij elkaar gingen zitten, behandelden ze elkaar met respect, mededogen en empathie.

Niet zo op sociale media. En vooral op Facebook. Ik ben bang dat de algoritmen van Facebook verdeeldheid stimuleren en helemaal niet helpen bij een open, respectvolle dialoog. Facebook is het equivalent van een volle gladiatorenring, niet een reep met een paar biertjes erop.

Nogmaals, ik ben hier niet onschuldig. Ik heb mezelf verschillende keren verontschuldigd omdat ik mijn geduld verloor.

Ik ben uitgeput. Ik ben klaar. De menigte won.

Op Facebook zal ik nu net als iedereen een stille toeschouwer zijn, zorgvuldig inhoud samenstellen en delen die vermijdt elke inzicht in mijn overtuigingen. Ik deel foto's van mijn hond, een heerlijk bord, een nieuwe bourbon en zelfs enkele avonden in de stad. Maar vanaf nu voeg ik mijn twee cent niet toe, geef ik mijn inzichten of deel ik een gedachte over iets controversieel. Het is te pijnlijk.

Transparantie van bedrijven

Ok, dat is geweldig… maar wat heeft dit te maken met uw bedrijf en uw marketing?

Er zijn veel mensen in mijn branche die oproepen tot bedrijven meer transparant over hun overtuigingen en filantropische initiatieven als onderdeel van een algemene marketingstrategie. De overtuiging is dat consumenten eisen dat bedrijven transparant zijn in hun steun, ook al is dit controversieel.

Hoewel ik die personen respecteer, ben ik het hierover respectvol met hen oneens. Ik kan zelfs ondubbelzinnig zeggen dat het me minstens één klant heeft gekost die mijn mening online heeft gelezen. Hoewel de diensten die ik leverde verschillende bedrijven van deze collega voortstuwden, had hij bezwaar tegen iets dat ik online zei en vroeg hij nooit meer om mijn diensten.

Tenzij je gelooft dat je doelgroep de maffia is en je de aanval van degenen die het niet eens zijn, kunt overleven, zou ik het koste wat het kost vermijden. Mensen willen geen open dialoog online, vooral niet op Facebook.

Als uw publiek niet de maffia is, komen ze ook voor uw gezelschap.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.