De hogere klasse van sociale media ontbreekt ons

social media rockster

Op de middelbare school van mijn dochter hadden ze een gebied dat heilig was voor senioren, het 'senior tapijt'. Het 'senior tapijt' was een comfortabel gedeelte ingebouwd in een ruimte in de grote zalen van haar middelbare school waar de hogere klasse kon rondhangen. Er mochten geen eerstejaars of junioren op de senior tapijt.

Klinkt gemeen, niet? In theorie geeft het de senioren een gevoel van voldoening en trots. En misschien geeft het de lagere klassen wel een gretigheid om op te staan, zodat op een dag het vloerkleed van hen is. Zoals elke klasse Het gevaar is echter de groeiende scheiding tussen de hogere klasse en de anderen.

In de begintijd van sociale media was er geen klassensysteem. Toen iemand een geweldige blogpost over de blogosfeer schreef, hebben we de auteur allemaal aangemoedigd en gepromoot. In feite promootte ik lange tijd alleen blogposts van nieuwe blogs die ik ontdekte in een poging ze aan te moedigen en ervoor te zorgen dat ze een deel van de aandacht kregen. Veel van mijn vrienden die vandaag online zijn, waren mensen die mijn blog hebben ontdekt en gedeeld of vice versa.

Social media heeft veranderd. Een klassensysteem is absoluut op zijn plaats. En de hogere klasse vervreemdt de wereld op een comfortabele manier van hun 'senior tapijt'. Ik behoor niet tot de hogere klasse, maar ik zou graag denken dat ik er dichtbij ben. Maar soms voelt het niet zo. Ik reik uit naar velen in de hogere klasse en ze reageren niet. Ze reageren niet op Twitter, Facebook, Google+ of zelfs niet per e-mail.

Disclosure: Dit bericht kan ook heel goed mijn gedrag beschrijven. Ik bekritiseer anderen niet zozeer als alleen maar het observeren van een verandering in het sociale media-universum.

Het is geweldig. Terwijl deze mensen boeken schrijven over de kracht van sociale media en hun verhalen vertellen over de kansen die anderen hen hebben gegeven, verzuimen ze de volgende persoon een hand te reiken. Ik lees veel van hun blogs en zie tonnen reacties van toegewijde volgers die hen retweeten, delen en feliciteren met de geweldige inhoud ... zonder reactie van de expert. Geen. Geen piep.

Met de groei van deze industrie beweer ik op geen enkele manier dat elk verzoek moet worden beantwoord - de aantallen zijn gewoon te groot. Zelf heb ik het onmogelijk gevonden om op elk verzoek te reageren. Maar ik do proberen. Als er een gesprek ontstaat op mijn sociale netwerk en ik weet ervan, voel ik me absoluut genoodzaakt om deel te nemen aan het gesprek. Het is het minste dat ik kan doen, aangezien mijn sociale medianetwerk niet de autoriteit zou hebben als het niet voor elke lezer en volger was.

Ik ga geen namen noemen, en ik ga ook niet zeggen dat het iedereen is. Er zijn genoeg uitzonderingen. Er zijn echter ook tal van rocksterren op sociale media die hun eigen hondenvoer niet opeten. Ze gaan erop uit en schrijven boeken, spreken en overleggen met grote bedrijven – ze schelden ze uit als ze niet transparant zijn, noch bezig. En dan bellen ze hun andere vrienden uit de hogere klasse en kletsen met hen onder het genot van een lekkere fles wijn in het plaatselijke steakhouse in de vallei, waarbij ze hun eigen netwerk negeren.

Geloof de hype niet mensen. Als je een van deze professionals volgt, hun boeken koopt en ze gaat zien praten... neem dan een paar minuten de tijd om hun activiteit te bekijken. Volgen ze hun eigen richtlijnen? Reageren ze op eerstejaars en junioren op hun Facebook-pagina? Retweeten ze geweldige reacties van volgers die geen volgers hebben? Volgen ze de gesprekken in de reacties van hun eigen blog?

Als ze dat niet doen, ga dan iemand zoeken die dat wel doet! Trek het kleed eronder vandaan.

13 reacties

 1. 1

  Ik wou dat ik kon zeggen dat ik het eens ben met je berichten, en ik weet zeker dat wat je zegt klopt voor veel gebruikers van sociale media en bloggers, maar ik beschouw mezelf als een junior in de blogwereld en ik heb niets dan goede ervaringen gehad met het bereiken van contact aan enkele senioren.

  Ik heb reacties gekregen van enkele grote jongens zoals Chris Brogan, Jason Falls, Scott Stratten, Dave Kerpen enz. Ik heb ook een paar keer over Dave Kerpen en zijn boeken geschreven en hij heeft mijn berichten op zijn sociale netwerken gedeeld.

  Uit ervaring heb ik ontdekt dat veel van de grote jongens op sociale media oefenen wat ze prediken, wat waarschijnlijk de reden is waarom ze zo succesvol zijn.

 2. 4

  Douglas, Yikes! Ik hoop dat ik niet in de categorie "slechte senioren" zit. Ik vind het leuk om te denken dat ik contact opneem, reageer en betrokken ben. Zijn er mensen die ik onderweg misschien heb gekleineerd? Natuurlijk. Er zijn momenten dat ik me niet (of niet) kan engageren. Vorige week was ik bijvoorbeeld in het afgelegen Peru en Bolivia en had ik zeer beperkte toegang tot internet (slechts ongeveer een uur per dag). Gisteren zat ik 10 uur in het vliegtuig. Soms krijg ik na een toespraak 200 of 300 tweets en 50 Facebook-vriendschapsverzoeken. Ik verzin geen excuses, ik noem alleen de realiteit. Meestal probeer ik echter benaderbaar te zijn.

 3. 5

  @douglaskarr: disqus @ google-4e3cce4e05af3f9a841d921fe02f1ea7: disqus @matts Southern: disqus Goede observatie. Ik zie zeker een aantal van de senioren “exclusieve clubs” vormen die contact zoeken met de nieuweling met als motief geen echte connectie te zijn, maar in de hoop hen in een “gratis” webinar te binden dat dan een verkooppraatje wordt. Het punt is dat ze, net als degenen op het seniorenkleed, snel verder moeten en evolueren, anders worden ze zelf de verliezer die vastzit in de 12e klas.

  • 6

   Ik ben dol op de opmerking over "12e klas herhalen"! Er is ook een analogie met die mensen van de middelbare school die nog steeds thuis wonen, gas pompen en nadenken over hun dagen als voetbalster als de beste die het ooit voor hen zal zijn.

 4. 7

  Is dit zo verrassend. De managementadviesbureaus prediken de kracht van transformatie, maar zijn het meest resistent tegen verandering. FEIT: ze implementeren SAP nog steeds zoals ze 20 jaar geleden waren. De "social media goeroes" zijn dus gewoon consultants. En vergeet niet dat een adviseur iemand is die 1,000 manieren kent om de liefde te bedrijven, maar geen vriendin heeft. (openbaarmaking: ik was een partner met een van de Big4)

  • 8

   In mijn geval ben ik tenminste geen adviseur. Ik schrijf boeken, geef toespraken, geef masterclasses, geef coaching en zit in adviesraden. De afgelopen 6 jaar heb ik echter geen advies gegeven.

 5. 9

  Ik heb soortgelijke gedachten gehad, heb het eerder geschreven .. nog steeds een 'kilometerstand kan variëren' situatie. Zoals Matt heb ik de 'elite' gezien en meegemaakt die hun praatjes liep en zoals jij ze hebt gezien .. niet zo veel. Ik heb er een paar zien binnendringen in hun gelederen, om zo te zeggen, maar anderen zijn weggelaten. Denkend aan degenen die de cyclus gaande houden ... we kunnen zien of onze consultants niet oefenen wat ze prediken, als we de boeken kopen, de lezingen bijwonen, de hoge advieskosten betalen, op de buttons en badges klikken en dat spel blijven spelen . Dus ik weet niet zeker of zij ons in de steek laten .. koper pas op toch?

  Op dit moment ben ik mijn focus. Ik probeer me niet zoveel zorgen te maken over anderen, dingen die ik niet kan beheersen. Ik blijf mijn ding doen, hard werken om meer te doen, het beter doen voor mij, mijn klanten, mijn biz. FWIW.

 6. 10

  @douglas, waarschijnlijk is wat je zegt correct, waarschijnlijk is het jou overkomen, waarschijnlijk bereiken "senioren" een stadium om alleen te reageren op gesprekken die worden gevoerd met de grote jongens omdat ze waarde toevoegen ... maar de basis van wat je zegt klinkt een beetje verkeerd. Het bereiken van het hoogste niveau op sociale media verplicht je NIET om op elke post of opmerking te reageren, of op posts die mogelijk geen waarde toevoegen. Dat is uiteindelijk de reden waarom ze hier zijn (kruiden toevoegen aan het gesprek). En voor sommigen zoals @David Meerman, is het ons onmogelijk om dit te doen (tenzij hij een assistent inhuurt).

  • 11

   Ik heb het idee onderzocht om een ​​assistent te hebben. Maar ik ben tot de conclusie gekomen dat er op geen enkele manier mogelijk is dat iemand anders meedoet aan de sociale media met mijn naam. Echt niet. Als mijn naam erop staat, heb ik het geschreven. Ik heb mensen zoals Guy Kawasaki verteld dat ik hou van wat ze doen, maar het niet eens ben met automatisch posten en posten door assistenten.

 7. 12

  Ten eerste erken en benadruk ik de exponentiële groei in sociale media en het daarmee gepaard gaande "volger-schip". Ten tweede kozen sommige mensen ervoor om de bandbreedte, berichten en inboxen niet bewust te verstoppen door onnodig commentaar en "retweets" te erkennen. Eindelijk is dit het leven. Je krijgt GEEN medaille alleen voor het verschijnen. Echte betrokkenheid vraagt ​​om reactie; "Ditto-heads" niet.

 8. 13

  Douglas Marjorie Clayman schreef er zojuist op een andere manier over, in dezelfde geest. Ik heb hier vier jaar geleden het einde van gekregen en was toen en nu even geschokt. Hun acties waren zo niet in overeenstemming met wat ze zeiden, ik leerde snel wie vol was met ^ * (.

  Het is frustrerend als je dergelijk gedrag ziet en toen zei ik gewoon whateva, hield mijn focus op wat ik aan het groeien was voor mijn bedrijf. Aan de andere kant van deze puinhoop ken ik elke stap van de weg, door elke week waarde te leveren aan luisteraars - elke luisteraar die we hebben voor #BBSradio kwam van mijn lezing en niet omdat een A-lister me naar hun 'publiek' pompte. "

  Ik zou er een paar kunnen arresteren door te vertellen hoe ze achter de schermen met me spraken. Ik leerde snel, ze maken zich zorgen over hun status als er iemand langskomt die net zo slim is als zij, en het is echt jammer. Ik geef er de voorkeur aan om degenen om me heen te promoten en weet dat we allemaal kunnen groeien. Het neemt niet van elkaar weg of een van ons succes heeft, maar vergroot het succes voor ons allemaal.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.