Massamedia naar massale sociale netwerken = FAIL

sociale menigte richting

Sommige mensen geloven dat de wereld is plat vanwege internet. ik het oneens zijn.

De wereld is misschien aan het afvlakken vanuit het oogpunt van data en nutsvoorzieningen… maar feit is dat de geografische afstand tussen mensen nog steeds een ongelooflijke uitdaging is. Ik werk fulltime met een team in India en kan je vertellen dat, hoewel de groep ongelooflijk getalenteerd is, communicatie en het stellen van goed gedefinieerde eisen en prioriteiten belangrijker zijn vanwege de kloof in locatie. Mijn team en ik werken er hard aan om te veel met elkaar te communiceren.

Ik wil niet met andere mensen werken dan het team dat ik nu heb, maar teleconferenties, vakantieconflicten, tijdzones, taal… dit alles levert uitdagingen op die de productiviteit wegnemen die we zouden hebben als we in de volgende kamer waren. De wereld is geen vlak.

Vanavond kreeg ik een uitnodiging voor een bètaversie van Fast Company, waar het tijdschrift een breed, robuust sociaal netwerk lanceert onder enthousiastelingen van hun tijdschrift. Ik ga een keer per week helpen bij het bètatesten van de applicatie, maar ik denk dat de toekomst van het netwerk gewoon grimmig is.

Snelle bedrijfsbeta

Hoe graag ik ook deelneem aan Fast Company, het feit is dat ik nog steeds woon en werk in Indianapolis, Indiana. Heck, ik heb lezers van mijn blog die aan de westkant van de stad werken en waar ik de afgelopen zes maanden geen verbinding mee heb kunnen maken en waarmee ik niet kan werken. Locatie, locatie, locatie ... het is alles.

Dus - laten we zeggen dat ik mijn inspanningen om te netwerken in Kleinere Indiana en werken aan het opzetten van een netwerk en professionele verbindingen in Fast Company. Zal ik profiteren? Ik denk het niet. Ik kan het me niet veroorloven om door het land te zigzaggen, en ik wil die kostbare tijd ook niet verliezen.

Shel riep me onlangs als de enige man twitteren in Indiana. Dat ben ik natuurlijk niet, maar ik ben me ervan bewust dat mijn geografische locatie de invloed van mijn blog en mijn invloed in de branche heeft beperkt.

Voordat je je begint af te vragen, zal ik je laten weten dat ik al een aantal jaren geen plannen heb om te verhuizen. Mijn zoon is een zeer succesvolle student aan IUPUI en mijn dochter is 13 en zou me vermoorden als ik haar zou verhuizen van haar vrienden, koor, jaarboekclub, enz. Hier in Greenwood, Indiana. Als ze eenmaal het huis uit zijn en er alleen voor staan, zal ik er serieus over nadenken.

Slechts weinigen van ons leven en werken wereldwijd. Misschien willen nog minder van ons dat echt. De wereld, zoals wij die zien, is lokaal en we zullen lokaal blijven werken en leven. We bouwen vriendschappen lokaal op, zakelijke netwerken lokaal en worden lokaal betaald. Daarom zijn breed toegankelijke sociale netwerken zoals Fast Company gewoon gedoemd te mislukken - ze hebben geografie genegeerd als een sleutelfactor in netwerken.

Eveneens zal Fast Company nooit inzien hoe lokaal zaken worden gedaan. Hoosiers hebben een heel andere zakelijke etiquette. We zijn vaak bevriend met concurrenten en delen human resources en talent uit de hele regio. Kleinere Indiana is weken geleden begonnen en het verkeer daalt al in veel van de meer gevestigde 'massamediabedrijven' in de regio.

Zie je over Kleinere Indiana​ Sorry, Fast Company!

10 reacties

 1. 1

  Ik heb alleen het artikel doorgestuurd en dit is wat ik heb gelezen.

  Bla bla

  snel bedrijf

  blah blah blah

  sociaal netwerk

  blah blah blah

  gedoemd tot falen.

  Dit is GEEN ENKELE belediging die tegen u is gericht, maar meer een volledige overeenkomst met u.

  Een ander sociaal netwerk? Kreun ... Puh-lease. We hebben niet al genoeg. Ik ben Facebook al beu, My Space ziet eruit als een html-woestenij uit 1996.

  Het internet wordt geconfronteerd met overbelasting van sociale netwerken. Geef me een pauze, doet me denken aan een nieuw product voor de onroerendgoedsector waar een makelaar zijn eigen sociale netwerk voor klanten kan creëren en potentiële klanten met elkaar kunnen communiceren en de makelaars altijd naar hen kunnen staren.

  Mijn antwoord was "wat heeft het voor zin?" uw klant komt niet naar UW sociale netwerk. Als je wilt slagen met sociale netwerkmarketing, moet je contact met hen maken / deelnemen aan hun sociale netwerk naar keuze.

  Loren

  • 2

   We zijn het er absoluut mee eens, Loren. Mijn post is gewoon een waarschuwing voor alle bedrijven die denken dat ze aan boord van de sociale netwerkwagon moeten springen om hun aanwezigheid op het web te redden. Over een paar weken zullen ze een hoop ontwikkelingsgeld kwijt zijn en zich achter het hoofd krabben en zich afvragen waarom het niet werkte.

   Het is gewoon niet de technologie of site waartoe de mensen zich aangetrokken voelen, het is het netwerk dat telt - wie, waar ... en vooral WAAROM ?!

 2. 3

  Ja, ik ben het er ook mee eens.

  De wildgroei van sociale netwerken nadert de advertentiedrempel.

  Een ding dat ik zou willen noemen, is dat ik 3 jaar in India heb gewerkt (niet met mensen in India, maar in Rajasthan), en veel van deze problemen die u noemt, zijn te wijten aan ernstige infrastructuurproblemen. Namelijk de stroom die willekeurig minstens meerdere keren per dag uitvalt!

  Ik wist ook niet dat je uit Indy kwam. Ik ben ook. Opgegroeid op Rockville Road, en sprekend over IUPUI - Daar ging ik ook naar school!

  Hoe dan ook, leuke post. Ik denk dat veel mensen in de blogosfeer een beetje opgebrand raken op dit soort hypersociale netwerken.

  Jon

 3. 5

  Heh. Dit klinkt voor mij gewoon als Hoosier-specifieke xenofobie ... 😉

  Maar serieus ... goede post. Ik werk op afstand aan een groot project en vind uitdagingen zoals jij beschrijft, ook al is de klant hier in de goede ole VS (maar we zijn geen van beiden in Indiana. 🙂 Ik merk dat ik erg lange e-mails schrijf om concepten uit te leggen die neemt enorm veel van mijn tijd in beslag. Maar ik had het project 10 jaar geleden natuurlijk niet eens voor hen kunnen doen ...

  OTOH, ik vind er iets heel nuttigs uit voortkomen. Gedwongen worden om dingen in e-mail te rechtvaardigen, geeft me een geweldige geschiedenis van de projectbeslissingen en geeft me ook inhoud die ik later kan gebruiken zodra ik dit project heb voltooid en (hopelijk) weer kan gaan bloggen.

  Ik zie dat ik ook in staat zal zijn om een ​​soortgelijk project te benaderen en in staat zal zijn om veel van wat ik aan hen heb geschreven te hergebruiken om de aanwijzingen die ik heb genomen te rechtvaardigen.

  Onderdeel hiervan is dat mijn cliënt zeer bereid is mijn richting op te volgen en me gewoon dingen laat uitleggen en ermee instemt in plaats van me te bevechten op mijn aanbevelingen. Zo heb ik geluk, niet zoals jij soms.

  JMTCW toch. 🙂

  • 6

   Oh ook, je zegt dat de toekomst van sociale netwerken grimmig is, maar je strakker Smaller Indiana. Probeer je in plaats daarvan niet echt te zeggen dat nieuwere sociale netwerken een sterke gemeenschappelijke band nodig hebben en in jouw geval is dat geografie en (enigszins) gedeelde cultuur?

   Mijn vader maakt nu waarschijnlijk al 15 jaar deel uit van een online sociaal netwerk. Het wordt een mailinglijst genoemd voor mensen die (meestal nu) eigenaar zijn van een bepaald merk en model motorfiets dat pas drie jaar in de VS werd geproduceerd en sinds 3 niet meer is geproduceerd. Zijn sociale netwerk is sterker dan welk web- gebaseerd sociaal netwerk dat ik nog heb gezien (inclusief Facebook), en het is allemaal zelf georganiseerd en beheerd in e-mail. Zo sterk dat ze de afgelopen 1991 jaar jaarlijkse rally's hebben gehad en slechts 2 plaatsen en maar liefst 4 plaatsen in de VS. Dus sociale netwerken * hoeven * niet lokaal te zijn om sterk te zijn, ze hebben alleen een sterke gedeelde band nodig (hoewel lokaal een van de sterkere banden is die er bestaat).

   Dat gezegd hebbende, laten we aannemen dat u wilde proberen om een ​​online sociale netwerkgemeenschap op te bouwen voor een publicerende klant en laten we zeggen dat die klant een gedeelde interesse heeft (misschien zelfs motorfietsen.). Hoe zou u dat doen, gezien uw opmerkingen dat sociale netwerken dat zijn? grimmig?

   • 7

    Hi Mike,

    Ik denk dat mijn punt niet duidelijk was. Mijn punt is dat "MASS" sociale netwerken mislukkingen zullen zijn - maar "MICRO" sociale netwerken - die met zeer specifieke doelen of doelgroepen zullen blijven groeien. Uw voorbeeld van een gedeelde motorfietsbelang is perfect - ik zou een zeer gericht sociaal netwerk kunnen zien dat succesvol zou zijn.

    In dit geval was mijn voorbeeld FastCompany die een grootschalig sociaal netwerk bouwde voor hun lezers. Het is gewoon een te breed onderwerp zonder de mogelijkheid om zich te concentreren op groep, onderwerp, probleem of zelfs geografie.

    Deze massamedia denken dat 'sociaal netwerk' de volgende buzz is en ze moeten er allemaal een lanceren. Ze zijn gedoemd te mislukken!

    Hier in Indianapolis zijn er IndyMoms en IndyPaws… twee sociale netwerken die zowel geografisch als per onderwerp geconcentreerd zijn… en beide doen het fantastisch.

    Doug

 4. 8

  Ik denk dat een van de beste voorbeelden van massamedia die het punt van internet missen, is http://www.honeyshed.com. Het wordt beschreven als thuiswinkelen en MTV. Ik zeg booo.

  De mentaliteit van massamedia snijdt het gewoon niet op internet, het is te gemakkelijk om uit te schakelen en af ​​te stemmen. Ik betwijfel zelfs het vermogen van niche-sociale sites, aangezien de open API en het grote gebruikersbestand van Facebook het een rijp terrein maken voor ontwikkelaars om hiervan te profiteren.

 5. 9

  Interessante post. Ik kan echt zeggen dat ik al een hele tijd een soortgelijke preek houd.

  De belangrijkste uitdaging is de manier waarop mensen met elkaar omgaan en ondanks het feit dat mensen van nature gezellig samen zijn, hebben ze toch iets gemeenschappelijks nodig en dat kan geografisch of religieus, etnisch, onderwerp, educatief of anderszins zijn. De grote netwerken zoals MySpace en Facebook zijn niet bevorderlijk voor deze gemeenschappelijkheid en daarom zijn ze gedoemd tot een secundaire positie en moeten er nieuwe netwerken ontstaan ​​om de fundamentele uitdaging op te lossen.

  De secundaire uitdaging is dat de informatie die er is te veel in kwantiteit en te weinig in kwaliteit is, omdat er geen 'redacteuren' of 'experts' zijn die de inhoud archiveren. Dit zal alleen gebeuren als de netwerken kleiner en meer gefocust worden en dus de informatie meer gefocust en hopelijk meer gefilterd is, aangezien zogenaamd alleen personen met relevante kennis bijdragen.

  Bedankt voor het plaatsen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.